Saját élményei inspirálták a Kamureg készítőjét. Milliók keresnek társat maguknak a facebookon, chatszobákban, de mi történik akkor, ha a 90-60-90-es modell lány mégsem az, akinek kiadja magát?

 

Saját élményei inspirálták a Kamureg készítőjét. Milliók keresnek társat maguknak a facebookon, chatszobákban, de mi történik akkor, ha a 90-60-90-es modell lány mégsem az, akinek kiadja magát?

 

A Kamureg (Catfish – The TV Show) egy merően új koncepció, amelyben Nev Schulman és műsorvezető társa, Max Joseph járnak utána annak, hogyan verik át egymást az emberek az interneten. 2014. február 3-án jön a Kamureg második évada a VIVA TV műsorára.

 

Nev Schulman, a fiatal fotós 2010-ben Michiganig utazott, hogy rájöjjön, a lány, akit Facebookon ismert meg, csúnyán átverte. Az esetből dokumentumfilm készült, és azóta is lázban tartja az amerikai közvéleményt. A fiatal srác a Facebookon ismerkedett meg a 8 éves Abbyvel, aki imád festeni és akinek köszönhetően beleszeretett annak féltestvérébe, Meganbe. Amikor azonban Nev rájön, a lány más munkájával kérkedik, amikor saját dalfeldolgozásait elküldi a fiúnak, akkor apró stábjával kamerát ragad és elindulnak, hogy felfedjék a rejtélyt.

Azonban a valóságban a lány nem létezett, csupán egy Angela nevű családanya szórakozott Nevvel, aki 16 kamureges profilt üzemeltetett és Nevvel több mint 1500 üzenetet váltottak egymással, kilenc hónap alatt. Az élmények Nev Schulmant arra ösztökélték, hogy bemutassa a világnak, hogy a modern társadalomban egy újfajta csalás, a netes átverés ütötte fel a fejét. Az internetes felhasználóknak pedig óvatosnak kell lenniük.

 

Kik azok, akik azzal töltik a szabadidejüket, hogy másokat bolondítanak magukba?

Mi történik, ha a hosszú online beszélgetés végén az egyik félről kiderül, hogy nem is az, akinek mondja magát? Bizony az eredetileg az amerikai MTV műsorán futó Kamureg első évadának során voltak meghökkentő esetek, szép számmal.

 

Sunny egy férfimodellel kezdett flörtölni a Facebookon, legnagyobb megdöbbenésére azonban a találkán, amit a Kamureg stábja hozott össze a párosnak, egy túlsúlyos lány fogadta. A hölgy nem elég, hogy ellenséges volt, még komoly jelenetet is rendezett a randin… Extrém esetekben sem volt persze hiány, ott volt Jarrod, aki „szőke" barátnőjét még feleségül is vette volna, akár találkozás nélkül is. De még így is könnyebben megúszta a dolgot, mint Kya, akinek netes szívszerelméről kiderült, hogy nő, aki férfi szeretne lenni.

 

A készítők a széria első felvonásában megmutatták, milyen veszélyeket rejt magában az online randizás, persze erről Joe is mesélhetne, aki úgy gondolta, hogy a 2003-as Miss United States Teennel flörtöl, a szembesítéskor azonban kiderült, hogy választottja egy unatkozó volt osztálytársa…

 

És hogy milyen kalandos történetek várhatók a következő évadban?

2014. február 3-án 18:00-tól kiderül, minden hétköznap este a VIVA TV műsorán!

 

http://www.vivatv.hu/

 

Lantai József