Boxringbe léptek a legjobb Közép-Kelet európai startupok. A Hiventures Kockázati Tőkealap Kezelő szakmai együttműködésében 2016. november 24-én az Enterprise Hungary Nonprofit Kft. harmadik alkalommal szervezte meg a Get in the Ring nemzetközi startup versenyt Budapesten.

 

Boxringbe léptek a legjobb Közép-Kelet európai startupok. A Hiventures Kockázati Tőkealap Kezelő szakmai együttműködésében 2016. november 24-én az Enterprise Hungary Nonprofit Kft. harmadik alkalommal szervezte meg a Get in the Ring nemzetközi startup versenyt Budapesten.

 

A Get in the Ring! (GITR) a világ egyik legnépszerűbb nemzetközi startup versenye, mely a befektetőkért való küzdelmet egyedülálló showműsor keretein belül valósítja meg. A GITR versenyzési koncepciója eltér a hagyományos pitch versenyekétől. A regionális döntőbe bejutó 8 startup csapat egy-egy versenyzője a boxmérkőzésekhez hasonlóan léphet be a ringbe, ahol 5 menet alatt kell meggyőzniük a zsűrit arról, hogy az ő vállalkozásuk kínálja az ígéretesebb befektetési lehetőséget.

 

A versenyre idén 70 startup csapat jelentkezett, 13 közép-kelet európai országból.

A döntőbe bekerült résztvevő nemzetek: lett, osztrák, ukrán, horvát, lengyel, román és magyar. A verseny célja a régió kiemelt startup eseményévé emelni a Get in the Ring! Budapestet.

 

A zsűriben a startup közösség nemzetközileg elismert szakemberei foglalnak helyet:

Maris Prii – StartupWiseGuys, operatív vezető.

A StartupWiseGuysÉszak-Európa legjobb B2B szoftver accelerator programja.

Max Kelly – Techstars London, ügyvezető.

A Techstars a világ legnagyobb globális acceleratorprogramja amely olyan cégekben befektető mint a DigitalOcean, Uber, Classpass, SendGrid, Twilio, Sphero.

Markus Lang – PioneersVentures, ügyvezető.

A startupperek körében nálunk is nagyon népszerű osztrák PioneersFestival szervezőinek befektetési ága, ami korai fázisú startupokra fókuszál.

JochemCuppen – Get in the Ring Foundation, globális igazgató.

A Get in the Ring versenysorozat alapítója.

Katona Bence, Hiventures vezérigazgató-helyettes

HIventures, új állami kockázati tőkealap kezelő

 

A Get in the Ring! magyarországi döntőjére 2016. november 24-én az Akvárium Klubban került sor, ahol a 8 legígéretesebb startup küzdött meg a közép-kelet-európai bajnoki címért. A budapesti esemény nyertese 200.000 eurós befektetési ajánlatot kap és részt vehet a Get in the Ring! Globális Döntőjén, melynek költségét a szervezők állják. Idén a Globális Döntő szervezési jogáért New York és Szingapúr között zajlik küzdelem.

 

Az esemény fővédnöke Dr. Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke. Az Enterprise Hungary a CoGoodwillsocialstartup jótékony szervezettel összefogva az eseményből befolyt teljes összeget egy látáskárosult kislány, az öt éves Pamilerin szemműtétére ajánlja fel. 

A rendezvény támogatója:

Hiventures – A korai fázisú cégek kockázati tőke partnere. Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány (PADA) – az Alapítványt a Magyar Nemzeti Bank alapította.

Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI Hivatal) – A Hivatal küldetése hogy a kiváló tudományos kutatások támogatásával és az innováció ösztönzésével Magyarország célszerűen használja fel a KFI forrásokat, és ezáltal növelje versenyképességét.

 

A Get in the Ring! hazai versenyeit 2014-től az Enterprise Hungary Kft. csapata szervezi. Az Enterprise Hungary Nonprofit Kft. (EH) küldetése a hazai innovációs ökoszisztéma (startup és spin-off) fejlesztése, valamint a fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése.

A CoGoodwill összeköti a segítségre szorulókat a jóakaratú emberekkel és a társadalmilag felelős vállalatokkal egy olyan platform segítségével, ahol igazi emberi élettörténetek kerülnek előtérbe alapítványok, szervezetek ajánlásával a világ minden részéről azért, hogy együtt szociális problémákra találjanak megoldást. A transzparens, személyre szabott adományozásnak köszönhetően a szervezet tudja kinek mire van szüksége, valamint nyomon követi mi történik a segítségnyújtás után. A CoGoodwill megoldása az Európai Ifjúsági Díj döntősei közé is bekerült, amely óriási nemzetközi elismerés.

 

http://getinthering.hu

http://enterprisehungary.hu

https://www.facebook.com/cogoodwill/?hc_ref=PAGES_TIMELINE

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük