2022.05.29.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Hazánkba érkezett a Samsung megújult tévé portfoliója – Full HD és UHD televíziók széles választéka

9 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/79381"><img class="image image-preview" src="/files/images/Flat%20UHD(U8550)_front_.preview.jpg" border="0" width="475" height="329" /></a></span>A Samsung 2007 óta a világ televíziós piacának egyik legnagyobb szereplője. A prémium és esztétikus dizájnú, kiváló képminőségű, valamint hang- és mozgásvezérléssel irányítható Smart TV-iről ismert vállalat 2014-es termékei immáron Magyarországon is elérhetők. A kínálat csúcsa a lenyűgöző megjelenésű, 65 hüvelykes (163 cm) képátlójú Ívelt UHD TV, amely bármely nappali díszévé válhat.</p> <p> 

A Samsung 2007 óta a világ televíziós piacának egyik legnagyobb szereplője. A prémium és esztétikus dizájnú, kiváló képminőségű, valamint hang- és mozgásvezérléssel irányítható Smart TV-iről ismert vállalat 2014-es termékei immáron Magyarországon is elérhetők. A kínálat csúcsa a lenyűgöző megjelenésű, 65 hüvelykes (163 cm) képátlójú Ívelt UHD TV, amely bármely nappali díszévé válhat.

 

A Samsung 2007 óta a világ televíziós piacának egyik legnagyobb szereplője. A prémium és esztétikus dizájnú, kiváló képminőségű, valamint hang- és mozgásvezérléssel irányítható Smart TV-iről ismert vállalat 2014-es termékei immáron Magyarországon is elérhetők. A kínálat csúcsa a lenyűgöző megjelenésű, 65 hüvelykes (163 cm) képátlójú Ívelt UHD TV, amely bármely nappali díszévé válhat.

 

A fogyasztók nagy többsége ma még nem tudja, hogy mi az az UHD. Mi magyarázat helyett jobb szeretjük megmutatni nekik, hiszen az UHD jelentette képminőség élménye mindenkit azonnal lenyűgöz – mondta Gareth Lewis, a Samsung Electronics Magyar Zrt. fogyasztói elektronikai üzletágának vezetője. – Az ívelt dizájn és az UHD képminőség kombinációja ráadásul abszolút térhatású élményt nyújt. A gyönyörűen formatervezett, különféle funkciókkal felvértezett és a jövőbe utat mutató Smart TV-k új választékával a Samsung képes kielégíteni a csúcskategóriás TV-kre vonatkozó mindenféle igényt."

 

Ívelt képernyővel az abszolút térhatású élmény létrehozása érdekében

 

 • Ívelt dizájn

       A magával ragadó realizmus és a lenyűgöző térhatás érdekében a Samsung az ívelt dizájnt az        UHD TV technológiával kombinálja, így ezek a készülékek moziélményt nyújtanak. A        hajlított             képernyő olyan mélységet kölcsönöz a filmeknek, amely nem tapasztalható meg sík          képernyőn,       ráadásul a szélesebb látószög panorámahatást kelt, így a képernyő még nagyobbnak tűnik,     mint amilyen valójában. Az ívelt kialakítás révén valamennyi képpont – legyenek azok a        képernyő közepén vagy szélein – egyenletes távolságra helyezkedik el a szemtől, így sokkal        természetesebb látványt nyújt a TV.

 

 • Optimális görbület

       Az ívelt TV előnyeinek maximális kihasználása érdekében a Samsung kifejlesztette az optimális      görbületet – ez a 4200R -, amely az átlagos, 3-4 méteres nézési távolságból a legjobb    képminőséget biztosítja.

 

 • Automata mélységfokozás

       Ez egy olyan algoritmus, amely kielemzi a kép egyes területeit, és automatikusan   hozzáigazítja a kontrasztot a még lenyűgözőbb mélységérzet érdekében, s így 3D hatást kelt        speciális szemüveg használata nélkül is.

 

 • PurColor technológia

       Fokozottabb színhűséget ad a Samsung PurColor technológiája, amely úgy jeleníti meg a színeket, ahogy azokat a filmkészítők megálmodták.

 

 • Négyszeres felbontás

       Az UHD TV-knek a Full HD minőséghez viszonyított négyszer jobb felbontása és négyszer több     képpontja páratlan képminőséget nyújt.

 

 • UHD felkonvertálás

       Az összes Samsung UHD TV-n megtalálható UHD felkonvertálás funkciónak köszönhetően a         nézők a lehető legjobb képminőséget élvezhetik, függetlenül attól, hogy milyen tartalmat          játszanak le. A Samsung által kifejlesztett technológia a Full HD, a HD és az ennél rosszabb   felbontású képforrásokat közel UHD tisztaságú tartalommá konvertálja át az egyedi négylépéses     eljárás révén, amelynek része a jelanalízis, a zajcsökkentés, a felbontás elemzése és végül a     felkonvertálás. Mindennek eredményeként minden jobban néz ki a Samsung UHD TV-ken.

 


 • UHD Dimming

       Az UHD Dimming technológia is segít abban, hogy tovább lehessen optimalizálni a           képminőséget: ez feldolgozza az egyes képblokkokat, és még mélyebb fekete színeket és       élesebb kontrasztot biztosít.  

 

 • Jövőbiztos TV

       A Samsung UHD TV-i nemcsak támogatják a jelenleg érvényes szabványokat – köztük a HEVC-      et, a HDMI 2.0-át, az MHL 3.0-át és a HDCP 2.2-t -, hanem ezek a piacon kapható egyedüli   televíziók, amelyek a jövőbeli igényeknek is megfelelnek, hála a Samsung UHD Evolution Kit-          jének. A One Connect Box nevű külső dobozban található a TV „szíve", amely lehetővé teszi a   felhasználók számára, hogy a készüléket mindig a legújabb UHD szabványnak megfelelően frissítsék, valamint, hogy a Samsung által kínált legújabb technológiákhoz is         hozzáférjenek.[1]

 

A Smart élmény: most minden korábbinál okosabb, könnyebb és gyorsabb

 • Multi-Link képernyő

       Az új Multi-Link funkció kontextus alapú multitaskingot tesz lehetővé, így a             felhasználók a   képernyő felosztásával és a vizuális élményt tovább fokozó kapcsolódó tartalmak        megjelenítésével még jobban szórakozhatnak. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy miközben a          tévéadást nézik, a képernyő jobb oldalán például rákereshetnek egy őket érdeklő dologra a         böngészőben, vagy az aktuális műsorhoz kapcsolódó YouTube videóra, esetleg párhuzamosan        futtathatnak egy másik tévéadást is vagy épp egy alkalmazást.

 

 • Smart Hub 2014

       A 2014-es Samsung Smart Hub még könnyebben kezelhető, a tartalmak a könnyebb          hozzáférhetőséget elősegítő módon lettek rendszerezve. Az új Multimedia panel összekapcsolja        a korábbi "Saját tartalmakat" és "Közösségi panelt"Photo/Video/Music és Social paneleket, így       ezeket mostantól egyszerre is lehet használni.

 

 • Villámgyors négymagos processzor

       A továbbfejlesztett négymagos processzornak köszönhetően az új Smart TV villámgyors élményt   garantál. A QuadCore Plus a korábbinál lényegében kétszer gyorsabb, és így gyorsabb          betöltésre és navigációra képes általánosan javuló teljesítmény mellett. Az Instant On funkcióval     ráadásul most minden korábbinál gyorsabban lehet bekapcsolni a televíziót.

 

Futball üzemmód sportrajongóknak

A Samsung 2014-es televízióiban már elérhető az úgynevezett Futball mód, amely a kijelző képét minden szempontból a focinézéshez optimalizálja. A kép- és hangminőséget javító fejlesztések mellett ez olyan új funkciókat is jelent, mint a zoom, amellyel belenagyíthatunk a legizgalmasabb akciókba, a PVR, amivel rögzíthetjük és visszajátszhatjuk az élő meccseket, illetve az Auto Highlights, amely automatikusan elraktározza a fontos pillanatokat.

 

Megújult hang- és mozgásvezérlés

A 2014-es Samsung Smart TV-ken a tartalmak keresése minden eddiginél könnyebbé vált. A felhasználók egyetlen lépésben, csupán a csatorna számának kimondásával válthatnak adót, ráadásul weboldalak és alkalmazások is megnyithatók hasonló parancsokkal, emellett pedig a hangalapú keresési funkció is sokkal kényelmesebben használhatóvá vált.

 

A hangvezérléssel együtt a mozgásvezérlést is továbbfejlesztették a Samsung mérnökei. A 2014-es okostévé modelleken már elérhető az ujjal való vezérlés, így a Smart TV tulajdonosok csatornát válthatnak, módosíthatják a hangerőt, rákereshetnek és kiválaszthatják a kívánt tartalmat csupán az ujjaik mozgatásával. Ha pedig ujjaikkal az óra járásával ellenkező irányba köröznek, megállíthatják az éppen játszott videót.

 


Kiemelkedő hangminőség tévézés közben is

Azok, akik nem elégednek meg televíziójuk hangminőségével vagy hangerejével, Samsung hangprojektorukat, audió dokkolójukat vagy hangszórójukat vezeték nélkül, egyszerűen csatlakoztathatják készülékükhöz, amely innentől kezdve átveszi  a TV beépített hangszórójának szerepét.

 

Zenehallgatás a lakás bármely szobájában, kötöttségek nélkül

A Samsung Shape Wireless Audio – Multiroom rendszere lehetővé teszi a zenerajongók számára, hogy a ház bármely helyiségében hallgassanak zenét, egyszerre akár több zenei forrás – például egy internetrádió, számítógép, táblagép vagy mobilkészülék – kínálatából válogatva. Több hangszóróval lenyűgöző, többcsatornás térhangzás érhető el, amely hatásában csak a moziélményhez hasonlítható. A rugalmasan kezelhető hangszórók magukban vagy akár a Wireless Audio – Multiroom Hubbal, illetve további M7-es vagy M5-ös hangszórókkal együtt is használhatók, és így többszobás, többcsatornás surround hangrendszer alakítható ki.

 

A Samsung 2014-es UHD TV modelljeinek jellemzői:

 

 • Samsung HU8500-as sorozatú UHD TV-k

A HU8500-as sorozat abszolút térhatású vizuális élményt nyújt az elképesztő UHD képminőségnek, az ívelt képernyőnek és az egyedi kialakításnak köszönhetően – mintha a keret és a készüléktartó konzol teljesen eltűnne. Mindössze a pompás 4K felbontású kép és a szélesebb látószög marad, amely minden korábbinál jobban magával ragadja a nézőt. Normál tévénézési körülmények között az ívelt TV kétszeres kontrasztaránnyal rendelkezik, mint síkképernyős testvére. A Samsung hajlított képernyőinek második generációja falra is felszerelhető az erre a célra tervezett, VESA szabványnak megfelelő konzollal. A HU8500-as sorozat 65 és 55 hüvelykes képernyőmérettel kapható.

 

 • Samsung S9-es sorozatú UHD TV-k – a világ legnagyobb UHD kijelzői

A Samsung S9-es sorozatának 110 hüvelykes képátlójú zászlóshajója a világ legnagyobb, UHD felbontású kijelzője. A Samsung kompressziós technológiájának alkalmazásával a keret erős és stabil szerkezetű, ugyanakkor kecses és vékony is. A négyszögletes fekete képernyőkeret és a hagyományos állvány immár a múlté, ezzel is jelezve a néző számára, hogy az S9-es valami különleges, eddig soha nem látott újítás. Magyarországon az S9-es 85 hüvelykes képernyőméretben kapható.

 

 • Samsung HU7500-as sorozatú UHD TV-k

A HU7500-as sorozat UHD felbontást, valamint részletgazdag, kristálytiszta, térhatású és ragyogó képminőséget kínál. A TV nem csak elemzi a jelforrást és csökkenti a torzítást, hanem most már képes interpolálni a felbontást a TV rendszerébe integrált képminőség-adatbázisból származó információk alapján. Ennek eredményeképpen még pontosabban képes megjeleníteni a képrészleteket – például a tollpihe apró lemezeit vagy a bőr textúráját – a finomra hangolt UHD kép létrehozása érdekében. A Samsung HU7500 UHD TV 3 centiméteres vastagsága, és rendkívül keskeny, 7 mm-es kerete azt az érzetet kelti, mintha csak a kijelzőt látnánk. A sorozat Magyarországon három képernyőméretben kapható: 65, 55 és 48 hüvelyk.


[1] Az UHD One Connect Box-ot külön kell megvásárolni. A One Connect Box szolgáltatás-tartalma csak a bejelentés és az elérhetőség évében érvényes. A készülék valós teljesítménye az adott modell műszaki jellemzőitől és a beépített alkatrészek tulajdonságaitól függően különbözhet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.