A Hévíz belvárosának határán lévő Macchiato Kávézó adott helyszínt annak a jó hangulatú beszélgetésnek,ahol a város polgármestere találkozott a hévízre látogató  újságírókkal. Így lapunk is feltett néhány számunkra  nagyon fontos kérdést, ami – gondoljuk – másokat is érdekelhet.

A Hévíz belvárosának határán lévő Macchiato Kávézó adott helyszínt annak a jó hangulatú beszélgetésnek,ahol a város polgármestere találkozott a hévízre látogató  újságírókkal. Így lapunk is feltett néhány számunkra  nagyon fontos kérdést, ami – gondoljuk – másokat is érdekelhet.

Amit rögtön tisztázott Papp Gábor: Hévíz fürdőváros. És mint ilyen szolgáltató városnak kell lennie, amelyik kiszolgálja lakóit és ezért a szolgáltatásokért jönnek oda a belföldi és külföldi emberek. Ami újdonság: eddig a város propagandája és kínálata a beteg és idős emberekre fókuszált. Most viszont már mindenkire. Aki sportolni, pihenni, regenerálódni akar.

 

Ez természetesen sok átalakítás kíván a programokban és a gondolkodásban egyaránt. A fiataloknak program és mozgás kell. Ennek része, hogy a település jelentősen bekapcsolódik a kerékpáros turizmusba, rövidesen a kerékpárutak és pihenők rendszere e belvárost is eléri. Elképzelhető. Hogy egyfajta, a nyugati városokban néhány helyen bevált, és Budapesten mots tervezett automata kerékpár bérlési rendszert is kialakítanak.

 

A kulturális kínálat is átalakult. Igyekszünk most minden ilyen rendezvényt ingyen biztosítani a város lakóinak és az itt pihenőknek, szinte az összes műfajból. Közelmúltban pályázati pénzből sikerült  egy aggregátort venni,  így az áramhiány sem akadály. Mondta a polgármester.

 

A fürdővárosi lét eredményeképpen most már ki kellett alakítani egy közlekedési koncepciót. A legfontosabb, ki kell tenni a közlekedést a Belváros területéről. A tervezett, a jelenlegihez hasonló busz megálló az épülettel két helyen lenne: Az egyik a jelenlegi központi parkoló ás áruház mögötti szabad területen, ez a sürgősebb. A mási a Páhokra vezető  út menté, a kórházpark végénél. Igaz ez azt jelenti, hogy a jelenlegi kényelmes helyzet, hogy szinte a fürdő és a szállodák bejáratához érkezik a vendég, megszűnik. Ezért meg kell szervezni – akár részben vagy teljesen ingyenesen, környezetbarát technológiával ezt _ hogy a fogyatékkal előtt és az emberek számára ne jelentsen gondot ez a változás. Ennek a koncepciónak a része a parkolási rendszer, ahol 100 Ft/óra az alaptarifa, az első óra ingyenes. A kibocsátandó Hévíz kártya tulajdonosai még egy óra ingyenes parkolást kapnak. – válaszolta szerkesztőségünk kérdésére.

 

A városban egy kulturális központot és egy sportcentrumot mindenképpen meg kell építeni. Mivel a városmag túlzsúfolt, ezért azt is valahova a település szélre kell helyezni, de jó tömegközlekedéssel..

 

A város legfőbb vonzereje a Gyógytó. Sajnálatosan most hiúsult meg egy pályázati bővítés és rekonstrukció. A szebbítés és a bővítés ennek ellenére a rendelkezésre álló anyagi erőforrások függvényében folytatódik. Az önkormányzat mindenlehetőséget megragad, hárman a pályázatokkal foglalkozna. Ennek az igyekezetnek meg is van az eredménye.

 

Hévíz kistérségi központ. Nem magányos harcosként kell a kistérség tagjainak saját programjaikat és vonzerejüket népszerűsíteni, hanem összefogva, egymást erősítve, komplex térségi programot adva. Ilyen a keszthelyi Festetich kastéllyal kialakult kapcsolat is. Fejezte be tájékoztatóját a polgármester.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük