2022.01.25.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Indul „Debreceni 3 próba” túramozgalom

6 min read
 <span class="inline left"><a href="/node/11667"><img class="image thumbnail" src="/files/images/turaplakat_aprilis_3proba.thumbnail.jpg" border="0" width="71" height="100" /></a></span> <p>A Tourinform Debrecen szervezésében a közelmúltban jelent meg egy kétnyelvű túratérkép, amely Debrecen térségébe invitálja a természetbe vágyó turistákat, valamint Debrecen és térsége lakosait.</p><p>

 

A Tourinform Debrecen szervezésében a közelmúltban jelent meg egy kétnyelvű túratérkép, amely Debrecen térségébe invitálja a természetbe vágyó turistákat, valamint Debrecen és térsége lakosait.

 

A Tourinform Debrecen szervezésében a közelmúltban jelent meg egy kétnyelvű túratérkép, amely Debrecen térségébe invitálja a természetbe vágyó turistákat, valamint Debrecen és térsége lakosait.

A túratérkép útvonalajánlatainak megismerésére áprilistól elindítják a „Debreceni 3 próba" túramozgalmat.

A „Debreceni 3 próba" mozgalom célja a friss levegőn való felfrissülés, egészséges életmódra nevelés mellett a kulturális ismeretek bővítése, kiemelten szűkebb lakókörnyezetünk értékeinek megismerésének elősegítése, minél szélesebb tömegek megnyerése. A távoli célok között nem kisebb, mint Debrecen turisztikai vonzerejének növelése áll, s remélik, hogy a kampány segítségével Debrecen és térsége bekerülhet a zöldtúra hálózat vérkeringésébe, a zöldturizmus hazai célpontjai közé.

A kezdeményezéshez nemcsak közéleti személyiségek, élsportolók, fiatalságunk számára példaként állítható személyek csatlakoztak, hanem több térségbeli önkormányzat is felismerte a benne rejlő lehetőségeket, társadalmi küldetésének fontosságát.

A túramozgalomban résztvevők között versenyt is hirdetnek a szervezők. A nyeremények között osztálykirándulásnak is beillő, esetleg a tananyaghoz köthető ingyenes foglalkozások találnak gazdára. Így többek között egész napos Aquaticum Élményfürdő belépők, kerékpáros ajándékcsomagok, ingyenes Vojtina Bábszínház látogatások, állatkerti belépők, hortobágyi pusztakocsikázás, továbbá MODEM múzeumpedagógiai foglalkozással egybekötött látogatások találnak gazdára. Hogy kik érdemlik ki a „Legtúrásabb osztály" és a „Legtúrásabb család" címet és nyerik meg a díjakat, novemberben a túramozgalom lezárását követően tudhatjuk meg!

Azok, akik csak a maguk kedvére teljesítik a túrákat, garantált ajándékot kapnak, amennyiben 3 túrát teljesítenek a 8 kerékpáros és 11 gyalogos útvonal közül.

A Tourinform iroda partnerei a túramozgalom megszervezésében, lebonyolításában: Navigátor Debreceni Túra Klub, Magyar Kerékpáros Klub Debreceni Szervezete, Zöld Kör (Hajdúböszörmény), Hajdú-Bihar Megyei – Debrecen Városi Természetjáró Szövetség.

Több híresség, közéleti személyiség részvételéra számítanak. Egy-egy túrán nem meglepő, hogy találkozhatunk majd néhány ismerős arccal. Így ne lepődjön meg, ha éppen együtt gyalogol Kósa Lajos polgármesterrel, Kovács Zoltánnal az önkormányzat kommunikációs tanácsnokával, Somogyi Bélával a Kulturális Bizottság elnökével, esetleg együtt rója a kilométereket kerékpárján Dánielfy Zsolt színművésszel, a Debreceni Sportszolgáltató Kft. sportolói közül Zsivoczky Attila tízpróbázóval, Győrffy Dóra magasugróval, Szabó Zita triatlonistával, Lipták Tamás triatlonistával, Arany László labdarúgó edzővel, egykori DVSC-labdarúgójával. Az sem kizárt, hogy találkoznak majd a debreceni női és férfi kézilabda csapat, a Loki focicsapat és a DEKE kosárcsapat népszerű tagjaival.

Az áprilisi első túrahónap eseményeiről tájékoztató plakátból kiderül, hogy már az első hónapban próbára tehetik magukat gyalog és kerékpáron egyaránt. Különlegesség, hogy a kerékpáros túra végén, Hajdúböszörményben, a Hajdúsági Múzeum udvarán meleg fogadtatásban (frissítők, múzeumi látogatás) lesz részük a túrázóknak, amelyhez hasonló eseményre a későbbiekben is sor kerül majd.

A túramozgalom első túrája április 12-én gyalogos túra lesz, szombaton 8.00 órakor van a gyülekező  távolsági buszállomáson, ahonnan a 8.20-as busszal indulnak Martinkára. Útvonal: Martinka – Hármashegyi Pihenőközpont (11 km), kb. 3 óra, túravezetővel). Martinkáról a buszmegállótól 9 órakor indul a túra, amelynek végén Zsuzsi-vasúton jönnek vissza Debrecenbe. Utazás egyénileg.

A gyalogos túrákhoz vezetőt, a kerékpáros túrákhoz indítót, illetve ún. seprő embert (aki a leszakadókat összeszedi) biztosítanak a szervezők.

DEBRECENI 3 PRÓBA!

KERÉKPÁROS és GYALOGOS TÚRAMOZGALOM

FELHÍVÁS

Ismerje meg Debrecen környékét! Fedezze fel a nagyvárost körbe ölelő természeti táj szépségeit, a kistelepülések látnivalóit, értékeit!

Mozduljon ki a városi forgatagból! Húzzon fel egy túracipőt! Pattanjon fel egy kerékpárra!

Vegyen részt minél több túrán hol kerékpárral, hol gyalogosan és nyerjen az élményeken és az egészségen túl apró ajándékokat!

A Tourinform Debrecen civil szervezetekkel karöltve megjelent friss túratérképe 8 kerékpáros és 11 gyalogos útvonalat ajánl megismerésre, bejárásra.

A verseny 7 hónapon át tart! A 19 ajánlott túra közül kell minél többet teljesíteni!

Kapcsolódjon be a mozgalomba Ön is! Hozza el családját, ismerőseit, barátait! Jöjjenek velünk friss levegőre akár az egész osztállyal!

A meghirdetett túranapokon kérje a szervezőtől, vagy töltse le az internetről a pecsétfüzetet, és kezdje el gyűjteni a pecséteket. Akinek 3 igazolt túrateljesítése összegyűlt, az már biztosan nyert egy kitűzőt! S aki még többet vállal, az akár elnyerheti a sok értékes nyeremény egyikét, akár az egész napos kikapcsolódást az Aquaticum Élményfürdőbe (holtverseny esetén sorsolás dönt, 1 család, vagy osztály egyszerre 1 díjat kap*)!

Családosok versenye*

Azok a családok, akik a legtöbbet teljesítik az ajánlott túrák közül, értékes nyereményeket kapnak (díjak az 1-3 „legtúrásabb" család részére: egész napos Aquaticum Élményfürdő belépő, ingyenes családi belépő a Vojtina Bábszínház egyik előadására, ajándékcsomag a Bicaj Kerékpárbolt (Csapó utca) felajánlásával, ingyenes családi belépő a Debreceni Állatkertbe)

Osztályok versenye*

Azok az osztályok (nem debreceni iskolák osztályai is indulhatnak), amelyek tanulóin keresztül a legtöbb túrateljesítést tudják igazolni értékes díjakat kapnak (díjak az 1-3 „legtúrásabb" osztály részére: ingyenes pusztakocsikázás a Hortobágyon, ingyenes foglalkozás a Vojtina Bábszínházban, állatkerti foglalkozás az 50 éves Debreceni Kultúrparkban, ingyenes múzeumpedagógiai foglalkozás a MODEM-ben)

Rajzverseny

Azok a gyerekek, akik már részt vettek a túrák valamelyikén és az útvonalon szerzett élményeiket rajzos formában is megörökítik, majd képeiket elküldik a Tourinform irodába (4024 Debrecen Piac utca 20.) értékes díjakat nyerhetnek a zsűri döntése alapján. A beérkezett képeket alsó és felső tagozatos korosztály szerint értékeljük és egybe rendezve kiállítjuk. A legjobbak értékes díjakban részesülnek!

Bővebb tájékoztatás a túramozgalomról

http://www.iranydebrecen.hu/  oldalain, a sajtóban és a

Tourinform irodában (Debrecen, Piac utca 20., Tel.: 52/412-250)

 

Együttműködő partnerek:

Navigátor Debreceni Túra Klub, Magyar Kerékpáros Klub Debreceni Szervezete

Zöld Kör (Hajdúböszörmény), Hajdú-Bihar Megyei – Debrecen Városi Természetjáró Szövetség

Támogatók:

Aquaticum Élményfürdő, Vojtina Bábszínház, Nagyerdei Kultúrpark, MODEM,

Tourinform, Bicaj Kerékpárbolt, Hortobágyi Kht.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük