2022.december.10. szombat.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

INTEL DEVELOPER FORUM, San Francisco, 2007. szeptember 18.:INTEL FELGYORSULT TECHNOLÓGIAI FEJLESZTÉSI ÜTEMTERVE

6 perc olvasás
<span class="inline left"><span class="inline left"><a href="/node/5331"></a><a href="/node/5329"><img class="image thumbnail" src="/files/images/paulgelsinger2.thumbnail.jpg" border="0" alt="Paul (Pat) Gelsinger" title="Paul (Pat) Gelsinger" width="100" height="73" /></a></span><span style="width: 98px" class="caption"><strong>Paul (Pat) Gelsinger</strong></span></span>  <p>A San Francisco-i Intel Developer Forum első napján a Digital Enterprise Group alelnök-vezérigazgatója, Patrick Gelsinger az Intel és az iparág processzor és platform innovációiról beszélt.</p><p> 

paul (pat) gelsingerPaul (Pat) Gelsinger 

A San Francisco-i Intel Developer Forum első napján a Digital Enterprise Group alelnök-vezérigazgatója, Patrick Gelsinger az Intel és az iparág processzor és platform innovációiról beszélt.

 

paul (pat) gelsingerPaul (Pat) Gelsinger 

A San Francisco-i Intel Developer Forum első napján a Digital Enterprise Group alelnök-vezérigazgatója, Patrick Gelsinger az Intel és az iparág processzor és platform innovációiról beszélt.

 

Előadásában. Gelsinger ismertette a cég ambiciózus processzor-fejlesztési ütemtervét, és több részlettel szolgált az új, 45 nanométeres mikroprocesszorok bevezetéséről. Kiemelte továbbá az ipar legutóbbi lépéseit a hatékony energiafelhasználású informatika és virtualizáció területén, valamint beszélt a legújabb rendszerarchitektúrákról és a népszerű USB csatlakozásról, valamint az Intel® vProTM asztali PC-khez hamarosan érkező ólommentes termékekről.    

   paulgelsinger1.thumbnail         „Az Intel fejlesztési modellje prediktív, és hatékonyan szolgálja folyamatos célunkat, a Moore-törvény folyamatos teljesítését" – mondta Patrick Gelsinger. „Processzoraink mellett nagy hangsúlyt fektetünk az energiafelhasználás még hatékonyabbá tételére a hafnium alapú, magas K együtthatójú tranzisztoraink és a teljes rendszer szintű architektúra továbbfejlesztésével, így minimalizálva a komputerek energia felhasználási igényét".

Gelsinger a beszéde alatt bemutatta a világ első Intel, 45 nanométeres csíkszélességű, legújabb generációs mikroarchitektúrán (Nehalem) alapuló  kétprocesszoros szerverét, ahol a szilíciumot hafnium helyettesíti, így nagyjából egy postai bélyegnek megfelelő méretű lapkán több, mint 700 millió tranzisztor fér el. A Nehalem a 2008-ban érkező, új processzor mikroarchitektúra kódneve, ami elődjeinél több mint háromszoros maximális memóriasávszélességet lesz képes biztosítani. Az Intel® QuickPath architektúrát övező széles ipari támogatottságáról is beszámolt. A QuickPath Interconnect nagysebességű adatátviteli útvonalat biztosít a Nehalem processzor magjaihoz.

             A számítási teljesítményben és memória-sávszélességben elért eredményeken kívül az Intel továbbra is a rendszerbusz technológiák előremutató fejlesztője. Ennek megerősítéseként Gelsinger bejelentette az USB 3.0 Promoter Group megalakulását. Ez a forradalmi architektúra egy kábellel és csatlakozóval az USB 2.0 szabvány teljesítményének több mint a tízszeresét biztosítja, úgy, hogy közben megőrzi a kompatibilitását a kétmilliárdnál is több létező USB-s eszközzel.

Az USB 3.0 Promoter Group az Intel mellett a HP, az NEC Corporation, az NXP Semiconductors, a Microsoft, és a Texas Instruments Incorporated részvételével alakult. Az USB 3.0 lesz az első I/O interfész, ami teljes mértékben támogatja az optikai és réz összeköttetést is, a skálázható protokollt, az optimális energiagazdálkodást a PC, a szórakoztató elektronikai, és a mobil eszközök szegmensében egyaránt.

Gelsinger a szilárdtest meghajtó technológiáról is beszámolt, részletezve, hogy az miképp jelent előrehaladást a vállalati szerver és adattárolási technológiában, az IA platformok terén. Ezenkívül bejelentette, hogy a nem-felejtő memória technológiát alkalmazó, az olvasási teljesítményben és energia megtakarításban jelentős fejlődést nyújtó, új Intel termékek a következő évtől válnak elérhetővé.       

paulgelsinger.thumbnailGelsinger megosztotta Ethernet és I/O konszolidáció kérdésével kapcsolatos terveit és felvázolta az Ethernet alapú száloptikát (Fibre Channel over Ethernet, FCoE) és a helyi hálózatokat (LAN) egyaránt támogató konvergált, többszolgáltatásos hálózat kialakításának lépéseit. Ezeket a terveket alátámasztandó, bejelentette a teljes FCoE támogatással bíró, 2008-ban érkező Intel® 82598 10 Gigabit Ethernet Controller nevű terméket.      

Gelsinger beszélt még az Intel QuickAssist technológájáról és annak az iparban, a termékfejlesztés területén való elterjedéséről. Az először, a Pekingben rendezett tavaszi IDF-en bemutatott QuickAssist technológia az Intel a vállalati platformok gyorsítására vonatkozó egyedi igények kielégítését célzó hardver- és szoftvergarnitúrája. Áttekintette az első Intel® QuickAssist Integrated Accelerator-t tartalmazó Intel eszközt, a kriptográfiához kifejlesztett Tolapai-t.

A 2008-ban várhatóan elérhető Tolapai (a rendszer a chipen) jelentős fejlesztéseket tesz lehetővé az energiahatékony teljesítmény és kialakítás terén, ami nyolcszoros IP biztonsági átmenő teljesítményt, 20%-os energia-csökkenést és akár 45 százalékkal kisebb méretet jelent majd a korábbi, többkomponensű biztonsági megoldásokkal szemben – a beágyazott és kommunikációs piaci szegmensben.

paulgelsinger0.thumbnailz Intel vPro processzor-technológia legújabb verziójának bejelentését követően, Gelsinger a 2008-as McCreary kódnevű terméken keresztül beszámolt a biztonságot és a PC használat előnyeit fokozó terveiről. A McCreary név új, halogén- és ólommentes, 45 nanométeres, két- és négymagos processzorokat, egy Eaglelake kódnevű új lapkakészletet, egy integrált Trusted Platform Module (TPM)-t, és egy Danbury kódnevű, sokkal biztonságosabb, jobban kezelhető adattitkosítási megoldást tartalmaz majd.

A Danbury technológia egy hardveres adattitkosítást (kódolást) és dekódolást jelent. A titkosítási kulcsok így sokkal nagyobb biztonságot élveznek, a rendszer kezelése és az elveszett kulcs visszaállítása is sokkal egyszerűbbé válik. Az Intel Management Technology ezen műveletek elvégzését is még olyan, esetekben is lehetővé teszi, mint amikor a számítógép operációs rendszere leáll vagy működésképtelenné válik. Bob Heard, a CREDANT Technologies alapítója és ügyvezető igazgatója azt fejtegette, hogy az ő biztonsági-szoftver megoldásaik miképpen fejleszthetőek a jövőben a Danbury és vPro technológiák közreműködésével. Mark B. Templeton, a Citrix Systems ügyvezető igazgatója pedig bemutatta, hogy a végfelhasználók mobilitás iránti vágya és a reszponzív PC élmény mellett miként egyensúlyozhat az adatvédelem és a centralizált adatkezelés.

John Frowlerm, a Sun Microsystems alelnöke és Dr. Mendel Rosenblum, a VMware alapítója és vezető kutatója Gelsingerrel közösen rámutattak arra a virtualizációs „trendre", amit az Intel és más technológiai vezetők indítottak az iparágban. A Parallels (virtualizációs szoftver) megmutatta, hogy kovácsolnak előnyt az olyan innovatív megoldásokból, mint például az Intel Virtualization Technology és az Intel Trusted Execution Technology, hogy a jövő munkaállomásaiban és asztali PC-iben is szolgálhassák a virtuális környezetek védelmét.

            Gelsinger egy sor számítógéprendszert is bemutatott, amelyeket az Intel a legtöbb felhasználó számítási teljesítmény- és költségigényének figyelembevételével fog piacra dobni. Bemutatta, hogy a felhasználók hogyan használják majd az új, 1600MHz-es FSB-s Intel Xeon® alapú munkaállomásaikat a tudományos problémák megoldására használni. Például az Intel következő generációs (nagy teljesítményű) platformja az olyan nagy számítási igényű alkalmazásoknál nyújt vezető teljesítményt, mint az olaj és földgáz kutatása.

Alistair Downie, a Western Hemisphere R&D for Paradigm képviselője lefuttatott egy új „Paradigm Benchmark 1" nevű teljesítményvizsgáló szoftvert, amiből kiderült, hogy azonos órajelen a 45nm csíkszélességű négymagos Xeon rendszer akár kétszer akkora teljesítményt is nyújthat az Intel jelenlegi kétmagos ajánlatánál.

            Gelsinger a szintén megemlítette a Rackable's ICE Cube* Modular Data Center on Wheels nevű új terméket, ami 1400 négymagos Intel Xeon szervert tartalmaz egy 40 láb (kb 12,192 méter) hosszúságú konténerben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.