2024.július.14. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

HAZAI PÁLYA ELÕNYEIT ÉLVEZHETI A RED BULL AIR RACE -Besenyei Budapesten repül

2 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/4242"><img class="image thumbnail" src="/files/images/elso.thumbnail.JPG" border="0" alt="1" title="1" width="100" height="66" /></a></span> <p><strong>Budapest lesz a helyszíne a Red Bull Air Race Világfutam hetedik állomásának augusztus 19-én és 20-án, s ezzel a sorozat negyedszerre tér vissza a magyar fõvárosba.</strong></p><p>

 1

Budapest lesz a helyszíne a Red Bull Air Race Világfutam hetedik állomásának augusztus 19-én és 20-án, s ezzel a sorozat negyedszerre tér vissza a magyar fõvárosba.

 1

Budapest lesz a helyszíne a Red Bull Air Race Világfutam hetedik állomásának augusztus 19-én és 20-án, s ezzel a sorozat negyedszerre tér vissza a magyar fõvárosba.

 A világ legjobb pilótái navigálják majd gépeiket a Duna fölött alig pár méterre kialakított, hajmeresztõ szlalom-pályán, ahol mintegy 400 km/h-s sebességgel és olykor csaknem 10G-s terheléssel küzdve száguldanak át a város nevezetes hídja, a Lánchíd alatt.

Az elmúlt évben ezen az ünnepi hétvégén egymilliónál is nagyobb tömeg nézte végig a Duna-parton a sporteseményt. A versenypálya startja és finise most is a Lánchíd lesz, és maga a verseny, amelyen 13 pilóta fog egymással kieséses körökben küzdeni, a Parlament épülete elõtt zajlik majd.

A legutóbbi, londoni versenyt idei második gyõzelmével az amerikai Mike Mangold nyerte, ugyanakkor Budapesten a magyar Besenyei Péter lesz a helyi nézõsereg kedvence, mint hazájának sportkiválósága. Besenyei jelenleg a világfutam harmadik helyén áll 24 ponttal, elõtte Mangold 30ponttal, az élen pedig Paul Bonhomme áll 31 ponttal.

Péter elmondta, hogy kifejezetten bosszanja, hogy idehaza még nem tudott nyerni és mindent megtesz, hogy ezúttal õt tapsolhassa meg a magyar közönség.

A közönség az ebben az évben bevezettt kvalifikációs futamok eredményeként két napon keresztül drukkolhatnak Péternek. Vasárnap kora délutántól kerül sor ugyanis az elõfutamokra, hétfõn, augusztus 20-án pedig 13:00 órától vezsi kezdetét  a verseny.

Budapest után, augusztus 31-én és szeptember 1-jén az Air Race a portugáliai Porto felé veszi az irányt, majd még két további verseny következik, egyik az USA-ban, a másik Ausztráliában. Az elmúlt évben összesen hatmillió nézõje volt a világ különbözõ részein megtartott nyolc futamnak.

http://www.redbullairrace.com/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.