2022.október.03. hétfő.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Globális „zöld” kezdeményezés az LG-től

6 perc olvasás
  <p><span class="inline left"><a href="/node/21920"><img class="image thumbnail" src="/files/images/LH85%20Front.thumbnail.jpg" border="0" alt="LG LH85 energiatakarékos TV" title="LG LH85 energiatakarékos TV" width="100" height="86" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>LG LH85 energiatakarékos TV</strong></span></span>Az LG Electronics - a szórakoztatóelektronikai termékek egyik vezető gyártója és technológiai fejlesztője világszerte - bejelentette „Life's Good When it's Green" környezetkímélő kezdeményezését, amely az LG globális fenntarthatósági programjának alapja.</p><p>

 

lg lh85 energiatakarékos tvLG LH85 energiatakarékos TVAz LG Electronics – a szórakoztatóelektronikai termékek egyik vezető gyártója és technológiai fejlesztője világszerte – bejelentette „Life's Good When it's Green" környezetkímélő kezdeményezését, amely az LG globális fenntarthatósági programjának alapja.

 

lg lh85 energiatakarékos tvLG LH85 energiatakarékos TVAz LG Electronics – a szórakoztatóelektronikai termékek egyik vezető gyártója és technológiai fejlesztője világszerte – bejelentette „Life's Good When it's Green" környezetkímélő kezdeményezését, amely az LG globális fenntarthatósági programjának alapja.

Dr. Woo Paik, az LG elnöke és technológiai igazgatója szerint a globális „Life's Good When it's Green" program középpontjában az ökotervezés és a környezetbarát termékek által megvalósítható fenntarthatóság, a veszélyes anyagok kibocsátásának csökkentése, az elektronikai alkatrészek felelős újrahasznosítása, valamint a globális klímaváltozás kezelése áll. A kezdeményezésről és az LG környezetbarát termékkínálatáról ezen a héten esik szó a 2009-es Nemzetközi Szórakoztatóelektronikai Vásáron (CES®), az Egyesült Államokban.

„A „Life's Good When it's Green" kezdeményezés keretén belül környezetvédelmileg fenntartható megoldásokra, az ökotervezés megvalósítására és a környezetbarát termékek elterjesztésére összpontosítunk, amellyel hozzájárulunk egy biztonságosabb és tisztább világ megvalósításához" – mondta Paik. „Elkötelezettek vagyunk a beszámoltathatóság, és az olyan termékek létrehozása iránt, amelyek azon felül, hogy fogyasztóink életminőségét javítják, támogatják a környezetvédelmi szempontból is felelős életstílust."

A 2009-es CES keretén belül kiemelt figyelmet szentelnek az újrahasznosításnak és az energiatakarékossági programoknak az Egyesült Államokban, de Dr. Paik elmagyarázta a globális „Life's Good When it's Green" kezdeményezés alapvető elemeit is:

 • Ökotervezés – Az LG ökotervezési stratégiájának célja a termékek fejlesztése, gyártása és forgalmazása által okozott negatív környezeti hatások csökkentése, párhuzamosan az erőforrások és az újrahasznosítás hatékonyságának növelésével és a veszélyes anyagok kibocsátásának csökkentésével.
 • Környezetbarát termékek – Az LG környezetbarát termékei a HDTV-ktől a mosógépeken keresztül a mobiltelefonokig ökotervezésen alapulnak. Így ezek a környezetbarát termékek erőforrás- és energiatakarékosak, és kevesebb hulladékot termelnek.
 • Veszélyes anyagok – Gyártási folyamatai során az LG eleget tesz a veszélyes anyagok kezelését szabályozó szigorú követelményeknek.
 • Visszavétel és újrahasznosítás – Az LG Electronics számos visszavételi programot és újrahasznosító létesítményt hozott létre, amelyek lehetővé teszik a fogyasztók számára, hogy az életciklusuk végét elérő termékeket visszavigyék. A visszavitt termékek újrahasznosítása pedig felelős módon történik.
 • Klímaváltozás – Az LG a CES-en jelentette be „Life's Green 2020" elnevezésű globális „zöld módszerek" együttesét. A globális klímaváltozás kezelése céljából az LG vállalja, hogy a kibocsátott üvegházhatású gázok csökkentésén dolgozik mind a termelési folyamat, mind termékei életciklusa során.
  • A gyártás területén az LG célja, hogy az üvegházhatású gázok kibocsátását 2020-ig évi 150ezer tonnával csökkentse.
  • Termékei tekintetében az LG a termékek életciklusa során kibocsátott üvegházhatású gázok mennyiségét 2020-ig 30 millió tonnával szándékozik csökkenteni.
 • Környezetbarát értékesítési csatornák – A program szerint az LG beszállítói is igyekszenek eleget tenni a nemzeti és nemzetközi szabályoknak. Az LG azon fog dolgozni, hogy beszállítóitól is megkövetelje a veszélyes anyagok használatának csökkentését/beszüntetését, ekképpen segítve a negatív környezeti hatások enyhítését.
 • Környezetvédelem és biztonság – Az LG stabilizációs módszerei elősegítik a fenntartható fejlődést és a környezetbarát termelést, így támogatva az energetikai, környezetvédelmi, biztonsági és egészségügyi szempontokat.
 • Környezetvédelmi kommunikáció – Az LG Electronics kifejlesztette saját környezetvédelmi védjegyét, emellett pedig a vállalat kormányzati programokban is részt vesz. Az ökocímkék célja, hogy a fogyasztók tisztában legyenek azzal, hogy az ökocimkével jelölt LG termékek energiatakarékosak, és megfelelnek a környezetbiztonsági előírásoknak is.

Az Egyesült Államokban az LG „Life's Good When it's Green" kezdeményezései az egyedülálló, energiatakarékos termékektől az országos újrahasznosítási programokon keresztül az ügyféloldali programokig terjednek. A jelenlegi amerikai programok kiemelt elemei:

 • Energy Star 3.0 Az LG 2009-es HDTV-it úgy feljesztette ki és látta el energiatakarékos funkciókkal, hogy azok megkapják az új Energy Star 3.0 minősítést. Az új Energy Star minősítések első ízben mérik az aktív energiafogyasztást. Az LG 2009-es HDTV-i az önkéntes Energy Star program résztvevőiként akár 30%-al is hatékonyabbak, mint a nem minősített típusok.
 • Okos energiatakarékosság – Az LG 2009-es HDTV-i olyan csúcstechnológiás funkciókat kínálnak, mint az Intelligens Adaptív Fényérzékelő, a „videonémítás", az ISFccc technológia és az új háttérvilágítású vezérlőrendszerek, melyek mindegyike további energiatakarékossági lehetőségeket biztosít.
 • LG Electronics újrahasznosítási program – Az LG Electronics amerikai leányvállalata a Waste Management Inc. vállalattal együttműködésben, az országos LG Electronics újrahasznosítási program keretén belül dolgozik a fogyasztói elektronikai termékek begyűjtésén, szállításán és újrahasznosításán. Az LG Electronics újrahasznosítási program a fogyasztók számára ingyenes és kényelmes lehetőséget nyújt a használt, nem kívánt, elavult vagy sérült LG fogyasztói elektronikai termékek újrahasznosítására, amelyeket az amerikai fogyasztók az 50 állam mindegyikében elérhető elektronikai hulladékgyűjtő és újrahasznosító központokban adhatnak le.
 • LG „Skycharger" – A CES résztvevői az LG „Skycharger" központjában gyorsan és biztonságosan tölthetik fel mobiltelefonjaikat, egy külső helyszínen, távol a hagyományos energiaforrásoktól. Ez az önfenntartó, különálló mobiltelefon-töltő állomás szél- és napenergiát használ. 1 kW csúcsteljesítményével az LG „Skycharger" óránként akár 104 mobiltelefon feltöltésére is képes, és a fel nem használt energiát akkumulátortelepében tárolja. Az állomást egy információs panellel is ellátták, amely teljes körű időjárás-jelentést, valamint az állomás által generált és fogyasztott energiára vonatkozó információkat nyújt. Az LG „Skycharger" a 2009-es CES-en az első ilyen töltőállomásként mutatkozik be az Egyesült Államokban.

 

 • Energiatakarékos háztartási elektronikai eszközök – Az LG háztartási elektronikai eszközei a gőzmosógépektől a hűtőszekrényekkel kombinált fagyasztókon keresztül a mosogatógépekig megtekinthetők a 2009-es CES-en. Az Ultra Capacity SteamWasherTM (ultrakapacitású gőzmosógép) az LG legfrissebb újítása, amely a ma kapható leginkább víz- és energiatakarékos mosógépek közé tartozik. A gőzmosógépek több mint 110%-al hatékonyabbak a szövetségi szabvány minimumánál, és évente több mint 30ezer liter vizet takarítanak meg a hagyományos, felültöltős, Energy Star jelöléssel el nem látott mosógépekhez képest.

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.