Változik a BKV menetrendje ma délután az Élet menete elnevezésű rendezvény miatt, az érintett buszok, illetve villamosok terelt útvonalon vagy megosztva közlekednek.

Változik a BKV menetrendje ma délután az Élet menete elnevezésű rendezvény miatt, az érintett buszok, illetve villamosok terelt útvonalon vagy megosztva közlekednek.

    A holokauszt magyarországi áldozatainak 2012. április 16-i emléknapjához kapcsolódva az Élet menete keretében a Belgrád rakparton az Erzsébet híd és a Szabadság híd között tartanak rövid megemlékezést vasárnap délután, majd a Belgrád rakpart – Fővám tér – Szabadság híd – Szent Gellért rakpart – Rudas gyógyfürdő útvonalon felvonulás lesz.
    Emiatt a BKV tájékoztatása szerint ideiglenesen vasárnap délután a 7-es, a 7E, a 86-os, a 115-ös, a 173-as és 173E autóbuszok módosított útvonalon közlekednek; 16.30 és 17.30 között a Petőfi hídon, 17.30 és 20 óra között pedig a Szabadság hídon.
    A 2-es, a 18-as, a 19-es, a 41-es, a 47-es és a 49-es villamosok megosztva közlekednek. A 18-as a Széll Kálmán tér és a Döbrentei tér, valamint a Savoya Park és Újbuda-Központ, a 19-es a Batthyány tér és a Döbrentei tér, a 41-es a dél-budai végállomások és a Szent Gellért tér, a 47-es Budafok, Városház tér és a Szent Gellért tér, a 49-es pedig a Kelenföldi pályaudvar és a Szent Gellért tér között jár.
    A Wallenberg-centenáriumhoz kapcsolódva az Élet Menete Alapítvány tart emléksétát vasárnap 16 órától, a résztvevők a Salkaházi Sáráról elnevezett rakpartról a Wallenberg rakpartra vonulnak. Az eseményen Per Westerberg, Svédország parlamentjének elnöke mond beszédet.

bki \ btiv \ blz

MTI 2012. április 15., vasárnap 4:35

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük