Első alkalommal látogat az idén a II. UNIQA Balaton Regatta mezőnye legnagyobb tavunk keleti medencéjébe, hogy a várhatóan száz hajó, augusztus 16-án, Siófokon küzdjön meg a bajnoki pontokért. A bajnokság résztvevői mellett a magyarországi autóimportőrök és márkakereskedők csapatai az I. UNIQA Autós Regattán külön értékelve is összemérhetik tudásukat.

 

Első alkalommal látogat az idén a II. UNIQA Balaton Regatta mezőnye legnagyobb tavunk keleti medencéjébe, hogy a várhatóan száz hajó, augusztus 16-án, Siófokon küzdjön meg a bajnoki pontokért. A bajnokság résztvevői mellett a magyarországi autóimportőrök és márkakereskedők csapatai az I. UNIQA Autós Regattán külön értékelve is összemérhetik tudásukat.

A Balaton nyugati medencéjében megrendezett négy forduló után, a keleti medence meghódítására készül a II. UNIQA Balaton Regatta mezőnye. Dániel Gábor versenyigazgató ezúttal is két pályát jelölt ki, amelyből a verseny előtti kormányos értekezleten, a szél irányától és erősségétől függően dönti el, hogy melyiket kell teljesítenie a mezőnynek.

„Ami biztos, hogy a rajt Siófokon lesz. Az A pálya első jele a siófoki Európa Hotel előtt kihelyezett bója. Innen Alsóörs felé fordul a mezőny, majd félvíznél lesz a következő jel, innen kell visszatérnie a BH Zrt. siófoki kikötőjébe" – mondta Dániel Gábor.

„A B pálya szintén a BH Zrt siófoki kikötője elől indul és a Tihanyi hajózási útvonalon haladva, kerüli meg a bóját, és tér vissza Siófokra. Negyedik éve rendezünk itt versenyt, a tapasztalat szerint közepes szél esetén a leggyorsabbak 1-1,5 óra alatt teljesítik a távot, a lassabb hajóknak erre kb. 3 órára lesz szükségük."

Három futammal a bajnokság vége előtt egyre szorosabbá válik a II. UNIQA Balaton Regatta bajnoksága. Yardstick I-ben a Kacor és a Kepi külön versenyéről szólt a szezon. Az egymáshoz viszonyított eredmények alapján a Kacor ugyan 4:1-re vezet a Kepivel szemben, pontszámban viszont mindössze hat egység a különbség közöttük, úgyhogy a bajnokság teljesen nyitott.

Hasonló a helyzet a Yardstick II-ben, ahol a Sarah With Love ugyan három alkalommal győzte le a Kisvacakot, és csak kétszer végzett mögötte, mégis Kisvacak eddig négy ponttal többet gyűjtött, és vezeti a bajnokságot. Azonban mindkét hajóra veszélyes lehet még a harmadik helyezett CUL8R is, amelyik mindössze öt ponttal marad el Sarah With Love mögött.

Minden kétséget kizáróan azonban a Yardstick III bajnoksága a legizgalmasabb, ahol a baltonlellei futam után hármas holtverseny alakult ki az élen. A Four Sails, a Soczi és a Bátor is egyaránt 171 ponttal áll az élen. Sőt a negyedik, ötödik helyezett sincs sokkal lemaradva, hiszen a Szi-Vi öt, a Dudu pedig hat pont hátránnyal követi az első hármat.

A II. UNIQA Balaton Regatta ötödik fordulója ad otthont az I. UNIQA Autós Reagattának is, amelyen a magyarországi autóimportőrök és márkakereskedők indíthatnak csapatokat. A mezőnyben mind a résztvevő cégek, mind pedig a kapitányok között várható meglepetés.

A verseny vendége lesz a hétszeres magyar rali bajnok ifj. Tóth János, aki az elmúlt két évben az IRC-sorozatban képviseli hazánkat. A kikötőben kiállításra kerül a Magyarországon egyedülállónak számító Peugeot 207 Szuper-2000-es versenyautója is.

A verseny szárazföldi élményeit fokozza majd egy gokart és egy kerékcsere verseny. Mind a kettőn értékes fődíjjal.

Regatta szótár: A pontozás menete

A II. UNIQA Balaton Reagatta bajnokság futamain elindult valamennyi hajó, a végső eredményétől függetlenül kap 5 pontot (kapott pont). Ezenfelül az egyes Yardstick osztályokban elért helyezés után kap annyi pontot a hajó ahány csapatot az adott futamon (szerzett pont). A futam közben kiesett csapatok 0 szerzett pontot kapnak, függetlenül a kiesés sorrendjétől. A bajnokságban, nyolc megtartott futam esetén, minden hajónak a hét legjobb eredménye kerül beszámításra.

Média információ

A média munkatársait augusztus 16-án, szombaton reggel nyolc órától várjuk a siófoki Hotel Móló strandján felállított nevezési sátorban, ahol minden információt megkaphatnak a versennyel kapcsolatban. A média képviselői a versenyt két média/VIP hajóról tekinthetik meg. A két hajó kb. 10:30-kor fut ki a siófoki kikötőből. Az egyik kb. két óra elteltével 12:30-kor kiköt, ekkor lehetőség nyílik a le és felszállásra.

 

II. UNIQA Balalton Regatta ötödik futam, Siófok, program

2008. augusztus 16., szombat

7:30 helyszíni nevezés

11:00 a verseny rajtja

12:30-13:00 várhatóan az első hajó befutási ideje (a széltől függően)

14:00 egyenkénti indítású gokart verseny a Hotel Móló parkolójában

15:00 kerékcsere verseny a Hotel Móló strandján

17:00 befutási szintidő (a verseny vége)

18:00 díjkiosztó

19:00 vacsora

 

II. UNIQA Balaton Regatta Bajnokság élmezőnyének állása öt forduló (hat futam) után

 

YARDSTICK I.

1. Kacor                      112

2. Kepi                         106

3. Madárka                  91

4. Carrera                    88

5. Veron                       79

6. Bolero                      69

 

YARDSTICK II.

1. Kisvacak                  171

2. Sarah With Love      167

3. CUL8R                    162

4. Rozália                     148

5. Márta                       148

6. Erzsébet                   144

 

YARDSTICK III.

1. Four Sails                 171

2. Soczi                        171

3. Bátor                        171

4. Szi-Vi                       166

5. Dudu                        165

6. Hava-Ria                  135

 

II. UNIQA Balaton Regatta 2008 versenynaptár

2008. május 24.           II. UNIQA Regatta, Badacsony

2008. június 7.              Fonyód-Keszthely (2 futam)

2008. július 12.             Szigliget

2008. július 26.             Balatonlelle

2008. augusztus 16.      Siófok

2008. augusztus 30.      Balatonföldvár

2008. szeptember 27.   II. UNIQA Race End, Balatonszemes

 

Szakmai Regatták 2008 versenynaptár

2008. június 7.              I. ITH Regatta

2008. július 12.             I. Samsung F480 Média Regatta

2008. július 26.             II. Pilsner Urquell HoReCa Regatta

2008. augusztus 16.      I. UNIQA Autós Regatta

2008. augusztus 30.      I. Ingatlan Regatta, I. Zöld Regatta

*A Szakmai Regatták versenyét a II. UNIQA Balaton Regatta futamaival együtt rendezik, de a nevezőket külön értékelik.

A II. UNIQA Balaton Regatta együttműködő partnerei:

UNIQA Biztosító Zrt, Balatoni Hajózási Zrt, Pilsner Urquell, Jeep-Chrysler-Dodge, Dallmayr, Anda Present, Zwack Kosher, Seiko, Sodexo, Hungária Pezsgőpincészet, Gordiusz Alfa, Westport, Echo Residence, Presenta

http://www.balatonregatta.hu/,

 http://www.autosregatta.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük