2024.április.19. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

RAINHOUSE / Esőből ivóvíz

4 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/79701"><img class="image image-_original" src="/files/images/ivanka%20(1).jpg" border="0" width="457" height="616" /></a></span>Az IVANKA bemutatta a jövő esőházát a milánói design héten. Az IVANKA, a világ vezető, magyar tulajdonú designer-beton cége egy látványos és népszerű installációval, a RAINHOUSE projekttel képviseltette magát Európa egyik legfontosabb designszakmai fórumán.  <p> 

ivanka%20(1)Az IVANKA bemutatta a jövő esőházát a milánói design héten. Az IVANKA, a világ vezető, magyar tulajdonú designer-beton cége egy látványos és népszerű installációval, a RAINHOUSE projekttel képviseltette magát Európa egyik legfontosabb designszakmai fórumán. 

 

ivanka%20(1)Az IVANKA bemutatta a jövő esőházát a milánói design héten. Az IVANKA, a világ vezető, magyar tulajdonú designer-beton cége egy látványos és népszerű installációval, a RAINHOUSE projekttel képviseltette magát Európa egyik legfontosabb designszakmai fórumán. 

 

A téma egyrészt a márka sikeres milánói szereplése miatt, másrészt a zöld-innováció és az üzleti siker kapcsán is aktuális.

Az esővízgyűjtő-és tisztító betonelem mint innovatív fejlesztés azt hirdeti, hogy a környezettudatosság a legkisebb háztartásokban és nagyobb építészeti rendszerekben is megvalósítható, ezért a design héten a szakmai befektetők mellett a látogatók is kíváncsiak voltak az IVANKA rendszerére. A The Water of Life projekt célul tűzte ki, hogy az új esővízgyűjtő technológia globális méretekben is megváltoztassa az ivóvíz kezelését.

 

Az IVANKA az elmúlt években a világ vezető designer-beton cégévé nőtte ki magát.

A márka legújabb innovációjáról első ízelítőt adó RAINHOUSE a milánói design héten került bemutatásra 2014. április 8. és 13. között. Az esővízgyűjtő és -szűrő biobeton rendszert, mely az esővizet a legtisztább és legmagasabb minőségű ivóvízzé alakítja, a The Water of Life elnevezésű projekt szemléltette a design nemzetközi seregszemléjén.

 

A milánói design héten nem csupán a betonnak, de az IVANKA-nak is új oldalával ismerkedhettünk meg: a több mint egy évtizedes múltra visszatekintő designer-beton cég a betonból készülő, progresszív design tárgyak létrehozása után új perspektívát nyit, és a társadalmi felelősségvállalás, a fenntartható fejlődés és a környezettudatosság jegyében bevezeti esővízgyűjtő innovációját. A The Water of Life projekt középpontjában az IVANKA különleges biobeton berendezése áll, melynek kulcsfontosságú szerepe van a teljes rendszerben: felfogja, átszűri és a legmagasabb minőségű ivóvízzé alakítja az esővizet.

 

Az IVANKA milánói installációja az eredeti rendszer RAINHOUSE névre keresztelt 1:1-es modellje, melynek látogatói maguk is megízlelhetik az esővízszűrő berendezés által előállított ivóvizet. Az érdeklődők emellett az IVANKA előrejelzései alapján az esővízgyűjtés jövőjével is megismerkedhetnek, illetve megtudhatják, milyen lehetséges hatással lehet a technológia a világ vízgazdálkodására társadalmi és környezetvédelmi szempontból.

 

Az összetett esővízgyűjtő rendszer az IVANKA anyagi innovációján, a pH-semleges biobetonon alapul – ez az anyag különbözteti meg a rendszert a hagyományos esővízgyűjtő eljárásoktól. Az egyedi technológia kizárólag természetes módon, kemikáliák nélkül, fizikai szűréssel tisztítja meg az esővizet, így az a legtisztább és legmagasabb minőségű, nap által desztillált ivóvízzé válik. A technológia tesztelése jelenleg is zajlik az IVANKA tulajdonosainak telephelyén, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park mellett, mely a legkedvezőbb tesztelési feltételeket nyújtja Közép-Európában. Európa legnagyobb édesvíz-forrásának, a Balatonnak köszönhetően a térség levegője különösen tiszta és az esőzések is kellőképpen gyakoriak.

 

A globális népességnövekedés miatt világszerte egyre több ivóvízre van szükség.

Ez az anyag az életünk elengedhetetlen feltétele, de sajnos fokozatosan egyre nehezebb hozzájutni. A közeljövőben az emberi szükségletek fontossági sorrendje átrendeződik, és a tiszta ivóvíz is felértékelődik: fontosabb lesz, mint az olaj vagy a nemesfémek. Az eső az édesvíz-körforgás legelső stádiuma, ez a legsterilebb és legfontosabb megújuló ivóvízforrásunk – sokkal tisztább, mint a tavak, folyók vagy a föld alól kinyert vizek. A technológiánk kis és nagy léptékben is elérhetővé fogja tenni a megfizethető, tiszta ivóvizet az egyéni felhasználástól a legnagyobb vállalatokig, mindezt a lehető legkisebb ökológiai lábnyommal. – mondják az IVANKA alapítói, Ivánka Katalin és Ivánka András.

 

A cég The Water of Life projektje a 2015-ös Milánói Expo „Táplálni a Földet" mottójához is kiválóan illeszkedett.

 

http://ivanka.hu/?ct=t(IVANKA_hazai_sajt_k_zlem_ny_II_4_9_2014)&mc_cid=d8a3a532c2&mc_eid=[UNIQID]

https://www.facebook.com/ivankapage?ct=t(IVANKA_hazai_sajt_k_zlem_ny_II_4_9_2014)&mc_cid=d8a3a532c2&mc_eid=[UNIQID]

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.