2023.február.07. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

HA ÚJABB ADÓEMELÉSRŐL VAN SZÓ, RÖGTÖN NAGY AZ EGYETÉRTÉS AZ MSZP ÉS AZ SZDSZ KÖZÖTT

3 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/11959"><img class="image thumbnail" src="/files/images/petko_big.thumbnail_0.jpg" border="0" width="74" height="100" /></a></span> <p>Az MDF elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormányzat ki akarja terjeszteni a kulturális járulékot az internet-szolgáltatókra is, hiszen két héttel korábban még minden parlamenti erő egyetértett abban: további kedvezmények és új tervek szükségesek az Internet bővítése érdekében. </p><p>

 petko big.thumbnail 0

Az MDF elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormányzat ki akarja terjeszteni a kulturális járulékot az internet-szolgáltatókra is, hiszen két héttel korábban még minden parlamenti erő egyetértett abban: további kedvezmények és új tervek szükségesek az Internet bővítése érdekében.

 petko big.thumbnail 0

Az MDF elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormányzat ki akarja terjeszteni a kulturális járulékot az internet-szolgáltatókra is, hiszen két héttel korábban még minden parlamenti erő egyetértett abban: további kedvezmények és új tervek szükségesek az Internet bővítése érdekében.

 

A konzervatív párt szerint az MSZP az elmúlt hetekben több alkalommal széleskörű egyeztetéseket és adóegyszerűsítést ígért, ezzel szemben a parlament költségvetési – valamint kulturális bizottsága szakmai egyeztetések nélkül fogadta el a törvényjavaslatot. Az MDF úgy látja: az SZDSZ lépten-nyomon adócsökkentéssel kampányol, azonban amikor lehetősége lenne ígéretei betartására, újra beáll a szocialisták mögé, és némán megszavazza az újabb sarcokat. Az MDF célja a digitális kultúra fejlesztése, ezért módosító javaslatot nyújtott be az internetadó kivetése ellen.

A Magyar Demokrata Fórum elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormányzat ki akarja terjeszteni a kulturális járulékot az internet-szolgáltatókra is, hiszen két héttel korábban még minden parlamenti erő egyetértett abban: további kedvezmények és új tervek szükségesek az Internet bővítése érdekében. Úgy tűnik, hogy a szép szavak és az ígéretek mögött ezúttal sem található őszinteség és valódi tenni akarás: a kormány számára nem az internet-sztráda, hanem az adó-pálya szélesítése a fontosabb, holott ezzel akadályokat gördít a digitális írástudatlanság felszámolására tett törekvések elé.

Sajnálatosnak tartjuk, hogy az e-Befogadásról szóló ötpárti parlamenti megállapodás után a kormányzat mellőzi a társadalmi párbeszédet és a gazdasági számításokat, valamint fittyet hány az ország lakosságának rövid és hosszú távú érdekeire is. Az MSZP az elmúlt hetekben széleskörű egyeztetéseket és adóegyszerűsítést ígért, ehhez képest a parlament költségvetési- valamint kulturális bizottsága előzetes szakmai egyeztetés nélkül fogadta el a javaslatot. Nem csoda, hogy a korábbi állásponttal gyökeresen ellentétes előterjesztés a szakmai körök heves ellenállását váltotta ki.

Az MDF értetlenül áll az SZDSZ által tanúsított viselkedéssel szemben is: a liberálisok lépten-nyomon adócsökkentéssel és az ellenzékiség bátor felvállalásával kampányolnak, azonban amikor lehetőségük lenne ígéreteik betartására, újra beállnak a szocialisták mögé, és némán megszavazzák az újabb sarcokat. Ha az SZDSZ szándékai valóban komolyak az ellenzéki politizálással kapcsolatban, akkor nem támogathatja az MSZP újabb ballépéseit, így az internet-szolgáltatók értelmetlen és átgondolatlan megadóztatását sem.

A Magyar Demokrata Fórum Informatikai kabinete igent mond a fejlesztésre, hiszen az a célunk, hogy mindenki egyenlő eséllyel férhessen hozzá az Internethez, amely nagyban növelheti az állampolgárok verseny- és munkaképességét. Ugyanakkor határozottan ellenezzük a visszafejlesztéseket, ezért módosító javaslatot nyújtottunk be annak érdekében, hogy ne valósulhasson meg a kormány internetadóval kapcsolatos átgondolatlan és káros elképzelése.

2008. 04.15.

Pettkó András,

az MDF Informatikai kabinetének vezetője

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.