2012. március 20-án éjfélkor zárult Az Év Legbarátságosabb Szállodája 2011 Verseny, (www.szallodaverseny.hu ) ahol az utazók arról szavazhattak, hogy mely magyarországi szálláshelyek voltak a legfigyelmesebbek a múlt évben. A második ízben megrendezett versenyben több mint 94.000 szavazó döntötte el, melyek a legjobb hazai hotelek.

 

2012. március 20-án éjfélkor zárult Az Év Legbarátságosabb Szállodája 2011 Verseny, (www.szallodaverseny.hu ) ahol az utazók arról szavazhattak, hogy mely magyarországi szálláshelyek voltak a legfigyelmesebbek a múlt évben. A második ízben megrendezett versenyben több mint 94.000 szavazó döntötte el, melyek a legjobb hazai hotelek.

 

Az elismeréseket a szállodák ünnepélyes díjátadó keretében vehették át április 2.-án, Budapesten a Hotel Benczúrban. Az eseményt az utazók online,- élő közvetítés segítségével követhették nyomon.

Az 50 vendégszobánál kisebb szállodák közül Az Év Legbarátságosabb Szállodája:

Kék Duna Wellness Hotel 10.375 szavazattal.

Kiélezett versenyben az első helyezettel, a második:

Hétkúti Wellness Hotel **** 10.040 szavazat, míg a bronzérmet a

Polgár Pince Panzió vitte el 6.792 utazó döntése alapján.

 

Az 51 szobánál nagyobb vendéglátóhelyek kategóriájában a

MenDan Thermal Hotel &Aqualand**** állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

A szálloda 11.420 voksot „zsebelt be” a két hónapig tartó megmérettetés alatt.
7.085 vokssal második helyen végzett:

Hotel Maros Spa****superior, a harmadik helyért vívott izgalmas hajrában a

Hotel Eger***superior&Park**** diadalmaskodott, 4.568 szavazattal.


A versennyel idén is a hazai turizmus erősítése, a szállodaipar és a vendéglátás „imidzsének” javítása volt a célunk. Biztosak vagyunk abban, hogy ha az utazni vágyók megtapasztalják az odafigyelést, akkor sokan választják a belföldi hoteleket, a külföldi utazás helyett. Azt gondolom, hogy ezt a célt az ez évi versenyben is bőven elértük.” – mondta Csobota-Kis Árpád a verseny ötletgazdája, a Barátságos Szállodák Nagykövete.


A Szállodaverseny hitelességét mutatta, hogy a kezdeményezés mellé állt több médiaszemélyiség is: így Südi Iringó táncművész, vagy Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője is. Az idei versenyben sok marketing, és innováció is helyet kapott, az utazókkal történő kommunikáció legfőbb felülete pedig a Facebook és a Blogunk volt. “— fogalmazott Balla-Seethaler Tamás, marketingigazgató.

A barátságos szállodák megismertetése a verseny zárásával még nem fejeződött be: a szervezők hamarosan hírportált és több önálló weboldalt is indítanak a hazai turizmus fejlődése érdekében.

Az idei verseny alkalmával:
• Négy weboldalon lehetett szavazni a barátságos szállodákra
• 2,1 millió embert értek el a marketingükkel
• Weboldalukon közel 169.000 alkalommal nyitották meg az oldalakat (+partner oldalak)
• Partnereiken keresztül 450.000-en látták a Facebook hirdetéseket.
• Jelenleg közel 10.000 fős Facebook követői táborral rendelkeznek
• Bármelyik nap több tízezer utazóhoz tudnak eljutni.
• Legnagyobb marketing partnereik voltak: Google, SuperShop.
• Sajtóközleményüket 50 hírportálon közölték le. Legnagyobbak: Origo.hu, HVG, Népszava, Világgazdaság, Turizmus Online, Turizmus.com, Piac&Profit, Gazdasági Rádió.
• Interjút adtak a Kossuth Rádióban, Klub Rádióban, ATV-ben.
• 2012-ben is folyamatosan dolgoznak a turizmus erősítésén, a vendéglátás „imidzsének” javításán és a barátságos szállodák megismertetésén.


A rendezvényen megjelentek: Győrfi Pál az Országos Mentőszolgálat szóvivője, Fenyves Péter, Mór Polgármestere, Szadai József, Ráckeve Polgármestere, Südi Iringó táncművész, és a verseny résztvevői, hotelek vezetői, együttműködő partnerek, támogatók.
Az első húsz helyezett szálloda (kategóriánként 10-10) oklevelet kapott, a nyertesek üveg plakettet.

 

Az ünnepélyes díjátadó után vehettük kezünkbe a Séta Ráckevén c. turisztikai, idegenforgalmi füzetet, amelyben „Ráckeve a tornyok, és a vizek városa, ahol érdemes kikötni” mottóval megismerhetjük a várost, ahol az 50 vendégszobánál kisebb szállodák közül Az Év Legbarátságosabb Szállodája a Kék Duna Wellness Hotel található.

 

„Kedves Vendégeink!

Ráckeve Város polgármestereként és vendéglátó házigazdaként örömmel és jó szívvel ajánlom figyelmükbe ezt a kiadványt, amely a számomra oly kedves szülővárosom, Ráckeve nevezetességeit, műemlékeit, épített és természeti értékeit mutatja be az idelátogató turistáknak, Önöknek.
Ráckeve amellett, hogy vigyáz több évszázados értékeire, hagyományaira és természeti kincseire az utóbbi években dinamikus fejlődésnek indult, hiszen a mindenkori városvezetés számára egyre nyilvánvalóbb, hogy a város fejlődési lehetőségei a természeti és környezeti adottságaiban, történelmi emlékeiben, épületeiben, emberi erőforrásaiban, az idegenforgalomban és a turizmusban rejlenek.

Az elmúlt időszakban a fejlesztések, a pályázatok is ebbe az irányba mozdultak el, és örömmel jelenthetem ki, hogy sikereket és eredményeket tudhatunk már magunk mögött.
Városunk a Csepel-sziget déli részén, Budapesttől 47 km-re található a Ráckevei (Soroksári) Duna-ág, vagy másik nevén, a Kis-Duna partján. A Csepel sziget „fővárosa”-ként is emlegetett sokszínű Ráckeve a középkor legértékesebb műemlékeitől az újkori polgárosodás értékein át, napjaink kultúraszeretetét is mutatja. A vidék sokrétűségét, a táj változatosságán túl a magyar lakossággal harmóniában élő különböző nemzetiségek (szerb, sváb) és kultúrájuk együttélése is adja.

A várost körülölelő természeti szépségek, a vizek közelsége, történelmi múltja és emlékei, valamint az utóbbi évek országos hírű, kiemelt rendezvényei alapján Ráckeve méltán a régió egyik legkiemelkedőbb településének számít, s mindezek egyre nagyobb vonzerővel bírnak a pihenésre, kikapcsolódásra vágyó idelátogatóknak, mindazoknak, akik Ráckevén szeretnék eltölteni szabadságukat, vagy akár csak egy hétvégére látogatnak el hozzánk.
Az utóbbi évek magas színvonalú kulturális és idegenforgalmi rendezvényeinek, valamint a város oktatási, közművelődési és közgyűjteményi intézményeiben folyó munkának köszönhetően 2010-ben Ráckeve városa elnyerte a 10.000 fő alatti települések kategóriájában a Kultúra Magyar Városa megtisztelő címet, valamint a Legsportosabb település díját is, és a Magyar Zarándokút egyik állomásaként is számon tartják városunkat.
Ezt a kiadványt azért jelentette meg Ráckeve Város Képviselő-testülete, hogy Önök eligazodjanak városunkban, felkeressék értékes műemlékeinket, azokról fontos ismeretekhez jussanak, segítséget nyújthassunk a kiváló éttermeink és szálláshelyeink kiválasztásában, és ha bármilyen más fontos információra lenne szükségük itt tartózkodásuk alatt, azokról e kis füzet lapjairól tájékoztatást kapjanak. Amikor hazamennek, vigyék magukkal az itt töltött napjaikról emlékeiket, és e kiadványt is, mutassák meg barátaiknak, ismerőseiknek, milyen szép a mi városunk, csalogassák ide őket is Látogassanak vissza hozzánk, mindig szívesen és szeretettel várjuk vendégeinket Ráckevén!
Kívánom, hogy érezzék jól és otthon magukat Ráckevén, töltsék kellemesen a szabadidejüket, élvezzék a házigazdáik gondoskodását, gyönyörködjenek idegenforgalmi nevezetességeinkben, látogassák meg múzeumunkat, galériáinkat, ízleljék meg ételeinket, pihenjenek jól szálláshelyeinken, érezzék meg a ráckevei emberek barátságát, vendégszeretetét, hiszen Ráckeve az a hely, ahol nemcsak kikötni, de egyre többünknek egész életre szólóan lehorgonyoznia is érdemes!”
  (Ráckeve, 2012. Szadai József, Ráckeve Város Polgármestere)

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük