2022.05.25.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Május 16-án Fonó Pódium

3 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/80155"><img class="image image-_original" src="/files/images/zsuraf%20(1).jpg" border="0" width="492" height="744" /></a></span>A 2014 februárjától havonta táncos, irodalmi és zenés színházi produkcióknak otthont adó Fonó Pódium harmadik előadása 2014. május 16-án ifj. Zsuráfszky Zoltán: Kreatív KríziSom c. táncelőadása lesz az Idéző Kamara Táncszínház és a Négyes Quartett előadásában. Az este második részében Pál Eszter lemezbemutató koncertjére kerül sor. </p> <p> 

A 2014 februárjától havonta táncos, irodalmi és zenés színházi produkcióknak otthont adó Fonó Pódium harmadik előadása 2014. május 16-án ifj. Zsuráfszky Zoltán: Kreatív KríziSom c. táncelőadása lesz az Idéző Kamara Táncszínház és a Négyes Quartett előadásában. Az este második részében Pál Eszter lemezbemutató koncertjére kerül sor.

 

A 2014 februárjától havonta táncos, irodalmi és zenés színházi produkcióknak otthont adó Fonó Pódium harmadik előadása 2014. május 16-án ifj. Zsuráfszky Zoltán: Kreatív KríziSom c. táncelőadása lesz az Idéző Kamara Táncszínház és a Négyes Quartett előadásában. Az este második részében Pál Eszter lemezbemutató koncertjére kerül sor.

 

Ifj. Zsuráfszky Zoltán: Kreatív KríziSom – egyfelvonásos táncelőadás az Idéző Kamara Táncszínház és a Négyes Quartett előadásában.

"Somogyországban a legkeményebb életű "pásztornemzetség" volt a kanász. A somogyi kanászok természetet ismerő, ősi bölcseletet tudó, kétkezi munkát végző, gyakorlati emberek voltak, a társadalomtól és a materiális világtól függetlenül, szabadon, időtlenül élték szép világukat. A Kreatív kríziSom című táncelőadásban ezt a természetesen egyszerű, kompromisszumot nem ismerő, bátor attitűdöt állítom példaképpen a mai magyar válságot megélők elé. A táncelőadásban somogyi autentikus néptáncot és az egyéni kortárs mozgásvilágomat fűztem dramaturgiai folyamattá. Ha a világ válságban van, mi a teendő? A krízisben hitünk, tartásunk, szuverén gondolataink, kultúránk megőrzése, közösségeink léte, egyéni döntésünkön, akaratunkon, kreatív megoldásunkon áll. Két út van, a pozitív és negatív pólus: csak rajtunk múlik melyik utat választjuk. Ars poeticam: Gondolatiság, erős folk-organikus világ, aktualitás, színház." (Ifj. Zsuráfszky Zoltán)

Jelmez, plakát: Gelesz Hanna, látványterv, film: Mihályi András

Zeneszerző: Csoóri Sándor „Sündi"

Rendező – koreográfus: ifj. Zsuráfszky Zoltán

Zenészek – Négyes Quartett-: Csoóri Sándor " Sündi", Király Tamás, Kiss Krisztián, Porteleki Áron.

Táncosok – Idéző Kamara Táncszínház táncosai: Ifj. Zsuráfszky Zoltán, Járay-Bálint Anikó Csilla, Kökény Róbert, Lendvay Zsóka, Linczenbold Maximillien, Marosi Erika, Rimár Ilona „Iza", Szabó Dániel, Szabó Rubinka Anna, Szeverényi Barnabás.

 

Pál Eszter „Napot, Holdat, Csillagot – lemezbemutató

Pál Eszter állandó énekese a Pál István „Szalonna" és bandája zenekarnak, de találkozhatunk nevével a Kormorán együttes néhány lemezén, az Eurovíziós Dalfesztivál elődöntőjében, valamint az Országos Táncháztalálkozók alkalmával megjelenő „Új Élő Népzene" című kiadványok számos lemezén. 2013-ban a „Népművészet Ifjú Mestere" címmel jutalmazták eddigi munkásságát. Első lemezének célja egy bemutatkozás, amely az eddig elért eredmények és a népzene világának legkülönlegesebb eszenciáját mutatja be. Nyomon követhető a lemezen az énekes életútjának számos állomáspontja. Fellelhető a kárpátaljai szülőföld többnemzetiségű, multikulturális közegének nyitottsága, a felgyűjtött és ezáltal megtanulható autentikus magyar népzene egyedisége.

(a fotón Ifj. Zsuráfszky Zoltán és Szabó Rubinka Anna)

 

2014. május 16. péntek 20.00 óra

Fonó Pódium

ifj. Zsuráfszky Zoltán: Kreatív kríziSom – táncelőadás

Pál Eszter: Napot, holdat, csillagot – lemezbemutató

Fonó Budai Zeneház

Budapest, Sztregova u. 3.

 

www.fono.hu

www.facebook.com/fonobudaizenehaz

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.