2024.április.19. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Frankel Delikát kései boltnyitó a Frankel Leó utca 10-ben.

2 perc olvasás

 deli.jpg

A tényleges megnyitása után majdnem fél évvel rendhagyó boltnyitót ünnepeltek Budapest második kerületében  a Frankel Leo utcában. A mai munkaerő hiányos világunkban kissé szokatlan, ha új bolt nyílik. Különösen olyan, amely a minőséget, a hideg és meleg konyás vendéglátást egy bolton belül kívánja egységes kínálattá összegyúrni. A bolt jó helyen van, a Frankel Leó utca árnyas, majdhogynem sétáló utcaszerű részében a Margit körút és a Bem tér között. Ez a rész lassan de biztosan spontán egyfajta vendéglátó negyeddé alakul mostanság az évek folyamán.

 

Ilyen körülmények között csak az vág bele, aki képes a hosszú türelmes építkezésre, ahol a foglalkozás több mint munkahely. Igy elérhető ugyanis, hogy aki egyszer betért a bolt, később is rendszeres vásárlójuk legyen. Melegkonyhájuk napi menüből és kétféle napi levesből áll. A bolt piciny emeleti részén le is lehet ülni. Itt említhető meg mindössze az egyetlen hátránya a pici helynek, mozgássérültek számára az emelet reménytelen. De senki sincs ennek ellenére kizárva a vásárlásból, mert minden a földszinti boltrészben kapható.

 

A tulajdonosok igy jellemezték bolt működtetésével kapcsolatos filozófiájukat: Delikát bolt vagyunk a szó hagyományos, eredeti értelmében, ahol kiváló minőségű élelmiszereket lehet vásárolni, s a belőlük készített finomságokat elfogyasztani. Ha ízlett valami, minden hozzávalót meg tudsz venni, hogy otthon is elkészíthesd, s ha megtetszett egy alapanyag, szívesen megmutatjuk, mi milyen ételt gondoltunk belőle. Helyben sütött pékárú, ültetvényes kávé, természethű borok – dugódíj ellenében akár ott fogyasztásra is -, szarvasgombás ínyencségek, kézműves sajtok, kisüzemi húsféleségek, pástétomok, lekvárok, szörpök, ivólevek, friss tészták, gombakészítmények, házi torták, szendvicsek, napi leves, pohárételek és jéghideg kézműves sör a csapon.

És ami fontos: az élelmiszerek túlnyomó többsége hazai kistermelők minőségi terméke.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.