2023.október.04. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Gyöngy és füzér: gyöngyfüzér mint iparművészeti ajándék

5 perc olvasás
<p align="left"><span class="inline left"><a href="/node/21424"><img class="image thumbnail" src="/files/images/totalFO.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="75" /></a></span>A 6. kerületi Dessewffy u. 25-27. szám alatt találhatunk egy apró gyöngyszemet. Nem is egyet. Sokat! Rengeteget! A TotallyBeads Gyöngybolt az, ahol ha a gyöngyfűzés szerelmesei vagyunk, biztosan találunk magunknak érdekességeket, különlegességeket, de a karácsony közeledtével ajándékötleteket is meríthetünk a kínálatból. A boltról Cecilia mesélt nekünk. </p><p align="left">

totalfo.thumbnailA 6. kerületi Dessewffy u. 25-27. szám alatt találhatunk egy apró gyöngyszemet. Nem is egyet. Sokat! Rengeteget! A TotallyBeads Gyöngybolt az, ahol ha a gyöngyfűzés szerelmesei vagyunk, biztosan találunk magunknak érdekességeket, különlegességeket, de a karácsony közeledtével ajándékötleteket is meríthetünk a kínálatból. A boltról Cecilia mesélt nekünk.

totalfo.thumbnailA 6. kerületi Dessewffy u. 25-27. szám alatt találhatunk egy apró gyöngyszemet. Nem is egyet. Sokat! Rengeteget! A TotallyBeads Gyöngybolt az, ahol ha a gyöngyfűzés szerelmesei vagyunk, biztosan találunk magunknak érdekességeket, különlegességeket, de a karácsony közeledtével ajándékötleteket is meríthetünk a kínálatból. A boltról Cecilia mesélt nekünk.

Mesélne egy kicsit a cég alakulásáról? Hogyan, mikor, miért jött létre ez a vállalkozás?

total1.thumbnailEgy lány 8 évvel ezelőtt kiment Angliába nyelvet tanulni. Kezdetben hobbiként mindenféle kézimunkát készített, majd elkezdett gyöngyökkel foglalkozni. Az idő multával kinőtte magát és egyre több gyöngyöt rendelt és értékesített. Jelenleg több tonna gyöngyöt importálnak a világ számos részéről. Kapcsolatban voltak magyar cégekkel is ismerik a magyar piacot. Innen jött az ötlet, hogy nyissanak Budapesten üzletet. Az üzlet különlegessége, hogy nem darabonként áruljuk a gyöngyöket, hanem füzérekben, ami az árában is kedvezőbb és nagyon látványos benyomást kelt, ha valaki eljön az üzletbe. Jobbára üveggyöngyöket lehet kapni, teklákat, roppantott üveggyöngyöket, lámpagyöngyöket. Ezenkívül millefiori gyöngyöket is árulunk, aminek az az érdekessége, hogy mindegyik gyöngyben kis virágok vannak. Kagylók és édesvizi gyöngyök is találhatóak és különböző fúrt ásványok. Akik precízebb gyöngyökből dolgoznak azok japán gyöngyökből válogathatnak kása és delica gyöngyök között. Akik nem szeretnek gyöngyöt fűzni azok is találnak kedvező árban üvegmedálokat (közel 100 féle), amiket csak egy szalagra vagy bőrre kell feltenni és már hordhatók is. Nagyon tetszetős ajándék is. Ezenkívül különféle fogókat és kellékeket is lehet találni. 

Magyarországon február óta nyílt még más városban is TotallyBeads üzlet? Ha nem, tervezik-e?

Jelenleg ezt az egy üzletet szeretnénk bevezetni, és erre összpontosítani.

total2.thumbnailAz országban igen sok helyen működik gyöngy-, vagy hobbibolt. Nem féltek, hogy esetleg a piac telítve van már? Hoztak-e a hazai piacra olyan különlegességet, amit eddig nem lehetett megvásárolni nálunk?

A világ több részéről importáljuk áruinkat. Természetesen egyik célunk, hogy különlegességeket értékesítsünk mindezt elérhető árakon.

Számos gyöngyfűzéssel kapcsolatos könyvet láttam Önöknél. Van-e ezek közt olyan, mely a teljesen kezdőknek nyújt segítséget?

Itotal3.thumbnailgyekszünk minden igényt kielégíteni, ezért többféle könyvet tartunk. A könyvek általában angol nyelvűek, de a rajzok alapján azok is megértik, akik nem beszélik a nyelvet. Nagyon sok ötletet és technikát lehet elsajátítani egy-egy könyvből.

Mivel ásványokat is árulunk, ezért ásványokkal foglalkozó könyvekkel is bővítettük kínálatunkat.

Aki az üzletbe betér, kaphat esetleg helyben is némi segítséget a technikával kapcsolatosan?

Természetesen, amiben tudunk segítünk. Jövő évtől tanfolyamokat is szeretnénk tartani, ahol mindenféle fűzési technikákat is el tudnak majd sajátítani az érdeklődők.

A tibeti alkatrészek valami különleges jelentőséggel bírnak, vagy csupán szépségük miatt kerültek be a választékba?

A tibeti alkatrészek látványosan fel tudják dobni a gyöngyökből, ásványokból készült ékszereket, de akár önállóan is lehet belőle ékszereket készíteni. Vannak közöttük köztesek, medálok és „T" kapcsok.

Van lehetőség esetleg egyedi kívánságok teljesítésére?

Ha valaki bejön az üzletbe, hogy ilyen és ilyen nyakláncot szeretne, természetesen igyekszünk, ha van időnk elkészíteni, de mivel ez egy alkotó munka, mindenki a saját ízlését viszi az elkészített termékbe, ami nem biztos, hogy egyezik a megrendelőével. 

Még régebben olvastam, hogy az édes-, és sósvízi gyöngyöt úgy lehet megkülönböztetni, hogy ráharapunk. Valóban így van?

Én még nem haraptam rá J Sajnos ezt nem tudom… Az édesvízi gyöngyök általában szabálytalanabb formájúak, oválisak, gyorsabban nőnek ezért áruk is kedvezőbb. A sósvízi inkább gömbölyűbb formáját tekintve.

Melyik termék iránt van a legnagyobb kereslet?

Mivel elég széles az áruválaszték nem lehet egyértelműen meghatározni mi a legkeresettebb áru, sokan szeretik a japán gyöngyöket és a tekla üveggyöngyöket. Azonban az ásványok kedvelőinek is nagy a tábora.

Az on-line rendelésnél lehetőség van-e fizetni forintban is, vagy ez még hazánkban nem alakult ki?  Szoktak-e egyáltalán rendelni, vagy jobban szerezik a személyes válogatást, vásárlást?

Az on-line rendelés még most kezd beindulni, most készült el a honlapunk. Egyelőre utánvétellel van lehetőség vásárlásra. Személyes vásárlásnál jobban lehet válogatni az árukészletből, aki teheti, ezt a formát választja, de nyilvánvalóan a vidéki vásárlóknak kedvezőbb az internetes vásárlási lehetőség.

Nem hiszem, hogy sokat kellene ehhez hozzáfűzni, mégis álljon itt egy mondat még Cilitől, ami összefoglalja a bolt küldetését: „Egyszóval mindent megtalál az aki kreativitásra és kikapcsolódásra vágyik, csak a fantázia szükséges ahhoz, hogy elmerüljön az önmegvalósításban."

A TotallyBeads Gyöngybolt a VI. kerületben található, a  Dessewffy u. 25-27. alatt.

 

Németh Krisztina

http://www.totallybeads.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.