2023.január.29. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Vizsgálja felül az EU a bankbiztonság szabályait!

2 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/13189"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/rablo.thumbnail.jpg" border="0" alt="Ne rabolj!" title="Ne rabolj!" width="100" height="88" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>Ne rabolj!</strong></span></span>Herczog Edit, az Európai Parlament szocialista képviselője azonnali kérdéssel fordult az Európai Bizottsághoz annak érdekében, hogy szigorítsanak a bankbiztonság szabályain, és javítsák a lakossági tájékoztatás minőségét a bankfiókok biztonságát illetően.</p><p> 

ne rabolj!Ne rabolj!Herczog Edit, az Európai Parlament szocialista képviselője azonnali kérdéssel fordult az Európai Bizottsághoz annak érdekében, hogy szigorítsanak a bankbiztonság szabályain, és javítsák a lakossági tájékoztatás minőségét a bankfiókok biztonságát illetően.

 

ne rabolj!Ne rabolj!Herczog Edit, az Európai Parlament szocialista képviselője azonnali kérdéssel fordult az Európai Bizottsághoz annak érdekében, hogy szigorítsanak a bankbiztonság szabályain, és javítsák a lakossági tájékoztatás minőségét a bankfiókok biztonságát illetően.

 

 A képviselő szerint az Európai Parlament bankfiókjának kirablása, csakúgy, mint a magyarországi bankok ellen idén eddig elkövetett 15 támadás is arra hívja fel a figyelmet, hogy egyre több, a pénzintézetek elleni erőszakos cselekményre számíthatunk a jövőben. Ez nemcsak a bankok iránti bizalmat csökkentheti, de rontja a fogyasztók biztonságérzetét is.

     Figyelemreméltó, hogy míg tavaly összesen 22 pénzintézetet támadtak meg Magyarországon, addig az idén csak az első hat hétben 15-öt – hívta fel a figyelmet Herczog Edit a Bizottsághoz intézett azonnali kérdésében. A szakértők egy része ezt a gazdasági válság miatt felbukkant krízisbűnözők megjelenésével magyarázza. Mint a képviselő kérdésében fogalmazott, a probléma természetesen elsősorban nemzeti szintű megoldást kíván, illetve a büntetőjogi együttműködési formák hatékonyabb alkalmazását teszi szükségessé Európa- szerte. Ha már az EP-bankfiókját is könnyedén kirabolják, akkor itt az idő elgondolkodni azonban azon is, hogy kellően szigorúak-e az európai biztonsági szabályok? – tette fel a kérdést a képviselő.

     Az európai fogyasztó, amikor bankot választ, több szempontot vesz figyelembe – köztük, azt is, hogy milyen biztonsági kockázatot vállal. Nemcsak a pénzét igyekszik biztonságban tudni, de a saját testi épségét is – véli a képviselő. Herczog Edit arra a kérdésre kér választ, hogy vajon megfelelő-e a fogyasztók tájékoztatása a bankbiztonsággal kapcsolatban, illetve milyen intézkedéseket tervez a Bizottság annak érdekében, hogy az uniós polgárok kellő tájékoztatást kapjanak a pénzintézetek biztonságával kapcsolatos közérdekű adatokról? Tekintettel arra, hogy az unió egyik legfontosabb célkitűzése polgárai biztonságának védelme, hasznos volna, ha a Bizottság felülvizsgálná a bankbiztonság idevonatkozó jogszabályait – zárta kérdését Herczog Edit.

(MSZP)

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.