I. Budapesti Nagy Hangszerválasztó. A június 1-én és 2-án megrendezésre kerül megrendezésre, az I. Budapesti Nagy Hangszerválasztó. Merkapt Maraton Sportközpont, 1106 Budapest, Maglódi út 12/A A rendezvények díjmentesen és korhatár nélkül látogathatóak!

 

I. Budapesti Nagy Hangszerválasztó. A június 1-én és 2-án megrendezésre kerül megrendezésre, az I. Budapesti Nagy Hangszerválasztó. Merkapt Maraton Sportközpont, 1106 Budapest, Maglódi út 12/A A rendezvények díjmentesen és korhatár nélkül látogathatóak!

 

A Nagy Hangszerválasztó ötlete közel 2 éves előkészületi munka után érett meg arra, hogy a júniusi Budapesti Nagy Sportágválasztó keretein belül megvalósulhasson.

A szervezői munkálatok a Nemzeti Erőforrás Minisztériummal, a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetségével valamint a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezetével összefogva közösen zajlanak. A rendezvényen a látogatók hangszerek széles választékával találkozhatnak majd, és alkalmuk nyílik azok kipróbálására, zenetanárok és szakemberek instruálása mellett. A Nagy Hangszerválasztó is egy igazi információs bázis lesz mindazoknak, akik a hangszeres tanulás iránt érdeklődnek, elméleti és gyakorlati síkon egyaránt.

 A Hangszerválasztó május 18-19-én Dunaújvárosban, majd június első hétvégéjén, Budapesten debütál, és a szervezők reményei szerint idén szeptembertől, minél több városban találkozhatnak a látogatók ezzel a kezdeményezéssel.

I. Budapesti Nagy Hangszerválasztó
Időpont: 2012. június 1-2.
Helyszín: Merkapt Maraton Sportközpont, 1106 Budapest, Maglódi út 12/A 

A rendezvények díjmentesen és korhatár nélkül látogathatóak!

 A szervezők előzetes bejelentése, hogy az I. Budapesti Nagy Hangszerválasztó vendége lesz hazánk világhírű operaénekesnője, Miklósa Erika. Az I. Budapesti Nagy Hangszerválasztó egyedülálló módon biztosítja a hangszerek megismerését. Honlapján az alábbi leírás olvasható:

 „Tizenévesen atletizált, majd egy baleset miatt abba kellett hagynia a versenyzést, kedvtelésből az éneklés felé fordult. Alig három év elteltével, 19 évesen – minden idők legfiatalabbjaként – szerződtették a Magyar Állami Operaházhoz.

1996-ban külföldre ment, előbb Philadelphiában, azután Milánóban képezte magát ösztöndíjasként. 1999-ig volt tagja a Magyar Állami Operaháznak, ahol a szoprán szerepek egész sorát énekelte.

Miklósa Erika Mozart Varázsfuvolájának Éj királynőjeként a világ összes jelentős színpadán fellépett, Londontól Párizsig, Münchentől New Yorkig. Különleges hangjával meghódította a világot, nemzetközi meghívások tömkelegével és háromszáz előadással a háta mögött ő lett a legkeresettebb művész ebben a szerepben."

 Miként olvasták, lesznek ott hangszerek, zenetanárok és szakemberek, tehát csak Önök hiányoznak. Hát ne hiányozzanak!

 

Lantai József    

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük