2023.június.06. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Hajléktalanok a rendezvénytechnikai szakkiállításon

3 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/23282"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/hajlektalan_1.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="64" /></a></span>Az Event Expo Hungary 2009 Rendezvénytechnikai Szakkiállításon 93 kiállító (köztük hollandok, németek, osztrákok) készül arra, hogy bemutassa megoldásait február 20-21-én, a Papp László Budapest Sportarénában. A kínálatban olyan vizuáltechnikai újdonság is szerepel, mely egy hollandiai szakkiállításon volt először látható.<br /><td valign="top"> </td>  <img class=" size-full wp-image-1110" src="https://euroastra.hu/wp-content/uploads/2007/07/spacer.gif" border="0" width="15" height="15" /><br />

hajlektalan 1.thumbnailAz Event Expo Hungary 2009 Rendezvénytechnikai Szakkiállításon 93 kiállító (köztük hollandok, németek, osztrákok) készül arra, hogy bemutassa megoldásait február 20-21-én, a Papp László Budapest Sportarénában. A kínálatban olyan vizuáltechnikai újdonság is szerepel, mely egy hollandiai szakkiállításon volt először látható.

 

  spacer

hajlektalan 1.thumbnailAz Event Expo Hungary 2009 Rendezvénytechnikai Szakkiállításon 93 kiállító (köztük hollandok, németek, osztrákok) készül arra, hogy bemutassa megoldásait február 20-21-én, a Papp László Budapest Sportarénában. A kínálatban olyan vizuáltechnikai újdonság is szerepel, mely egy hollandiai szakkiállításon volt először látható.

 

  spacer

    Az Event Expo Hungary 2009 Rendezvénytechnikai Szakkiállításon 93 kiállító (köztük hollandok, németek, osztrákok) készül arra, hogy bemutassa megoldásait február 20-21-én, a Papp László Budapest Sportarénában. A kínálatban olyan vizuáltechnikai újdonság is szerepel, mely egy hollandiai szakkiállításon volt először látható.

    Hogy kerülnek ide hajléktalanok?

    Az idei kiállításon a helyszíneket programok teszik még élőbbé. A szervezők szándéka szerint az Event Expo ismert együttesek és művészek produkciója mellett olyan kezdeményezéseket is bemutat, melyek a pillanatnyi segítségnyújtásnál többet szeretnének adni.

    Idén a hajléktalanság kérdésköre jelenik meg a programban. Nem véletlenül, hiszen a magas költségvetésű, csillogó rendezvények világa és az utcai lét nehezen feloldható ellentmondást testesítenek meg.

    Az Oltalom Karitatív Egyesülettel együttműködésben most olyan rehabilitációs programba nyerhetünk betekintést, amelynek célja az utcán élők önbecsülésének és ezzel megkapaszkodási esélyeinek növelése. Február 20-án 15 órakor színpadra lép az Oltalom Kulturális Kör zenekara, melynek tagjai fedél nélküliek. Erre az eseményre ismert zenészek közül többeket meghívtak, hogy jelenlétükkel bíztassák a fellépőket. A kiállítókat is odavárják, hiszen támogatásuk, segítségük további lökést adhat azoknak a rehabilitációs programoknak, melyek célja a hajléktalanság és hatásainak csökkentése.

    Az Oltalom Kulturális Kör története 2008 márciusában kezdődött egy gitárral és egy kongával. A Dankó utcai hajléktalanszálló pincéjében zenélgettek először 2-3 emberrel, nyárra a létszám 22 főre nőtt, azóta folyamatosan változó. Az eszköztár is gazdagodott, gitárral, csörgővel, szintetizátorral.

    A társaság rövid története ellenére sok helyen lépett már fel: egyházi rendezvényeken, a Merlin Színházban, a Gödörben, a József Attila Színházban, idősek otthonában és hajléktalan szállókon, eddig összesen 26 alkalommal. Műsorukon ismert zenészek, együttesek dalainak átdolgozása és különböző szépirodalmi alkotások szerepelnek.

    Tolner Tibor, a csoport vezetője 24 éve dolgozik szociális területen. Korábban fogyatékos gyerekek, majd idősek gondozásával, segítésével foglalkozott, hét éve pedig hajléktalan ellátásban tevékenykedik Budapesten, az Oltalom Dankó utcai hajléktalanszállóján:"Bízunk benne, hogy lesznek még csatlakozók a hajléktalanok közül, akik újra és újra megmutathatják tehetségüket s azt, hogy tudnak értéket teremteni a kultúra és mások szórakoztatása terén! "

    (A kiállításra látogatók a http://www.eventexpo.hu/ oldalon ingyenesen regisztrálhatják magukat!)

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.