2022.05.17.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Ígéretes programok és ingyenes tárlatvezetés Pécsett a Múzeumok Világnapján

3 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/80234"><img class="image image-preview" src="/files/images/IMG_5801.jpg" border="0" width="465" height="310" /></a></span>A pécsi Janus Pannonius Múzeum izgalmas programokkal, középkori sétákkal, reneszánsz hangulattal, a „Leonardo, a reneszánsz zseni" című kiállítás ingyenes tárlatvezetéssel várja az érdeklődőket május 17-én, a Múzeumok Világnapján. <strong>

A pécsi Janus Pannonius Múzeum izgalmas programokkal, középkori sétákkal, reneszánsz hangulattal, a „Leonardo, a reneszánsz zseni" című kiállítás ingyenes tárlatvezetéssel várja az érdeklődőket május 17-én, a Múzeumok Világnapján.

A pécsi Janus Pannonius Múzeum izgalmas programokkal, középkori sétákkal, reneszánsz hangulattal, a „Leonardo, a reneszánsz zseni" című kiállítás ingyenes tárlatvezetéssel várja az érdeklődőket május 17-én, a Múzeumok Világnapján.

 A fennállásának 110. évfordulóját ünneplő pécsi Janus Pannonius Múzeum a május 17-i Múzeumok Világnapját a névadó püspök-költő emlékének szenteli. A szervezők pajzán versekkel, középkori tényfeltáró sétákkal és reneszánsz hangulattal várják az érdeklődőket, akik mindemellett ingyenes tárlatvezetéssel tekinthetik meg a „Leonardo, a reneszánsz zseni" című kiállítást.

További jó hír a kultúra-kedvelőknek, hogy a JPM Modern Magyar Képtárában május 16-án 16 órától látogatható Major Kamill képzőművész tárlata „Kódolt üzenetek és titkos írás a Képtárban" címmel, amely a Leonardo-kiállításra váltott jegyekkel ingyen megtekinthető.

 

A Múzeumok Világnapja programkínálata (2014. május 17. szombat)

 

10.00-11.30    Pajzánságok Janus mandulafái alatt (irodalmi-régészeti séta)

Közreműködik: Kárpáti Gábor régész és Stenczer Béla színművész

A program a Reneszánsz Kőtárnál (Káptalan u. 4.) kezdődik, a részvétel ingyenes.

 

11.00 , 12.00   A középkori kanonoki pincék titkai

Bemutatja: Gábor Olivér régész

Helyszín: Zsolnay Múzeum (Káptalan u. 2.), belépő: 500 Ft/fő.

A részvevők zseblámpát hozzanak magukkal!

 

Leonardo, a reneszánsz zseni, ingyenes tárlatvezetések a kiállításon

(belépőjegy váltása a pénztárakban)

11.00, 13.00    Kőszegi Gábor muzeológus

14.00, 16.00    Tillai Gábor történész

Helyszín: Modern Magyar Képtár (Pécs, Papnövelde u. 5.)

 

18.00   „Újra nekifogtam a nagy lónak" (a Kolosszus története)

Bemutatja: Tillai Gábor történész, helyszín: Széchenyi tér

A pécsi „Leonardo, a reneszánsz zseni" című tárlat minden idők legátfogóbb Leonardo-kiállítása a polihisztor mérnöki és tudományos munkásságáról, amely Európában először Pécsett látható. A kiállítás bemutatja a reneszánsz lángelme közel 60 méret- és korhű találmányát. A tárlat a Janus Pannonius Múzeum két helyszínén a Modern Magyar Képtárban (Pécs, Papnövelde u. 5.) és a Martyn Múzeumban (Pécs, Káptalan u. 4.) látogatható 2014. szeptember 30-ig, a hét minden napján 10-től 18 óráig.

www.leonardopecs.hu

A legfrissebb hírek, információk: https://www.facebook.com/leonardopecs

Osztálykirándulások szervezéséről információ kérhető a kiállítás weboldalán, a jegyvásárlás menüpontban megadott telefonszámokon, továbbá a leonardopecs@gmail.com e-mail címen.

A kiállításra utazóknak a MÁV-Start Zrt. 50%-os alkalmi menettérti kedvezményt biztosít, további információ: http://pecsimuzeumok.hu

A Janus Pannonius Múzeumról: http://www.jpm.hu/

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.