2023.március.28. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Fogadd Örökbe

3 perc olvasás

fogadd.jpgJószolgálati délután Advent idején az Erzsébetligeti Színházban. A délután folyamán fellép az idén Liszt Ferenc-díjjal kitüntetett Szalóki Ági, koncertet ad a Csillagkórus, lesz bábszínházi előadás a kicsiknek, kézműves foglalkozások, óriásszínező, és műsort adnak a Dévai Gyermekotthon lakói. A rendezvény háziasszonya és a beszélgetések moderátora Bényi Ildikó.

 

Budapest XVI. kerülete évek óta élen jár az adománygyűjtésben. A helyiek összefogásának köszönhetően a Kertváros összetartó közössége minden évben több ezer cipősdoboznyi ajándékot és tartós élelmiszert adományozott a Baptista Szeretetszolgálatnak, Böjte Csaba gyermekotthonainak és a kerületi rászoruló családoknak.

 

Idén, a kerület határain is túlra tekintve megrendezik a „Fogadd örökbe a szeretetet!” jótékonysági eseményüket, amely Böjte Csaba testvér felkérésére, a Kertvárosunk Értékeiért Egyesület szervezésében jön létre. Az Erzsébetligeti Színházban rendezendő adventi jószolgálati napon fel szeretnék hívni a figyelmet azokra a gyermekekre, akik nemcsak a hétköznapokban, de ünnepekkor is nevelőotthonokban, család nélkül élnek. A szakmai kerekasztal-beszélgetések fókuszában az örökbefogadás és az örökbefogadáson túli segítségnyújtás áll. Azoknak szeretnének hasznos információt, segítséget nyújtani, akik vagy az örökbefogadás mellett döntenek, vagy éppen e döntés előtt állnak; illetve azok számára utat mutatnának, akiknek nem az örökbefogadás a céljuk, de mindenképpen tudnak és szeretnének is segíteni, gyermekeket támogatva.

 

Az érdeklődők meghallgathatják a téma szakértőit a kötetlen kerekasztal-beszélgetéseken, illetve előadásokon, s családi programról is gondoskodnak a szervezők, így az eseményt szórakoztató, kulturális és gyermekprogramok is színesítik.

 

A szakmai program résztvevői:

Böjte Csaba ferences rendi szerzetes,

Dr. Kádár Annamária pszichológus,

Kothencz János, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató főigazgatója,

Feketéné Böröcz Virág – Fővárosi Gyermekvédelmi Központ Örökbefogadási Szolgálat, Székely Zsuzsanna – Mózeskosár Egyesület Az Örökbefogadó Családokért,

Gyuris Gabriella – Fővárosi Gyermekvédelmi Központ Nevelőszülői Hálózat,

Dalmadi Dóra – Fővárosi Gyermekvédelmi Központ,

Szabó Tibor – a Rotary Club – Tabán elnöke,

Kolozsvári Tibor – Szent László Gyermekvédelmi Központ vezetője, Tusnádfürdő, valamint

Szatmáry Kristóf, a Kertváros országgyűlési képviselője és

Kovács Péter, Kertváros polgármestere.

 

Az este folyamán az egyesület átadja azokat a cipősdoboz-adományokat, melyeket a Kertváros lakói gyűjtöttek a kerületben és a határon túl élő rászorulóknak.

Minden évben újabb támogatottat vonnak be, ezért a jótékonysági akciósorozatot idén kiterjesztették a Bethesda Gyermekkórházra: a kerületben élők karácsonyfadíszeket készíthetnek, amelyekért cserébe bárki tetszőleges összeget adományozhat. Az adományokból befolyt összeg egy részét a Bethesda Gyermekkórház kapja, másik részét Böjte atya gyermekeinek fogászati kezelésére fordítják.

 

  1. december 10., vasárnap 15 órától 19 óráig

Erzsébetligeti Színház

1165 Budapest, Hunyadvár u. 43/ C.

Színházterem, Corvin galéria

 

http://kulturliget.hu

https://www.facebook.com/kulturliget

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.