1.1.

A konyhafelmérés valamint a kész konyhabútorok méretre gyártása rendkívül idő- és munkaigényes feladat. A konyhabútor egyes elemeinek, a takarólécek és a munkalapok milliméterre pontos gyártását minden esetben egy alapos és precíz helyszínfelmérés előz meg.

 1.1.

A konyhafelmérés valamint a kész konyhabútorok méretre gyártása rendkívül idő- és munkaigényes feladat. A konyhabútor egyes elemeinek, a takarólécek és a munkalapok milliméterre pontos gyártását minden esetben egy alapos és precíz helyszínfelmérés előz meg.

A Gigant Konyhacenter szakemberei 4 héten keresztül tesztelték a Bosch DLE 50 lézeres távolságmérőt, amelyben a precíz és profi munkához megtalálták az ideális segítőtársat.

„Ha az ügyfelek megkeresnek minket elképzelésükkel és vázlatukkal, kollégáimmal minden esetben ingyenes helyszínfelmérésre megyünk, hogy pontosan felvegyük a helyiség paramétereit és kiküszöböljük az esetleges pontatlanságokat. Bár a beépítendő konyha felmérése kívülálló számára egyszerűnek tűnik, nekünk pontosan le kell mérnünk a gáz-, víz-, villanykiállásokat és nyílászárókat, hiszen a méretre gyártáskor figyelembe kell vennünk ezeket az akadályokat. Felméréskor általában távolságot, belmagasságot és falfelületet mérünk, ami a DLE 50 Professional lézeres távolságmérő egyszerű kezelhetőségének és hihetetlen pontosságának köszönhetően leegyszerűsíti a folyamatra szánt időt. Mivel cégünk mind a felmérésre, mind a beépítésre garanciát vállal, egy profi géppel a kezünkben elő sem fordulhat, hogy tévedünk" – tudtuk meg Pallai János bútorasztalos-konyhabútorszerelőtől, a Gigant Konyhabútor szakemberétől.

„Nem teljesen vízszintes padló, nyitó- és záró falak, beszögellések esetében egy colstokkal a kezünkben nincs egyszerű dolgunk. Be kell vallanom, hogy a Bosch lézeres távolságmérőt használva az első néhány alkalom után úgy éreztem, vissza kell ellenőriznem a mérés helyességét. A harmadik eredmény után viszont rájöttem, hogy teljesen felesleges, mert a DLE 50 Professional sokkal pontosabb adatokat mér, mint a mérőszalag. Sőt az értékeket összeadja, így csak a végeredményt kell papírra írnom. Ami pedig a ráfordítási időt illeti, megfigyeltem, hogy egy konyhára szánt felmérési idő átlagosan 15 – 20 perccel lett rövidebb" – tette hozzá a szakember.

 

2.2. 3.3.
4.4. 5.5.

Mindössze 10 centiméteres hosszával a DLE 50 Professional a világ legkisebb lézeres távolságmérője, így zsebben is könnyen elfér. A mobiltelefon nagyságú lézeres távolságmérő 50 méterig ±1,5 milliméter pontosságú mérést biztosít kül- és beltéren, a lézertechnológiának köszönhetően pedig pillanatokon belül megjelenik az eredmény az LCD kijelzőn. A DLE 50 Professional használata nagyon egyszerű. Jelekkel ellátott gombok segítségével válthatunk a hosszúság-, terület-, térfogatmérési, vagy a közvetlen magasságmérési funkciók között.

 

6.6. 7.7.

„Az általam korábban használt mérőszalag 5 méter hosszú volt, ezért például egy 7 méter hosszú munkalap lemérése már mindenképpen kétemberes feladat volt. Mivel sok konyhában nem vízszintes a padló vagy nem függőlegesek a falak, több ponton ellenőrizzük a távolságokat, hogy a végeredmény tökéletes legyen. Köszönhetően a mérőműszer többféle mérési beállításainak, jól tudtam alkalmazni faltávolságok és -felületek mérésére, de nagy segítséget nyújtott olyan méréseknél is, ahova a mérőszalag hegye alig fér be. A sarkokból ugyanis a DLE 50 Professional lézeres távolságmérő a kihajtható ütközőcsap segítségével mér és automatikusan hozzáadja az ütközőcsap 3 centiméteres hosszát a mért eredményhez. Mivel különböző belmagasságú lakásokban építünk be konyhabútorokat, a főzőlap és a szagelszívó közötti távolság hajszálpontos meghatározásához is csupán egyetlen kattintásra volt szükség" – tudtuk meg a Gigant Konyhacenter szakemberétől.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük