2024.július.22. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Global Impact Competition

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/79703"><img class="image image-preview" src="/files/images/global.preview.jpg" border="0" width="475" height="807" /></a></span>Három magyar ötlet is döntőbe jutott a NASA és Google által alapított amerikai egyetem, a Singularity University nemzetközi innovációs versenyén. A Global Impact Competition döntőjén eldől, kik nyerik meg a 60 ezer dollár összértékű díjat. Az esemény házigazdája a Design Terminál. <p> 

global.previewHárom magyar ötlet is döntőbe jutott a NASA és Google által alapított amerikai egyetem, a Singularity University nemzetközi innovációs versenyén. A Global Impact Competition döntőjén eldől, kik nyerik meg a 60 ezer dollár összértékű díjat. Az esemény házigazdája a Design Terminál.

 

global.previewHárom magyar ötlet is döntőbe jutott a NASA és Google által alapított amerikai egyetem, a Singularity University nemzetközi innovációs versenyén. A Global Impact Competition döntőjén eldől, kik nyerik meg a 60 ezer dollár összértékű díjat. Az esemény házigazdája a Design Terminál.

 

A Singularity University 2014. április 29-én tartja a harmadik alkalommal meghirdetett regionális Global Impact Competition (GIC) döntőjét a Design Terminál társszervezésében. A közép-kelet és dél-kelet európai innovációs verseny nevezői olyan projektekkel jelentkeztek, melyek a technológia révén 3 éven belül pozitív hatással lehetnek milliónyi Közép-és Kelet-Európában élő ember életére. A rendezvényen az idei GIC legjobb 8 versenyzője mutatja be projektjét a Singularity University oktatóiból és a régió prominens vállalatainak vezetőiből komponált zsűri előtt.

 

A döntősök közül ketten nyernek ösztöndíjat a NASA Research Parkba, hogy részt vegyenek a Singularity University exkluzív képzésén, a nyári Graduate Studies Program-ban. A 60 ezer dollár összértékű díjakat kiosztó záróeseményen képviselteti magát a hazai startup közösség, az üzleti élet és az innovátorok köre. A verseny főtámogatója a GE Healthcare magyarországi szoftverfejlesztő központja, amely hazánk utóbbi évtizedének egyik legnagyobb vállalati innovációs beruházását indította el idén Magyarországon.

 

A Global Impact Competition rövid időn belül már a második jelentős technológiai fórum, melyet szilícium-völgybéli alapítói a magyar fővárosba hoznak. 2013 novemberében (lásd: http://euroastra.hu/node/75336) a Singularity University – szintén a Design Terminál támogatása mellett – Budapesten tartotta mintegy 800 fős globális konferenciáját a Singularity Summit Europe-ot.

 

A belépés regisztrációhoz kötött.

Az esemény angol nyelven, tolmács nélkül zajlik.

 

Program:

Singularity University – Global Impact Competition döntő

 

14.30 – 15.00  Regisztráció

15.00 – 15.05  Böszörményi-Nagy Gergely, a Design Terminál főigazgatójának köszöntője

15.05 – 15.10  Bognár Botond, a Singularity University magyarországi nagykövetének köszöntője

15.10 – 15.30 Rob Nail, a Singularity University CEO és társalapítójának köszöntője

15.30 – 16.40  A 8 döntőbe jutott versenyző prezentációja 4-4 percben

 

Versenyzők:

Baróthy Anna – CALTROPe, Magyarország / Izabela Witoszko – Educating to adapt, Lengyelország / Pawel Jarmolkowicz – Harimata, Lengyelország / Kamil Adamczyk – NeurOn, Lengyelország / Patonai Szabolcs – Seedling, Magyarorzság / Robotka Zsolt – SignAll, Magyarország / Georgi Chipov – SmartHand, Bulgária / Stefan Ivanov – Stepsss, Bulgária

 

Zsűri:

Rob Nail – Singularity University CEO és társalapító / Szabó Csaba – Global Impact Competition CEE alapító / Sony Mordechai – elnök és CEO, Global Eye Investments / Gerő Viktor – partner, Central-Fund / Nagy László – szoftverfejlesztési vezető, GE Healthcare

 

16.40 – 17.10  A zsűri elvonul és meghozza döntését.

16.40 – 17.10  Interjúk a döntősökkel

17.10 – 17.20  Nagy László, a GE Healthcare szoftverfejlesztési vezetőjének köszöntője

17.20 – 17.40  Rob Nail, Singularity University CEO és társalapítója kihirdeti a győzteseket

17.40 – 18.15  Interjúk a győztesekkel és a zsűri tagjaival

 

2014. április 29., 14:30

Akvárium Klub

1051 Budapest, Erzsébet tér 13.

 

http://www.sucee.eu/

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.