2022.augusztus.15. hétfő.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Hévíz a gyógyulás helye – ötórai tea Papp Gábor (Fidesz) polgármesterrel

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/52048"><img class="image image-_original" src="/files/images/h%C3%A9v%C3%ADzcim.jpg" border="0" width="66" height="100" /></a></span>A Hévíz belvárosának határán lévő Macchiato Kávézó adott helyszínt annak a jó hangulatú beszélgetésnek,ahol a város polgármestere találkozott a hévízre látogató  újságírókkal. Így lapunk is feltett néhány számunkra  nagyon fontos kérdést, ami - gondoljuk - másokat is érdekelhet.</p> <p>

h%c3%a9v%c3%adzcimA Hévíz belvárosának határán lévő Macchiato Kávézó adott helyszínt annak a jó hangulatú beszélgetésnek,ahol a város polgármestere találkozott a hévízre látogató  újságírókkal. Így lapunk is feltett néhány számunkra  nagyon fontos kérdést, ami – gondoljuk – másokat is érdekelhet.

h%c3%a9v%c3%adzcimA Hévíz belvárosának határán lévő Macchiato Kávézó adott helyszínt annak a jó hangulatú beszélgetésnek,ahol a város polgármestere találkozott a hévízre látogató  újságírókkal. Így lapunk is feltett néhány számunkra  nagyon fontos kérdést, ami – gondoljuk – másokat is érdekelhet.

3815 kozepkep.thumbnailAmit rögtön tisztázott Papp Gábor: Hévíz fürdőváros. És mint ilyen szolgáltató városnak kell lennie, amelyik kiszolgálja lakóit és ezért a szolgáltatásokért jönnek oda a belföldi és külföldi emberek. Ami újdonság: eddig a város propagandája és kínálata a beteg és idős emberekre fókuszált. Most viszont már mindenkire. Aki sportolni, pihenni, regenerálódni akar.

 

Ez természetesen sok átalakítás kíván a programokban és a gondolkodásban egyaránt. A fiataloknak program és mozgás kell. Ennek része, hogy a település jelentősen bekapcsolódik a kerékpáros turizmusba, rövidesen a kerékpárutak és pihenők rendszere e belvárost is eléri. Elképzelhető. Hogy egyfajta, a nyugati városokban néhány helyen bevált, és Budapesten mots tervezett automata kerékpár bérlési rendszert is kialakítanak.

 

A kulturális kínálat is átalakult. Igyekszünk most minden ilyen rendezvényt ingyen biztosítani a város lakóinak és az itt pihenőknek, szinte az összes műfajból. Közelmúltban pályázati pénzből sikerült  egy aggregátort venni,  így az áramhiány sem akadály. Mondta a polgármester.

 

A fürdővárosi lét eredményeképpen most már ki kellett alakítani egy közlekedési koncepciót. A legfontosabb, ki kell tenni a közlekedést a Belváros területéről. A tervezett, a jelenlegihez hasonló busz megálló az épülettel két helyen lenne: Az egyik a jelenlegi központi parkoló ás áruház mögötti szabad területen, ez a sürgősebb. A mási a Páhokra vezető  út menté, a kórházpark végénél. Igaz ez azt jelenti, hogy a jelenlegi kényelmes helyzet, hogy szinte a fürdő és a szállodák bejáratához érkezik a vendég, megszűnik. Ezért meg kell szervezni – akár részben vagy teljesen ingyenesen, környezetbarát technológiával ezt _ hogy a fogyatékkal előtt és az emberek számára ne jelentsen gondot ez a változás. Ennek a koncepciónak a része a parkolási rendszer, ahol 100 Ft/óra az alaptarifa, az első óra ingyenes. A kibocsátandó Hévíz kártya tulajdonosai még egy óra ingyenes parkolást kapnak. – válaszolta szerkesztőségünk kérdésére.

 

A városban egy kulturális központot és egy sportcentrumot mindenképpen meg kell építeni. Mivel a városmag túlzsúfolt, ezért azt is valahova a település szélre kell helyezni, de jó tömegközlekedéssel..

 

A város legfőbb vonzereje a Gyógytó. Sajnálatosan most hiúsult meg egy pályázati bővítés és rekonstrukció. A szebbítés és a bővítés ennek ellenére a rendelkezésre álló anyagi erőforrások függvényében folytatódik. Az önkormányzat mindenlehetőséget megragad, hárman a pályázatokkal foglalkozna. Ennek az igyekezetnek meg is van az eredménye.

 

Hévíz kistérségi központ. Nem magányos harcosként kell a kistérség tagjainak saját programjaikat és vonzerejüket népszerűsíteni, hanem összefogva, egymást erősítve, komplex térségi programot adva. Ilyen a keszthelyi Festetich kastéllyal kialakult kapcsolat is. Fejezte be tájékoztatóját a polgármester.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.