2023.február.05. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Indul 2010. augusztus 27-én a 15. Magyar Borok Útja Rally

6 perc olvasás
 <span class="inline inline-left"><a href="/node/42637"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/AMusorfuzet.thumbnail.jpg" border="0" width="73" height="100" /></a></span> <p>Több rekordot megdöntve indul 2010. augusztus 27-én a 15. Magyar Borok Útja Rally - jelentette be a városligeti Gundel étteremben tartott sajtótájékoztatón Regőci Attila főszervező. A 15 éves jubileumi exkluzív autótúra mára a legjelentősebb hazai (bor)kulturális társadalmi, társasági eseménnyé nőtte ki magát. Az útiterv szerint a kb. 700 kilométeres távon, 40 állomáson kell megjelennie a 103 versenyzőnek.</p><p>

 amusorfuzet.thumbnail

Több rekordot megdöntve indul 2010. augusztus 27-én a 15. Magyar Borok Útja Rally – jelentette be a városligeti Gundel étteremben tartott sajtótájékoztatón Regőci Attila főszervező. A 15 éves jubileumi exkluzív autótúra mára a legjelentősebb hazai (bor)kulturális társadalmi, társasági eseménnyé nőtte ki magát. Az útiterv szerint a kb. 700 kilométeres távon, 40 állomáson kell megjelennie a 103 versenyzőnek.

 amusorfuzet.thumbnail

Több rekordot megdöntve indul 2010. augusztus 27-én a 15. Magyar Borok Útja Rally – jelentette be a városligeti Gundel étteremben tartott sajtótájékoztatón Regőci Attila főszervező. A 15 éves jubileumi exkluzív autótúra mára a legjelentősebb hazai (bor)kulturális társadalmi, társasági eseménnyé nőtte ki magát. Az útiterv szerint a kb. 700 kilométeres távon, 40 állomáson kell megjelennie a 103 versenyzőnek.

a díjakA díjakAz útvonal: 1. nap: Budapest, Parlament start – Balatonszemes – Balatonlelle – Rádpuszta – Nagyrada – Zalakaros. 2. nap: Zalakaros – Pécs – Villány – Pécs. 3. nap: Pécs – Mecseknádasd – Bonyhád – Szekszárd – Paks – Budapest (Parlament cél). Az út során 20 borászatot keresnek fel, ami csúcsot jelent, mert ennyi helyen még nem fordultak meg a Rally történetében. Szintén csúcsnak tekinthető az említett 700 kilométer, mint az eddigi legrövidebb útvonal. Ferjáncz Attiláék a jubileum eseményre a legjobb, legszebb utakat igyekeztek kiválasztani. Autópályán, egy és kétszámos utakon fognak menni, lesznek benne csapdák és nem lesz könnyű a 40 állomást felkeresni. Komáromi Endre, miként a korábbi tájékoztatókon, most is a verseny tisztaságára hívta fel a figyelmet. Alkoholszondás ellenőrzés lesz délelőtt és délután is, valamint a megyei kapitányságok járőreivel és traffipaxokkal fognak találkozni az utakon a versenyzők.

pintér sándor levelePintér Sándor leveleA sebességmérők különböző technikai rendszer alapján működnek, lesz rádiófrekvenciás, lézeres és komplex. Olyan berendezés, amely ezeket ki tudná szűrni vagy felismerni, kereskedelmi forgalomban nem kapható, tehát egyetlen megoldás marad, be kell tartani a sebességhatárokat. A rendezvény, hagyományaihoz híven karitatív célt is szolgál.

a sorsolásA sorsolásKezdetektől fogva támogattak különböző szervezeteket, néhány éve Szolnokon másfél millió forintot adtak át a Vöröskeresztnek. Idén is lesz borárverés, borverseny és tombola, melyek bevételéből egyrészt a borsodi árvízkárosultakat, másrészt az Egészség Hídja Összefogás Egyesületet támogatják. Az összeget Regőci Attila személyes adományával toldja meg és kérte a borászokat, a csapat tagjait e nemes cél támogatására, bízva abban, hogy kérése nyitott fülekre talál. Az előzetes információk szerint az adományt Habsburg György, a Magyar Vöröskereszt elnöke fogja átvenni a gálavacsorán.

a rajttáblaA rajttáblaA szervező bizottság hosszú válogatás után találta meg a bortúra háziasszonyát Freire Szilvia személyében. Szilvia bemutatkozása nagyon rövid, de frappáns volt. Elmondta, hogy számára megtiszteltetés, hogy ő lehet a XV. Borok Útja Rally háziasszonya. Felmerülhet mindenkiben a kérdés, mi köze lehet egy volt szépségkirálynőnek a magyar borokhoz. Nos, nagyon fontosnak tartja a magyar borok népszerűsítését, hiszen sok jó minőségű borunk van, ami alig drágább, viszont sokkal finomabb és jobb minőségű, mint a silányabb borok és inkább ezeket érdemes megvásárolni. Nagyon sok izgalommal és lelkesedéssel várja az augusztus 27-én kezdődő versenyt.

regőci attila és freire szilviaRegőci Attila és Freire SzilviaFreire Szilvia vezetésével, a hostessek, B. Tóth László és Herényi Károly közreműködésével megtörtént a legfontosabb, a rajtszámok sorsolása. Az 1-es rajtszámot a B. Tóth László-Hovány Márton páros kapta, míg a 103-ast a tv2 párosa: Váczi Gergely és a Megasztáros Gáspár Laci. A versenyen résztvevő minden autón kötelező a rajtszám és a szervezőbizottság által megjelölt támogatói matricák elhelyezése. A tájékoztatón megtekinthettük a XV. Rally műsorfüzetét, melyben sok érdekes információ és történet olvasható. Többek között Ferjáncz Attila, ötletgazda – főszervező, autóversenyző-klasszis nyilatkozata: „Hát íme, elérkezett a XV. borrali rajtja! De hiszen szinte tegnap volt az első! Arra akkor még nehezen találtunk borosgazdákat, alig voltunk negyvenen, de mindenki jól érezte magát, így eldöntöttük, hogy folytatjuk. Belejöttünk; bővült a tesztlapok száma és nehézsége, a játékok és a traffipaxok száma is. Több versenyen kölcsönautókat próbáltunk ki, Fordot, Fiatot; az Audi TT-k sárga kavalkádja volt a leglátványosabb. Az idén is visszatértünk a saját vagy versenyzőink által választott gépkocsikhoz. Úgy tűnik, már az elmúlt esztendőben is nyugodtabbak lettünk, kevesebb szabálysértés történt. No és nehéz volt eredményt hirdetni, mert sok azonos pontszámú versenyző ért célba. 2010-re körbejártuk 22 borvidékünket, mégis találtunk új borospincéket, borosgazdákat. A jubileumi bortúrán is lesznek játékok, tesztlapok, traffipaxok. S remélem, az eddigi balesetmentes 14 év után reméljük, hogy a XV. téli is balesetmentes lesz – ezért még inkább kívánok balesetmentes és kellemes hétvégét minden borbarátunknak!"

a tájékoztatóA tájékoztatóA versenyen kerül kipróbálásra, igaz egyetlen kocsiban, de még tesztelésre kérhető egy fizikai porlasztás rásegítő készülék, ami minden üzemanyag típuson működik, csökkenti az üzemanyag-fogyasztást és a károsanyag-kibocsátást. A Nacsa Mihály ügyvezető által bemutatott találmánnyal jelentős nyomaték és teljesítménynövekedés érhető el.

A rekordok számát növeli, hogy 16 női páros és 9 borász kettős indul. E két kategória legjobbjai mellett serleget vihet haza a politikus-polgármester és szóvivő-újságíró páros.

A rally záróeseményére, az ünnepélyes eredményhirdetésre és díjkiosztóra vasárnap este kerül sor a Gundel étteremben.

„Szóljon ez a három nap a barátságról, a vidámságról. Egyetlen ember felelőtlensége közel 300 ember játékát veheti el." – figyelmeztette a versenyzőket zárszóul Regőci Attila.

Tehát a rajt 27-én reggel 8 órakor, egypercenkénti indítással a Parlament elől. Aki a korábbi években nem volt ilyen eseményen, annak bátran ajánlom, hogy keljen föl időben, menjen el a Parlamenthez és nagyszerű látványban lesz része.

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.