2022.június.27. hétfő.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Folytatódik a Gödöllői Királyi Kastély komplex környezetbarát üzemeltetést lehetővé tevő újjáépítése

4 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/46864"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Image1_335.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="66" /></a></span>A Gödöllői Királyi Kastély elköszönt a soros magyar Európai Uniós elnökségtől. Jól vizsgázott az európai uniós források felhasználásával felújított Lovarda. Folytatódik a Gödöllői Királyi Kastély komplex környezetbarát üzemeltetést lehetővé tevő újjáépítése és családbarát szolgáltatásokkal történő fejlesztése.

image1 335.thumbnailA Gödöllői Királyi Kastély elköszönt a soros magyar Európai Uniós elnökségtől. Jól vizsgázott az európai uniós források felhasználásával felújított Lovarda. Folytatódik a Gödöllői Királyi Kastély komplex környezetbarát üzemeltetést lehetővé tevő újjáépítése és családbarát szolgáltatásokkal történő fejlesztése.

image1 335.thumbnailA Gödöllői Királyi Kastély elköszönt a soros magyar Európai Uniós elnökségtől. Jól vizsgázott az európai uniós források felhasználásával felújított Lovarda. Folytatódik a Gödöllői Királyi Kastély komplex környezetbarát üzemeltetést lehetővé tevő újjáépítése és családbarát szolgáltatásokkal történő fejlesztése.

A Közép-magyarországi Operatív Program keretében felújított Lovarda és a kapcsolódó istálló épületrészek kivitelezési munkálatai a támogatási szerződés aláírását követő közbeszerzési eljárás lezárultát követően elindultak. A hazai és nemzetközi viszonylatban is kiemelkedőnek számító, rendkívül rövid idő, mintegy 4 hónap alatt felújított terek a magyar uniós elnökség során mutatkoztak be a tárgyalások résztvevőinek és a nagyközönségnek. Az elnökségi félévet követően már elmondható, hogy a „próbaüzem", amely egybeesett az éles, üzemszerű használattal, sikeres volt, a projekt keretében felújított műemléki terek megfeleltek a várakozásoknak és az elvárásoknak.

Gönczi Tibor, a Gödöllői Királyi Kastély igazgatójának szavai szerint mind a kastély Gizella- és Rudolf-szárnyában kialakított ún. VIP irodák és a bilaterális tárgyalók, titkársági és tagállami irodák, mind a Barokk Istálló emeleti részén kialakított biztonsági vezetési pont és háttérirodák – a vendégek elismerése alapján – tökéletes helyszínnek bizonyultak. Az elnökségi időszakban 37 rendezvényt tartottak a kastélyban, amelyek szinte mindegyike kétnapos volt. Ez azt jelenti, hogy kb. 5-6000 hivatalos vendéget fogadtak. Külön érdekesség, hogy miután február közepétől hétvégenként látogathatóvá tették az EU-s helyszíneket több, mint 6000 látogatót kísértek végig ezeken a különleges túrákon.

Gönczi Tibor kiemelte, hogy a rendezvények résztvevői közül nagyon sokan megjegyezték, mennyire örülnek, hogy egy ilyen különleges környezetben tanácskozhatnak és számos vendégről kiderült, hogy egyenesen rajongója Erzsébet királynénak, vagy ahogy Európa-szerte ismerik, Sisinek. Dicsérték a helyszínt és a szervezést, amely természetesen nem csak nekik, a kastélynak, a gödöllőieknek, a városnak szól, hanem mindazok számára is pozitív visszajelzés, akik rajtuk kívül a rendezvények szervezésében és lebonyolításában részt vettek. Az utolsó rendezvényen egy külföldi diplomata így köszönt el a helyszíntől és a magyar elnökségtől: "Korábban nem hallottam Gödöllőről, így ismeretlen helyre jöttem. A helyszín és a környezet azonban valóban csodálatos. Biztosan visszatérek a családommal is".

„Azt gondolom, hogy ez a mondat önmagán túlmutató üzenet hordoz számunkra és bizakodásra ad okot a jövőre vonatkozóan.  Őszintén mondom, hogy sok munkánk van az elnökségi rendezvények megvalósításában, de hiszem, hogy meg tudtunk felelni az elvárásoknak. Uniós elnökségi helyszínként sikeresnek értékelem az első félévet, bár a bizonyítványt nem nekem kell kiállítani. Büszkék vagyunk rá, hogy a kiemelt rendezvények helyszíne lehettünk"-foglalta össze személyes élményeit, tapasztalatait az igazgató.

A Lovarda felújítását is tartalmazó projekt, amelynek legnagyobb részét a beruházási feladatok és költségek teszik ki, az elnökségi időszakot követően folytatódik, további elemekkel egészül ki. A turisztikai vonzerőfejlesztés tárgyban elnyert 900 millió forint támogatás, amelyet a Gödöllő Város Önkormányzata által biztosított 100 millió forint önerő egészít ki, ez év végéig kerül teljes mértékben felhasználásra. A második félévben kialakítanak egy úgynevezett 3 dimenziós vetítő-termet és a bemutatandó film is elkészül, éppúgy, mint a Lovardához kapcsolódó terekben a főúri és királyi lovas-kultúrát felvonultató kiállítás.

Gödöllői Királyi Kastély komplex környezetbarát üzemeltetést lehetővé tevő újjáépítése és családbarát szolgáltatásokkal történő fejlesztése – II. ütem

(KMOP – 3.1.1/E-09-2f-2010-0002)

www.kiralyikastely.hu

www.ujszechenyiterv.gov.hu     

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.