Egészségügyi kutatássorozatot indított a HáziPatika.com és a KutatóCentrum. Az együttműködés keretében a két cég első közös kutatása a fájdalomcsillapítók hazai piacát vizsgálta.

Egészségügyi kutatássorozatot indított a HáziPatika.com és a KutatóCentrum. Az együttműködés keretében a két cég első közös kutatása a fájdalomcsillapítók hazai piacát vizsgálta.

A HáziPatika.com és a KutatóCentrum közös egészségügyi kutatássorozatot indított. "Korábban már több ízben dolgoztunk együtt a KutatóCentrummal, így amikor felmerült az igény, hogy partnereink számára is végezzünk felméréseket, egyértelmű volt, hogy a KutatóCentrumot kérjük fel a feladatra – ismertette az együttműködéshez vezető út állomásait Kocsis Gábor, a HáziPatika.com ügyvezető igazgatója. – A mi egészségügyi piaci ismereteinket jól kiegészíti az a know-how, amit ők az online kutatás területén magukénak tudhatnak."

Első közös felmérése keretében a két cég a fájdalomcsillapítók hazai piacát mérte fel 2800 fő online megkérdezésével. Ennek során többek között azt vizsgálták, hogy a magyarországi felnőtt lakosság milyen fájdalomcsillapítókat ismer és használ, az egyes fájdalmakat mivel kezelik, honnan tájékozódnak a témával kapcsolatban, és milyen tényezők befolyásolják a vásárlást. Emellett elemezték a márkaválasztás mögött rejlő okokat és az egyes márkákról a fogyasztókban kialakult képet. "A felmérés segítségével a gyártók és forgalmazók költséghatékonyan juthatnak hozzá az aktuális piaci információkhoz. A tervek szerint a kutatást évente megismételjük, így az egyes demográfiai csoportokban a márkaismertség és -használat változásait, valamint a fogyasztók fájdalomtípustól függő márkaválasztási preferenciáit is nyomon követhetjük" – jegyezte meg Barcza Enikő, a KutatóCentrum üzletág igazgatója.

A felmérés eredményei várhatóan 2010 februárjában lesznek elérhetőek. A kutatássorozat keretében idén várhatóan további területeteket vesz górcső alá a két cég. Az elemzéseket a KutatóCentrum és a HáziPatika.com közösen értékesíti.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük