A zenecsatorna immár tíz éve, 2002 óta rendezi meg különleges, jótékonysági rendezvénysorozatát a VIVA Teletont, idén 5 millió forintot gyűjtött össze a 2012. november 15-től 2012. december 31-ig tartó akcióban.

 

A zenecsatorna immár tíz éve, 2002 óta rendezi meg különleges, jótékonysági rendezvénysorozatát a VIVA Teletont, idén 5 millió forintot gyűjtött össze a 2012. november 15-től 2012. december 31-ig tartó akcióban.

 

Bartosz Witak, a több csatorna mellett a VIVA televíziót is üzemeltető Viacom International Media Networks kelet-európai régiójának vezérigazgatója adta át Dr. Szabó Andrásnak, a Tűzoltó Utcai Gyermekklinika vezetőjének az adományt.

 

A rendszeresen Karácsony előtt megrendezett, a magyar zenei élet sztárjait felvonultató jótékonysági kezdeményezés és a kapcsolódó műsorfolyam minden évben óriási sikert arat. (lásd: http://euroastra.hu/node/67063 és http://euroastra.hu/node/67148)

2010-ben a Gyermekklinika, 2011-ben a Mosoly Alapítvány és 2012-ben ismét a Semmelweis Egyetem II. számú Gyermekklinikája volt az akció kedvezményezettje. Nemes célra használta fel a kórház a befolyt összeget, a néhány napon belül átadásra kerülő Intenzív Osztály felújításával még modernebb körülmények között gyógyulhatnak majd a páciensek, amit a klinika és dolgozói kiemelt fontosságúnak tartanak.

 

Az intézmény igazgatója, Dr. Szabó András professzor úgy nyilatkozott, minden évben hatalmas örömöt okoz nem csupán neki, de a kórház apró betegeinek is, hogy az adományozók hozzájárulnak a szorult helyzetben lévő magyar egészségügy jobbá tételéhez. A szakember elmondása szerint ilyenkor nem csak a kicsik, de az éjt nappallá tevő, a páciensek életéért folyamatos küzdelmet folytató orvosok számára is nagy öröm, hogy vannak, akik szívesen áldoznak egy nemes ügyért. A professzor köszönetet mondott a kórház alapítványának, az Őrzők Alapítványnak is a megvalósításhoz szükséges segítségért. Az Alapítvány 1989 óta foglalkozik a súlyos betegségben szenvedő gyerekek körülményeinek javításával.

 

Bartosz Witak, a VIMN kelet- európai régiójának vezérigazgatója elmondta: „A VIVA számára kiemelten fontos, hogy aktívan részt vállaljon a helyi adománygyűjtési akciókban. Saját kezdeményezésünk a Teleton, amelyet idén már tizedik alkalommal rendeztük meg. Hihetetlenül jó érzés egy ilyen nagy ívű esemény részesének lenni és segíteni a gyermekeken. Köszönjük mindenkinek az adományokat, és azt, hogy a nehéz gazdasági helyzet ellenére a sztárok, és velük együtt ennyi fiatal önzetlenül segített."

 

A több mint 125 éves múltra visszatekintő Tűzoltó Utcai Gyermekklinika az ország egyik legismertebb gyerekeket kezelő gyógyintézménye. A klinika onkológiai központként is működik, az ország minden második daganatos gyereke itt keresi a gyógyulást. A nemzetközi eredményekkel rendelkező intézmény igazán erős orvosi stábot tudhat magáénak, a páciensek több mint 70%-a gyógyultan hagyja el a gyermekklinikát.

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük