Erős kezdéssel, majd három teltházas nappal összesen 94 ezer látogatót számlált a harmadik Heineken Balaton Sound. Óriási buli volt!

 

Erős kezdéssel, majd három teltházas nappal összesen 94 ezer látogatót számlált a harmadik Heineken Balaton Sound. Óriási buli volt!

„Ilyen szép helyen még nem játszottunk"- nyilatkozta a Sound egyik sztárja, az Orbital, de hasonlóan vélekedett majd' az összes nemzetközi csapat, sőt a Black Cherry tagjai odáig jutottak, hogy mindenképpen visszajönnének, és akár itt is élnének. Több zenekart be is szippantott a soundos éjszaka, a pörgős buliban még hajnalban is lehetett találkozni, hol a Nouvelle Vague, hol az Ozomatli, vagy akár az Eskorzo tagjaival. A japán Kyoto Jazz Massive a közönséről áradozott, mint elmondták szerte a világban ritka ilyen vibráló hallgatóság előtt játszani. És nagy barátságok  is kaptak erőre a Soundon: David Guetta, ahogy végzett a Samsung Mobil Arénában, azzal a lendülettel át is ment a T-Mobile Teraszra, ahol Svan Vath-hez csatlakozva együtt táncoltatták a közönséget hajnalig.

A fellépők és a látogatók mellett úgy tűnik, a helyiek is elégedettek a fesztivállal, legalábbis ez tűnik ki Zamárdi alpolgármesterének szavaiból, aki úgy nyilatkozott, hogy  ötéves szerződést kötött a város a Sound szervezőivel. Mint elmondta, komoly anyagi bevétele származik a városnak a fesztivál létéből és természetesen a turisztikai vonzereje is jelentős. „ Azt reméljük, hogy aki itt jár, megszereti Zamárdit és a Balaton legszebb panorámáját látva visszajár majd" -fogalmazott Egyed Zoltán.

És végül egy kis gazdasági elemzés: A Balaton Sound fesztivál tovagyűrűző gazdasági hatásait is figyelembe véve, a rendezvény által generált 1,58 milliárd forintos összköltés 816 millió forint GDP hozzájárulást, és 340 millió forint teljes adóbevételt jelentett 2008-ban. Amennyiben a fesztivál által generált összköltés idén eléri az 1,8 milliárd forintot, azaz a tavalyi eredménynél 15 százalékkal magasabb értéket, a rendezvény miatt létrejövő adóbevétel a multiplikátor hatások révén meghaladhatja majd a 420 millió forintot.

Összességében tehát kijelentjük: ez a fesztivál tetszik a fellépőknek, jó a látogatóknak, hasznos a helyieknek és bevételt generál az országnak. Legyen ez így jövőre is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük