Szeptemberben folytatódik az a tavaly nyáron indított tájékoztató kampány, melyben a lejárt hitelességű lakás-mellékvízmérők hitelesítésére hívja fel fogyasztói figyelmét a Fővárosi Vízművek.

 

Szeptemberben folytatódik az a tavaly nyáron indított tájékoztató kampány, melyben a lejárt hitelességű lakás-mellékvízmérők hitelesítésére hívja fel fogyasztói figyelmét a Fővárosi Vízművek.

    A mintegy 12 000 közösképviselőnek szóló levél az elmúlt félévben történt változások figyelembe vételével tartalmazza azt a frissített listát, amely a már lejárt vagy az év végéig lejáró hitelességű mérőkről nyújt tájékoztatást. Ezzel egyidőben szeptember-októberben minden, lejárt hiteleségű lakás-mellékvízmérővel rendelkező fogyasztónkat közvetlenül is emlékeztetik a hitelesítés szükségességére.

    Az idei év első felében tovább folytatódott az elmúlt évben már tapasztalható tendencia a lejárt hitelességű mérők cseréjének számában. A lejárt hitelességű mérők száma félév alatt 30%-kal csökkent. Míg év elején számuk még 375 000-re volt tehető, addig július végén már csak 260 167 darabot tartottunk nyilván. A legtöbb mérőt a 10-12 éve, tehát kétszeresen lejárt hitelességűek közül cserélték. A hitelesítésben a XVI. kerületiek jártak élen: itt 7 hónap alatt 62%-ról 36%-ra csökkent a lejárt hitelességű mérők aránya.

    Ezzel együtt az év során eddig összesen 20 910 darabbal nőtt az összes lakás-mellékvízmérő száma, ami ma eléri a 870 910 darabot. Ez azt bizonyítja, hogy a lassan minden fogyasztó számára nyilvánvalóvá váló hatévenkénti hitelesítés mellett is úgy ítélik meg ügyfelek, vízdíj szempontjából jobban járnak, ha a csak ténylegesen elfogyasztott, mért vízmennyiség után fizetnek.

    A Fővárosi Vízművek arra kéri azokat a fogyasztóit, akiknek lejárt hitelességű mérőjük van, hogy az év végi várható torlódás elkerülése érdekében már az év folyamán gondoskodjanak a hitelesítésről. Különösen azok figyelmébe ajánlják, hogy minél előbb indítsák el a folyamatot, akik a Fővárosi Vízművek által ajánlott partnereket szeretnék igénybe venni hitelesítésre, mert az ő esetükben október 1. után már csak emelt áron rendelhetik meg a mérők hitelesítését. Aki azonban szeptember végéig megrendeli, még a tavalyi áron végeztetheti el a munkákat, hiszen 2006 óta nem történt áremelkedés.

Természetesen továbbra is igénybe vehetik bármely más vízszerelő segítségét is, ebben az esetben azonban nem szabad megfeledkezni a cserét követő műszaki szakszerűségi vizsgálat elvégeztetéséről annak érdekében, hogy az új, hiteles mérő bekerüljön a Fővárosi Vízművek nyilvántartásába. Ennek a díja továbbra sem változik. (Azaz más szerelővel lehet dolgoztatni de nem érdemes… a szerk megjegyzése)

    A Fővárosi Vízművek szeptember 1-jétől mind személyes ügyfélszolgálati irodájában, mind a Vízvonalon hosszabb nyitva tartással áll ügyfelei rendelkezésére a hét egy napján.

    Külön figyelmet fordítanak a fogyatékkal élők kiszolgálására: mozgássérült ügyfelk számára akadálymentesített irodában külön asztal mellett biztosítják az ügyintézés lehetőségét, siket vagy hallássérült fogyasztóinkat jelnyelvi tolmács is segíti. A személyes ügyfélszolgálati irodánjukban létrehozott illemhely kialakításakor gondoltak a mozgáskorlátozottak, illetve a kisgyermekkel érkező anyukák igényeire is: akadálymentesített fülke, illetve pelenkázó is rendelkezésükre áll.
    Újabb lépés a rugalmas, az ügyfelek igényeit még jobban figyelembe vevő ügyfélkiszolgálás terén, hogy a Fővárosi Vízművek Dózsa György úti ügyfélszolgálati irodájában szeptember 1-jétől minden hétfőn meghosszabbított nyitva tartással, egészen este 8 óráig teljes körű ügyintézéssel várják fogyasztóinkat. Október 1-jétől péntekenként 14.00 óráig tart majd nyitva az ügyfélszolgálati iroda, addig – az új nyitva tartási rend megszokása érdekében – továbbra is 17.00 óráig várják ügyfeleinket. Pénztárukban  készpénzes és bankkártyás fizetésre is lehetőség nyílik.

Ugyancsak egy napon, csütörtökön a Vízvonal munkatársai is tovább, reggel 7 órától egészen este 8 óráig fogadják a hívásokat. A hét többi napján 7 és 19 óra között munkatársaik segítségével nyílik lehetőség az ügyintézésre, ezt követően pedig – amelyik esetben ez lehetséges – automata ügyfélszolgálat áll az ügyfelek rendelkezésére.

    Emellett számos esetben segítséget jelent http://www.vizmuvek.hu/ weboldal, ahonnan letölthetőek az ügyintézéshez szükséges nyomtatványok, mód nyílik a mérőállás-bejelentésre, a számlaegyenleg-lekérdezésre, vagy akár ki-ki maga is kiszámíthatja az esedékes díjat vízdíjkalkulátorunk segítségével.

Meghosszabbított nyitva tartás a személyes ügyfélszolgálati 
irodában: 
Munkanap
 Hétfő
Kedd
Szerda
Csütörtök
Péntek
 
Nyitvatartás
8.00 -20.00
8.00-17.00
8.00-17.00
8.00-17.00
8.00-17.00* 
 
Pénztárzárás
 19.00 óra
 16.00 óra
16.00 óra 
16.00 óra 
16.00 óra** 
*Október 1-jétől 14.00 óra 
**Október 1-jétől 13.00 óra
       

Munkanap
 Hétfő
Kedd
Szerda
Csütörtök
Péntek
Telefonos elérhetőség a Vízvonalon:
7.00 -19.00
7.00-19.00
7.00-19.00
7.00-20.00
7.00-19.00 


Telefon: 06-40 247 247 (Vízvonal)
Fax: 06-40 247 742
Internet: http://www.vizmuvek.hu/
E-mail: vizvonal@vizmuvek.hu
Ügyfélszolgálati iroda: Budapest XIII.,
Váci út 23-27. (bejárat a Dózsa György út felől)
Levélcím: 1396 Budapest, Pf.: 491

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük