2024.április.17. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Ha hőszigetel, megtakarít!

3 perc olvasás
 <span class="inline inline-left"><a href="/node/43331"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Image2_182.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="48" /></a></span> <p>Ki nem bosszankodott még egy-egy hidegebb téli hónap után a magas gáz számla miatt? Amennyiben Ön is azok közé tartozik, akik szeretik a meleg lakásból szemlélni a kinti hóesést, de nem akarják közben az utcát is fűteni, akkor érdemes megszívlelnie az alábbiakat. </p><p>

 image2 182.thumbnail

Ki nem bosszankodott még egy-egy hidegebb téli hónap után a magas gáz számla miatt? Amennyiben Ön is azok közé tartozik, akik szeretik a meleg lakásból szemlélni a kinti hóesést, de nem akarják közben az utcát is fűteni, akkor érdemes megszívlelnie az alábbiakat.

 image2 182.thumbnail

Ki nem bosszankodott még egy-egy hidegebb téli hónap után a magas gáz számla miatt? Amennyiben Ön is azok közé tartozik, akik szeretik a meleg lakásból szemlélni a kinti hóesést, de nem akarják közben az utcát is fűteni, akkor érdemes megszívlelnie az alábbiakat.

Megfelelő hőszigeteléssel nem kell azt kutatnia, hogy hol veszik el az energia. Miért fizetne többet, ha nem Ön élvezheti a kellemes klímát? Hatékony hőszigeteléssel nem csak télen jár jól! Nyáron az épület falait óvva akadályozza meg a lakótér túlmelegedését.

Most bizonyára azt kérdezi: „Nem mindegy, hogy szigetelőanyagra költök vagy fűtés számlára?" A válasz egyértelmű: Nem. És a környezetvédelmen kívül más érvünk is van!

Noha, megfelelő hőszigeteléssel teszünk a globális felmelegedést okozó széndioxid-kibocsátás, a légszennyezés, az energiapazarlás, és a Föld ózonpajzsának további pusztulása ellen, valamint óvjuk a kőolajkészleteket is, de ezeknél sokkal prózaibb szempontokra szeretnénk felhívni a figyelmét.

Egy átlagos ingatlan éves fűtési költsége akár 300-350 ezer forint is lehet, a falak hőszigetelése 700 -800 ezer forint közötti összeg; ha a nyílászárókat is cserélik, akkor 1 – 1,5 millió forint. A beruházás 5 – 6 év alatt térül meg, a következő évek megtakarítása már a tulajdonos nyeresége. És az évente növekvő gáz- és távfűtésárakkal nem is számoltunk.

Tehát, amellett, hogy a szigetelésre fordított költségek többszörösen is megtérülhetnek, egy hatékony hőszigetelőrendszerrel, minden évszakban kellemes lakóklímát biztosít és megnöveli háza élettartamát is, ami lényegesen magasabb értéket fog képviselni a piacon. Üssön két legyet egy csapásra! Ne csak a környezetét óvja, hanem saját pénztárcáját is!

Meggyőztük, de nem tudja milyen rendszert válasszon? A Nikecell Kft. ehhez is nyújt segítséget! A http://nikecell.hu/ oldalon széleskörű tájékoztatást kaphat a különféle hőszigetelőrendszerekről. Addig is egy kis ízelítő a lehetőségekből:

A hatékony vakolatrendszer kiválasztásánál figyelembe kell venni az épület adottságait, hőtechnikai-, páratechnikai jellemzőit, illetve az egyedi követelményeket.

Expandált polisztirol (EPS) termékeket az alábbi területeken lehet felhasználni: lapos és magas tetők, homlokzatok, lábazatok és pincék hőszigetelésére.

A dryvit hőszigetelő rendszer szinte bármilyen épülethomlokzatra felépíthető, az energetikai igényeknek megfelelő vastagságban dryvit ragasztóval ragasztva, szükség esetén dübeles rögzítés-kiegészítéssel. A dryvit Ragasztóba ágyazott üvegháló-erősítésű kéregre, több mint 200 színárnyalatban készülő dryvit Vékonyvakolat kerülhet.

Az üveggyapot szintén sokoldalúan felhasználható: tetőtérbe, padlásra, könnyűszerkezetes válaszfalakba, szerelt homlokzati szerkezetekre, egyéb műszaki, gépészeti berendezések hő – és hangszigetelésére, hagyományos padlók, födémek szigetelésére kiváló. Természetes, ásványi alapanyagokból készül, könnyű, rugalmas, jó hő- és hangszigetelő valamint kiváló páraáteresztő. Egyszerűen kezelhető, szállítható, alakítható és beépíthető, tehát könnyű vele dolgozni is.

A megfelelő hőszigetelés mellett azonban érdemes figyelni a nyílászáró szerkezetek minőségére, valamint az épület belsejében húzódó csövek és vezetékek szigetelésére is.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.