2022.05.20.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Gourmet fesztivál idén a rakott krumpli jegyében május 30. és június 1. között, a Millenárison

2 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/80153"><img class="image image-preview" src="/files/images/Image59_0.jpg" border="0" width="236" height="118" /></a></span>A Gourmet - immár második éve - a változatos és többnyire modern kínálat mellett egy-egy hagyományos ételt is fókuszba állít. Míg tavaly a séfek a gulyás tematikáját járták körül, addig <strong>idén a rakott krumpli kerül terítékre</strong>, a szakácsok elképzelései szerint változatosan újraálmodva.</p> <p> 

A Gourmet – immár második éve – a változatos és többnyire modern kínálat mellett egy-egy hagyományos ételt is fókuszba állít. Míg tavaly a séfek a gulyás tematikáját járták körül, addig idén a rakott krumpli kerül terítékre, a szakácsok elképzelései szerint változatosan újraálmodva.

 

A Gourmet – immár második éve – a változatos és többnyire modern kínálat mellett egy-egy hagyományos ételt is fókuszba állít. Míg tavaly a séfek a gulyás tematikáját járták körül, addig idén a rakott krumpli kerül terítékre, a szakácsok elképzelései szerint változatosan újraálmodva.

 

Ezt az ételt ma a három hazai Michelin csillagos étterem vezető séfjei készítik el:

 

  • Miguel Rocha Vieira – Costes

 

  • Szulló Szabina és Széll Tamás – Onyx

 

  • Sárközi Ákos – Borkonyha

 

A Gourmet Fesztiválon idén is felsorakoznak a legjobb hazai éttermek, borászatok, cukrászdák és a magyar gasztronómia más jeles képviselői. Tavaly már 100 kiállító, köztük a legjobb 50 hazai étterem finomságait kóstolhatta meg a több mint 12 000 érdeklődő, idén pedig még ennél is több kiállítót és vendéget várnak a 3 napos rendezvényre.

 

A Sziget Kft által már negyedik éve szervezett fesztivál azok  "zarándokhelye", akik egy időben és egy helyen szeretnék kipróbálni a hazai gasztronómia legjobbjait. Válogatott, speciális kínálata együtt mutatja be az ország számos pontján jeleskedő séfeket, akik közül sokan csak ezen a rendezvényen vállalnak vendégszereplést.

 

Idén a kiállítók köre is tovább bővül. Ezúttal – túl azon, hogy a szervezők ismét nagyot merítenek az itthoni ízek legjavából – bemutatkoznak a hazánkban működő legjobb külföldi konyhát vivő éttermek, és teret kap a minőségi street food is.

 

A szervezők a fesztivál gasztroszínpadán idén is izgalmas programokkal és kóstolókkal várják a látogatókat. Fellépnek a Michelin csillagos séfek (lásd feljebb), lesznek gyerek- és ismeretterjesztő programok, főzősuli, és idén sem maradhat el a francia sztárséfek vendégszereplése valamint a Bíró Lajos – Segal Viktor séfpárbaj.

 

Teljes kiállítói lista és program a www.gourmetfesztival.hu  oldalon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.