2023.december.10. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Casco csak a nyaralás idejére?-Határozott idejû cascoval a külföldi kockázatok ellen

4 perc olvasás
<span class="inline left"><a href="/node/4240"><img class="image thumbnail" src="/files/images/clb.thumbnail.jpg" border="0" alt="www.clb.hu" title="www.clb.hu" width="100" height="47" /></a><span style="width: 98px" class="caption"> <p><strong><a href="http://www.clb.hu/">www.clb.hu</a></strong></p></span></span>  <p>A piaci statisztikák azt mutatják, hogy ma Magyarországon minden tíz autóból mindössze három rendelkezik casco biztosítással. A mintegy kétmillió, casco-fedezet nélkül közlekedõ autó tulajdonosainak jelentõs része anyagi okokból nem fedezi az autójához kapcsolódó kockázatokat. Arra azonban nekik is lehetõségük van, hogy rövidebb külföldi utazás idejére autójukat biztonságban tudhassák.</p><p>

www.clb.hu

www.clb.hu

 

A piaci statisztikák azt mutatják, hogy ma Magyarországon minden tíz autóból mindössze három rendelkezik casco biztosítással. A mintegy kétmillió, casco-fedezet nélkül közlekedõ autó tulajdonosainak jelentõs része anyagi okokból nem fedezi az autójához kapcsolódó kockázatokat. Arra azonban nekik is lehetõségük van, hogy rövidebb külföldi utazás idejére autójukat biztonságban tudhassák.

www.clb.hu

www.clb.hu

 

A piaci statisztikák azt mutatják, hogy ma Magyarországon minden tíz autóból mindössze három rendelkezik casco biztosítással. A mintegy kétmillió, casco-fedezet nélkül közlekedõ autó tulajdonosainak jelentõs része anyagi okokból nem fedezi az autójához kapcsolódó kockázatokat. Arra azonban nekik is lehetõségük van, hogy rövidebb külföldi utazás idejére autójukat biztonságban tudhassák.

Miközben mind több biztosító igyekszik egyedi konstrukciókkal, egyéni kiegészítõ biztosításokkal megnyerni az autótulajdonosokat, hogy casco biztosításaikat náluk kössék meg, alapvetõen továbbra is a családok jövedelmi helyzete jelenti a casco további terjedésének legnagyobb korlátját.

Fentiek miatt a teljes körû casco mellett népszerûek a részleges casco-biztosítások is: ezek egy része csak törés károk esetén térít, létezik lopásbiztosítás, illetve olyan casco is, amely csak mûszaki- és gazdasági totálkár esetén nyújt fedezetet. Kifejezetten az idõsebb gépjármûvek tulajdonosai számára ma már csökkentett szolgáltatású casco biztosítás is köthetõ, melynek lényege, hogy miközben lopás- és totálkár esetén a teljes körû casconak megfelelõen térít, javíttatás esetén a munkadíjra egy meghatározott összeget térít, miközben az alkatrészek új árának csak adott százalékára nyújt fedezetet.

Ugyanakkor nem csupán a kár jellege szerint lehet csökkenteni a casco hatályát – és így a díját is -, hanem lehetõség van rövid idõszakokra kötni teljes körû casco biztosítást is. ?Mindennek leginkább rövidebb külföldi utazások esetében van jelentõsége, amikor az autós legalább a számára ismeretlen helyen, hosszú autóút alatt bekövetkezõ káreseményeket szeretné biztosítani a nyugodt nyaralás érdekében." – hangsúlyozza Buczolich Antónia, a CLB Biztosítási Alkusz ügyvezetõ igazgatója.

Határozott idejû casco biztosítások körülbelül egy és két hetes, illetve egy hónapos idõtartamra is köthetõk. A határozott idejû casco feltételei szinte mindenben megegyeznek a teljes körû cascoéval, díja – amelyet az éves casco-díj mértékéhez rögzítenek -túlszárnyalja ugyan az éves díj idõarányos mértékét (egy hétre körülbelül négyszeres, egy hónapra vetítve két-háromszoros a mértéke), ugyanakkor kedvezõ megoldás mindazoknak, akik nem kívánnak, vagy nem tudnak egész évre szóló biztosítási fedezetet autójukra.

A CLB 14 éve jelent meg a gépjármû-biztosítási piacon. Napjainkban a társaság már 140 ezer élõ biztosítási szerzõdést kezel, melyek összességében éves szinten 8 milliárd forintos feletti biztosítási díjbevételt eredményeznek. A társaság hat éve fejleszti és használja saját munkájához azt a komplex biztosítási adatbázist, melynek egy része ma már az Interneten mindenki számára hozzáférhetõ.

A CLB mára a lakosságot érintõ valamennyi biztosítási ágazatban képes on-line megoldásokat nyújtani. 2004. novembere óta elérhetõek a kötelezõ gépjármû-felelõsségbiztosítások és cascok, 2006. február óta találhatóak meg a lakás- és utasbiztosítások, a tavalyi év közepétõl mind a négy termék önálló, tematikus oldalon keresztül elérhetõ. Ezekhez csatlakozott 2007 júniusától – Magyarországon elsõként – az életbiztosítások megkötésének lehetõsége is.

https://www.clb.hu/hu?ssl=on

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.