2022.05.17.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Idén is megépült Budapest világhírű Adományfája

3 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/97209"><img class="image image-preview" src="/files/images/Vodafone_mindigegyutt_Adomanyfa.preview.jpg" border="0" width="470" height="312" /></a></span>Óriási karácsonyfát állított Budapest Főváros Önkormányzata, a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft., a <a href="http://www.designterminal.hu/">Design Terminál</a>, a Vodafone Magyarország és a Hello Wood Budapesten, az Erzsébet téren. Az Ökumenikus Segélyszervezet kampányához csatlakozva a 40 tonna tűzifából készült Adományfa alapanyaga az ünnepek után rászoruló családokhoz kerül.

Óriási karácsonyfát állított Budapest Főváros Önkormányzata, a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft., a Design Terminál, a Vodafone Magyarország és a Hello Wood Budapesten, az Erzsébet téren. Az Ökumenikus Segélyszervezet kampányához csatlakozva a 40 tonna tűzifából készült Adományfa alapanyaga az ünnepek után rászoruló családokhoz kerül.

Óriási karácsonyfát állított Budapest Főváros Önkormányzata, a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft., a Design Terminál, a Vodafone Magyarország és a Hello Wood Budapesten, az Erzsébet téren. Az Ökumenikus Segélyszervezet kampányához csatlakozva a 40 tonna tűzifából készült Adományfa alapanyaga az ünnepek után rászoruló családokhoz kerül.

2014-ben bejárta a világot a budapesti óriási karácsonyfa híre. Idén még többen csatlakoztak a kezdeményezéshez – Budapest Főváros Önkormányzata, a Design Terminál, a Hello Wood, a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft., a Budapesti Közlekedési Központ Zrt., a Fővárosi Közterület-Fenntartó Nonprofit Zrt., valamint a Vodafone Magyarország közös összefogással segíti a rászorulókat. A Hello Wood alpinistákkal kiegészült csapata idén 40 tonna tűzifából épített óriási karácsonyfát az Erzsébet téren. A 16 méter magas, 30 m2 alapterületű installációt több mint egy héten keresztül építették. A fa belsejébe egy kilátó is került.

Az átadón Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet vezetője köszönetet mondott a széles körű összefogásért, és kiemelte: „Az Adományfát nem csupán rendkívüli méretei és az alkotói kreativitás, de üzenete is egyedülállóvá teszi: cselekvő szolidaritásra hív, mielőtt tűzifaként maga is segítséggé válik a rászoruló családok számára."

Az installáció Vízkeresztig szimbolizálja az összefogást, hívja fel a figyelmet arra, hogy az otthon melegének megteremtése több ezer családnak okoz nehézséget. 2015-ben a monumentális karácsonyfa már adománypontként is működik. Lehetőség van közvetlen pénzadomány felajánlására, melyből a MÖS további tűzifához juttatja a rászorulókat. Az országos összefogáshoz bárki csatlakozhat a 1353-as adományvonalon keresztül. Egy telefonhívás, vagy sms 250 forint adományt jelent.

A Vodafone Magyarország számára kiemelten fontos a családok támogatása. A vállalat a családok értékeit tartja szem előtt szolgáltatásaik fejlesztésekor ezért a rászorulókat egy online kampánnyal is támogatja.  Minden a Facebookra, Twitterre, Instagramra posztolt #MINDIGEGYUTT családi fotó után a Vodafone további két fahasábbal egészíti ki a karácsonyi tűzifagyűjtést.  Az Adományfa átadóján Benedek Tibor, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya is részt vett, támogatva a Vodafone Family #mindigegyütt kampányát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.