www.origo.huhttp://www.origo.hu/ Már több mint félszáz alkalmazásból választhatnak  kedvükre az iWiW felhasználói. A folyamatosan bővülő kínálatból a legnépszerűbbek között van az iWiW Fejlesztői Verseny egyik győztese, az Egymás szemében*.

 

www.origo.huhttp://www.origo.hu/ Már több mint félszáz alkalmazásból választhatnak  kedvükre az iWiW felhasználói. A folyamatosan bővülő kínálatból a legnépszerűbbek között van az iWiW Fejlesztői Verseny egyik győztese, az Egymás szemében*.

 

Már több mint félszáz alkalmazásból választhatnak  kedvükre az iWiW felhasználói. A folyamatosan bővülő kínálatból a legnépszerűbbek között van az iWiW Fejlesztői Verseny egyik győztese, az Egymás szemében*. Az ismerős-véleményező alkalmazást eddig közel egymillióan (920 ezren) vették fel az iWiW profiljuk alá. A Csajok és pasik randikereső alkalmazást közel százezren, a Videotelefon-t 62 ezren, a Sün! Sün!! Sün!!! alkalmazást pedig, amellyel viccesen egy virtuális sünnel dobhatja meg a felhasználó ismerősét, 47 ezren tartották érdemesnek arra, hogy kipróbálják.  Rendkívül népszerű még a Világvándor, amely alkalmazásban megadhatja a felhasználó, hogy melyik országban él, merre járt, vagy hová szeretne eljutni, de közkedvelt a Zene Doboz is, ahol kedvenc zenéit, klipjeit válogathatja össze a látogató.  Természetesen sokan játszanak is, 20 ezernél több iwiwezőt szórakoztatnak nap mint nap a Sudoku és Pasziánsz programok. Mindezekkel együtt 18 olyan alkalmazás található a közkedvelt közösségi oldalon, melyet több mint 10 ezer felhasználó telepített és használ. Az Alkalmazások aloldalt átlagosan naponta 300 ezer felhasználó látogatja, ami az indulás óta heti 850 ezer egyedi felhasználót jelent.  

Nagyon örülünk a nem várt sikernek. Nagy lehetőség nekünk, hogy azzal foglalkozhatunk, ami érdekel minket. A kukori.ca szíve csücske jelenleg a Szemező alkalmazás, amit az Egymás Szemében mellett szeretnénk népszerűsíteni – mondta Pfenninberger Ádám, az iWiW Fejlesztői Verseny egyik győztese, az Egymás Szemében eredményeire reagálva.

2008. december 4-én nyílt meg a lehetőség a fejlesztők számára, hogy olyan külső szolgáltatásokat, ötleteket, kiegészítéseket fejlesszenek, amelyek kihasználják a legnagyobb hazai kapcsolati hálóban rejlő erőt. Közel négymillió iWiW felhasználó számára tehetik ismertté szolgáltatásaikat programozók, webes alkalmazásokat működtető vállalkozások. Az OpenSocial szabvány alapján kialakított interfészen keresztül külső alkalmazások illeszthetők a közkedvelt közösségi portál felületébe. A széles körben alkalmazott nemzetközi sztenderd – mint „csatolófelület" – folyamatos korszerűséget és rugalmasságot biztosít. A holnap megjelenő sokszínű, többrétű, szórakoztató alkalmazások számtalan új felhasználási élményt nyújtanak – pl.: játékokon, közösségi szolgáltatásokon keresztül -, mindezt úgy, hogy használatuk továbbra is a felhasználók egyéni döntésén alapul.

A 2002-ben elindított iWiW mára a magyar internet egyik legfontosabb csomópontja, kiemelkedően legnagyobb látogatottságú közösségi oldala lett. Fischer András vezérigazgató szavai szerint, az iWiW ma gyakorlatilag a teljes magyar internetes közönség napi használatos munkaeszköze, telefonkönyve, szórakozóhelye és intim szférája. Négymillió regisztrált felhasználó életének szerves része, vagyis népszerűsége kortól, nemtől, lakóhelytől függetlenül egész Magyarországra kiterjed. Rengetegen vannak azok, akik számára az iWiW az első szolgáltatás, amelyen keresztül rendszeres kapcsolatba kerülnek az internettel. Sokan csak azért lépnek fel a világhálóra, hogy az iWiW révén megerősítsék, továbbfejlesszék személyes kapcsolatrendszerüket, akik pedig korábban is rendelkeztek interneteléréssel, a szolgáltatás révén válnak napi felhasználókká. Az iWiW nemcsak a magyar internet vezető közösségi portálja, hanem igazi „web 2.0"-s szolgáltatás is.

*Pfenninberger Ádám fejlesztésével a felhasználó adatlapján az ismerősei anonim módon mondhatnak véleményt a tulajdonságairól, s ez csak az ő számára és kizárólag összesített formában elérhető.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük