Az illetékes főkapitányságok központi ügyeletén szombaton 7 órától egy-egy munkatárs foglalkozik az utak mentén hagyott gépjárművek elszállításával kapcsolatos tájékoztatással – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata.

Az illetékes főkapitányságok központi ügyeletén szombaton 7 órától egy-egy munkatárs foglalkozik az utak mentén hagyott gépjárművek elszállításával kapcsolatos tájékoztatással – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata.

    A közlemény szerint az illetékes rendőr-főkapitányságok a gépjárműveket visszatérően ellenőrzik.

    A tulajdonosok éjjel-nappal érdeklődhetnek az elszállítás idejéről és módjáról, Komárom-Esztergom megyében a 06-34-517-777-es, Győr-Moson-Sopron megyében a 06-96-417-329-es, Fejér megyében a 06-20-210-4506-os telefonszámon.

Az 1-es számú főúton, Tatabányán a Birka csárdánál több tehergépjármű csúszott meg a jeges úton, és keresztbe fordult az úttesten, az érintett szakaszon teljes útzár van érvényben – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság szombat kora reggel.

    A közlemény szerint a Fejér megye irányából közlekedőket Szárnál leterelik, a Tatabánya felől érkezők pedig az M1-es autópályára felhajtva kerülhetnek a főváros felé.

A rendőrség felvezetéssel megnyitotta az M1-es autópályának az országhatártól Budapest felé tartó teljes szakaszát – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata szombat hajnalban.

    A rendőrség kéri, hogy addig senki ne induljon útnak, amíg az autópályán a torlódást nem sikerül megszüntetni.

Tizenegy település megközelíthetetlen közúton Fejér megyében a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szombaton nem sokkal 0 óra utáni közlése szerint.

    Az elzárt települések: Zámoly, Csákberény, Vértesboglár, Bodmér, Gánt, Kincsesbánya, Isztimér, Gúttamási, Bakonykúti, Bakonysárkány, Felsődobos.
    A szombati közlés szerint a különleges helyzetre tekintettel a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság törzsének vezetője – ahogy más megyékben is – engedélyezte a tehergépkocsik közlekedését szombaton 22 óráig, így a korábban Szabadbattyánban várakozó kamionok is elindulhattak.

Öt, korábban a külvilágtól elzárt település szabadult fel Komárom-Esztergom megyében, és a 81-es számú főúton is megindult a forgalom – közölte Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság nem sokkal péntek éjjel.

    A közlemény szerint Súr, Ácsteszér, Bakonyszombathely, Réde és Bársonyos vált újra megközelíthetővé
    A rendőrség kéri a közlekedőket, hogy a 81-es számú főúton fokozott óvatossággal vezessenek, és tartsanak a megszokottnál nagyobb követési távolságot.

Az M7-es autópálya teljes szakaszán mindkét irányban járható. Az M1-es autópálya Győr-Hegyeshalom közötti szakaszát (jobb pálya), valamint a 62-es kilométerszelvénytől Budapestig tartó szakaszát (bal pálya) szintén megnyitották a gépjárműforgalom előtt, az 1-es főút teljes hosszán megindult a személygépkocsi-forgalom – közölte péntek este 11 órás összefoglalójában az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata.

    A tájékoztatás szerint a hóban elakadt járművekben tartózkodók mentése folyamatos. A péntek 23 óra 15 perckor rendelkezésre álló adatok szerint a mentő egységek országszerte 13 035 embert és 3490 gépjárművet szabadítottak ki a hó fogságából, a katasztrófavédelem 692 műszaki mentést hajtott végre, és 42 járműből 42 ember mentése volt folyamatban. Az elzárt utak száma 114.
    Az úton rekedtek ideiglenes elhelyezésére 495 melegedő áll rendelkezésre, nyolcezren kapnak ellátást.
    Az ország területén az elmúlt 24 órában 55 települést szabadítottak ki a hó fogságából.  A rendőrség továbbra sem engedélyezi számos település elhagyását.
    A 108 településen, ahol áramkimaradás van (Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében), folyamatos a rendőri jelenlét.
    A katasztrófavédelem, a rendőrség, a Terrorelhárítási Központ, a honvédség, a polgárőrség, a készenléti szolgálatok és az együttműködő szervezetek, valamint a karitatív szervezetek munkatársai embert próbáló erőfeszítéseket tesznek a rendkívüli időjárás következtében kialakult helyzet normalizálása érdekében – áll a közleményben. A rendkívüli helyzet kialakulása óta 10 427-en teljesítettek szolgálatot, közülük 1848-an továbbra is a bajbajutottak mentésén dolgoznak.
    A rendőrség ismételten kéri a mentésre várókat, hogy a gépjárműből ne szálljanak ki, működtessék az elakadásjelzőt, ezzel is hívják fel magukra a figyelmet; a rendőrök és a katasztrófavédelem munkatársai folyamatosan dolgoznak mentésükön.

gpp \ blz

MTI 2013. március 16., szombat 0:25- 6:19

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük