aranyhasú mangabearanyhasú mangabeA nagy érdeklődésre való tekintettel folytatja a közös együttműködést az Alapítvány a Budapesti Állatkertért és a VIVAnet Magyarország Internet Szolgáltató Kft. A VIVAnetnél internet szolgáltatásra előfizető új, szolgáltatót váltó és a VIVAnetnél szerződésüket meghosszabbító ügyfelek is egzotikus állatok örökbefogadóivá válhatnak.

aranyhasú mangabearanyhasú mangabeA nagy érdeklődésre való tekintettel folytatja a közös együttműködést az Alapítvány a Budapesti Állatkertért és a VIVAnet Magyarország Internet Szolgáltató Kft. A VIVAnetnél internet szolgáltatásra előfizető új, szolgáltatót váltó és a VIVAnetnél szerződésüket meghosszabbító ügyfelek is egzotikus állatok örökbefogadóivá válhatnak.

A VIVAnet Kft. és az Alapítvány a Budapesti Állatkertért, a Fővárosi Állat- és Növénykert támogatásait gyűjtő szervezete 2007 szeptemberében jelentette be a rendkívüli együttműködését, amelynek keretében a VIVAnet előfizetői egy állat nevelőszülőjévé válhattak.

Géza a tapirGéza a tapir2007. október 1. és december 31. között minden új és szolgáltató váltással történő megrendelés esetén a VIVAnet előfizetők élhettek az állatkerti örökbefogadás lehetőségével, sőt a szolgáltató ebben az időszakban a szerződésüket egy évvel meghosszabbító ügyfeleit is megajándékozta az örökbefogadás személyes élményével. Az előfizetők a VIVAnet saját honlapjáról választhatták ki kedvencüket a huszonkét állat közül, amely fajokról érdekes tudnivalókat, az egyedekről pedig személyes információkat olvashattak, és még a mai napig is olvashatnak az érdeklődők.

Hella az ázsiai elefántHella az ázsiai elefánt„Számos előfizetőnk pozitív élményekkel gazdagodott az állat örökbefogadás révén és az ügyfeleink visszajelzései is azt mutatták, hogy örömmel fizettek elő szélessávú internet szolgáltatásra egy olyan szolgáltatónál, amely az üzleti működése során figyel a természeti értékek védelmére és elhivatott a társadalmi felelősségvállalás kérdésében." – mondta dr. Bödecs Béla, a VIVAnet ügyvezetője.

Az együttműködés során az akció ideje alatt előfizető ügyfelek nagy része igényelte az állat örökbefogadást, ezáltal az örökbe fogadható állatok nemcsak egy, hanem több nevelőszülőre is találtak ez alatt az időszak alatt.

Rita a szurke óriás kenguruRita a szurke óriás kenguru Az örökbefogadók számára a huszonkét állat közül Törpapa, a kispanda volt a legszimpatikusabb, az ő neve került a legtöbbször a nevelőszülőknek eljuttatott állatkerti díszes oklevélre. „Az akció elindulásakor kíváncsiak voltunk az ügyfeleink véleményére, hogy szerintük, az örökbe fogadható állatok közül, kit fognak a legtöbben választani. A szavazás Lady-t, a jegesmedvét tartotta a legesélyesebbnek a legkedveltebb örökbe fogadható állat címre. Úgy vélték az ügyfeleink, hogy mivel a berlini állatkertben is nagy sikert aratott egy jegesmedve bocs, így nálunk sem fog ez másként alakulni. Végül nem Lady lett a legkedveltebb örökbefogadott, de csak pár hellyel maradt el az első három helyezettől." – jegyezte meg dr. Bödecs Béla.

Molyi a mosómedveMolyi a mosómedveAz állat örökbefogadás népszerű lehetőségnek bizonyult a VIVAnet szolgáltatására előfizetők körében, mind a Budapesti Állatkertnek adományokat gyűjtő Alapítvány mind pedig a VIVAnet elérte a közös kezdeményezésük célját, azaz, hogy együtt népszerűsítsék a természeti értékeket. Az akció sikerén felbuzdulva, és annak érdekében, hogy még több VIVAnet előfizető állatkerti nevelőszülővé válhasson, 2008 elején az Alapítvány és a VIVAnet folytatja a közös együttműködést. Az új év alkalmából minden megrendelő, aki a VIVAnetnél fizet elő szélessávú internet szolgáltatásra, és azok is, akik szerződésüket meghosszabbítják a szolgáltatónál, csatlakozhatnak az örökbefogadók táborához.

A VIVAnet Magyarország Internet Szolgáltató Kft. 2000 szeptemberében alakult azzal a szándékkal, hogy minőségi internet-elérési lehetőséget nyújtson kis- és középvállalkozások számára. A magyar tulajdonú országos internetszolgáltató azóta jelentősen kiterjesztette célcsoportját, a magánfelhasználóktól kezdve a kis irodákon keresztül a különleges megoldásokat igénylő vállalatokig az ügyfelek széles spektrumának nyújtja internetszolgáltatásait. A társaság 2006. szeptemberében nyitotta meg szervertermét, a Szervergalaxist, amely kimagasló adatkezelési biztonságot nyújtó szerverelhelyezési szolgáltatásait egyaránt kínálja kis- és nagyvállalatoknak.

Az „Alapítvány a Budapesti Állatkertért" azért jött létre 15 éve, hogy önálló szervezetként koordinálja a Főváros egyik legnépszerűbb és leglátogatottabb intézményének, a közel másfél évszázados múltat magáénak mondható Állat- és Növénykertnek az adománygyűjtő tevékenységét. Az Alapítvány kuratóriuma neves szakemberekből és közéleti személyiségekből áll. A kiemelten közhasznú szervezetnek minősülő Alapítvány adománygyűjtő tevékenysége során befolyó támogatás nagymértékben hozzájárul az Állatkert élő gyűjteményének gyarapításához és az állatok életkörülményeinek jobbításához. Az Alapítvány az összegyűlt pénzadományokból – többek között – támogatja az állatok takarmányozását, szükség esetén gyógyításukat és természetesen egészségmegőrzésüket is. Több élőhely (állatházak, kifutók) felújítása és korszerűsítése is a támogatók adományainak köszönhető. A „hagyományos" támogatási formák – egyösszegű pénzadomány, személyi jövedelemadó 1%-ának felajánlása – mellett évről-évre népszerűbbé válik az állatok jelképes örökbefogadása, amelynek csupán egyetlen feltétele van, mégpedig egy minimális támogatási összeg (5.000 Ft/év) befizetése.

http://www.vivanet.hu/vivanet/orokbefogadas.viva

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük