A Miskolci Nemzeti Színházban tavaly indult Kritikus óra sorozatban idén először a Kivilágos kivirradtig előadása kerül terítékre.

A Miskolci Nemzeti Színházban tavaly indult Kritikus óra sorozatban idén először a Kivilágos kivirradtig előadása kerül terítékre.

A programban a látott darabról beszélgetnek a meghívott vendégek – pro és kontra. 2016. október 15-én várnak minden érdeklődőt a 17 órai előadás után! A Kritikus órán Csáki Judit kritikus és Bujdos Attila újságíró elemzi a látottakat, a beszélgetést Béres Attila rendező, a teátrum igazgatója moderálja.

 A Kritikus órára az előadást követően a Kamaraszínházban kerül sor!

Kritikus órára a belépés díjtalan, minden érdeklődőt szeretettel várnak!

A Kivilágos kivirradtig Móricz munkái között is nagy mű, mestermű.

 

A XIX. század utolsó éveinek egyike István-estéjén elevenedik meg előttünk. Parányi emberek mozognak, bolhák, homokszemek a nagy magyar Alföldön. Fecsegő, sokbeszédű, de munkára, tervekre már képtelen dzsentri-világ, amely végérvényes bukása előtt ellágyultan, anekdotázva vigasztalja önmagát. Mert minden álom összetörik ezen az éjszakán: az adósságban fuldokló házigazda állását veszti, miközben mozgékonyabb gazdálkodásra, pénzre vágyó új emberek törnek be a mozdulatlanságba merevedett magyar alföld grófi birtokaira. A fiatal gróf szerelmében reménykedő legkisebb leány is kénytelen beérni a falu „zsidajával". Ezeknek a szétmálló életeknek, kilátástalan sorsoknak, a boros kedélyeskedésbe, az ősi magyar életkedvbe, sok-sok nevetésbe fojtott szorongásoknak értő-ostorozó rajza ez a mű.


Móricz Zsigmond: Kivilágos kivirradatig

 

Klasszikus magyar dráma

 

Rendező: Rusznyák Gábor

 

2016. október 15. 17:00

 

Miskolci Nemzeti Színház – Kamara

www.mnsz.hu

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük