Viktor BlomViktor Blom

Több mint egy éve keresi a pókervilág a választ erre a kérdésre. A várakozásnak ezennel vége! A PokerStars büszkén jelenti be, hogy a jelenleg már Team PokerStars Pro tag, aki „Isildur1" néven fut nem más, mint a 20 éves svéd játékos, Viktor Blom.

 Viktor BlomViktor Blom

Több mint egy éve keresi a pókervilág a választ erre a kérdésre. A várakozásnak ezennel vége! A PokerStars büszkén jelenti be, hogy a jelenleg már Team PokerStars Pro tag, aki „Isildur1" néven fut nem más, mint a 20 éves svéd játékos, Viktor Blom.

A póker rajongók már több, mint egy éve gyártják elméleteiket a póker ikon kilétéről, aki még 2009-ben tett szert hatalmas hírnévre a pókeresek világában, amikor egymás után verte meg a legkiválóbb játékosokat. Személyének kiléte máig kérdéses volt. A vitáknak és találgatásoknak a PokerStars Caribbean Adventure 10 000 dolláros fő eseményének első napján lett vége, amikor Blom megjelent az Atlantis Resort Kaszinóban az ikonikus PokerStars jelvényt viselve.

Blom hangos ünneplés és villanó vakuk közepette lépett be a versenysorozat arénájába, hogy megmérkőzzön a szintén Team PokerStars Pro taggal, Bertrand ‘ElkY' Grospellier-vel egy heads-up bemutató mérkőzésen. A két játékos 10 000 dollárt vitt fejenként az asztalhoz, hogy  25/50 dolláros No Limit Hold'em játékot játszanak, mely aztán gyorsan megemelkedett 50/100 dolláros alapra fejenként 20 000 dolláros tartalékkal. Az összegyűlt tömeg nagy megelégedettségére Blom legyőzte ElkY-t.

Egy PokerStars blogon megjelent interjúban Blom elmondta, miért döntött úgy, hogy csatlakozik a PokerStars-hoz: "Ez a legnagyobb terem – jól csinálják a dolgokat… Minden játékot megtalálhatsz az oldalukon, az 1 centestől az igazán nagy tétesekig. Mindig a legjobb formámat szeretem nyújtani és folyamatosan tökéletesítem tudásom. Emiatt csatlakoztam a PokerStars csapatához."

Blom célja 2011-ben az élő játékokon való sikeres fellépés, de tudja, hogy folytatnia kell a gyakorlást és játékának tökéletesítését is. "Meg kell tanulnom türelmesebbnek lenni. Meg kell tanulnom több leosztást elengedni. Szeretnék élő játékok során jó eredményeket elérni és nyerni az EPT-n" – mondta.

A Team PokerStars Pro csapat tagját, Daniel Negrenaut felvillanyozta a hír, hogy „Isildur1" csatlakozik a csapathoz. Korábban így nyilatkozott az akkor még ismeretlen „Isildur1"-ről:  "Nem minden nap fordul elő, hogy feltűnik egy olyan játékost, mint „Isildur1". Ha a "fenomén" definíciójára rákeresel, az ő arcképét látod mellette! Amikor játszik, a pókervilág feszülten figyel. Nem akarom túl gyakran azt a pókeres kifejezést használni, hogy "beteg", de „Isildur1" no limit Hold'em játéka bizony az. Beteg. Csak néhány ember veheti fel vele a kesztyűt, de azok, akik megteszik, mindannyian tisztelik a nyers tehetségét."

Emelkedő csillag. Csupán egy hónapja történt, hogy „Isildur1" csatlakozott a Team PokerStars Pro soraiba és ráirányult a póker világ figyelme. December 19-én lejátszotta az első SuperStar Showdown mérkőzését Isaac Haxton ellen és 41 000 dollárt vesztett. Azonban január 2-án legyőzte Tony G-t egy második meccsen, mellyel 44 820 dollárt nyert a 2500 leosztásos No Limit Hold'em és Pot Limit Omaha játékon.

PCA főesemény. Blom jelenleg a 10 000 dolláros PCA főeseményén játszik miközben a póker világ azt figyeli, vajon mennyit nyer első versenyén Team PokerStars Pro tagként. A fiatal svéd már nyert pénzt élő versenyen, amikor 16. helyen végzett a World Series of Poker Europe főeseményén tavaly, ezzel 33 582 dollárt vihetett haza. A legújabb profi abban reménykedik, hogy néhány nullát még mellé tud tenni majd ezen a héten, hiszen a PCA főeseményének első díja várhatóan több mint 2 000 000 dollár lesz.

Németh Krisztina

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük