A Wolters Kluwer Kft. Jogtár termékcsaládja ajanuár végétől új online felületen is megjelenik. A technológia adta lehetőségeket maximálisan kihasználó új Jogtár a megszokott tartalmakat új funkciókkal bővítve teszi bárhonnan elérhetővé.

A Wolters Kluwer Kft. Jogtár termékcsaládja ajanuár végétől új online felületen is megjelenik. A technológia adta lehetőségeket maximálisan kihasználó új Jogtár a megszokott tartalmakat új funkciókkal bővítve teszi bárhonnan elérhetővé.

„A folyamatosan változó piaci igényekre reagálva a kiadó a Jogtár termékcsalád tartalmainak új online felületen való elérését valósította meg az új Jogtár elindításával" – jelentette be Tóth Gábor, a Wolters Kluwer Kft. ügyvezető igazgatója. Hangsúlyozta: az új Jogtárral a Jogtárat két évtizede jellemző magas adatminőségi és tartalmi elvárások egy modern, napjaink felhasználói szokásait kielégítő, online elérésű felületen is megjelennek.

Az új Jogtár mentesíti a felhasználókat a DVD-lemezek telepítése és folyamatos frissítése alól, hiszen a kiadó szervereiről mindig a legfrissebb jogi tartalmakkal szolgálja ki felhasználóit. Az előfizetési szinthez igazodó felhasználónév/jelszó páros megadása után az új Jogtár felületére egyszerű internetkapcsolattal bárhonnan, bármikor belépve garantáltan a legfrissebb jogi tartalmak érhetők el.

A fejlesztés korántsem előzmények nélküli: a magyar jogi adatbázis-szolgáltatás piacán elsőként, 2004-ben indította el a kiadó első online elérésű jogi adatbázisát, a Web Jogtárat, de a jogszabályok online frissítését már 1996-ban megvalósították.

Korszerű felület, megbízható tartalom, a felhasználói igények maximális kiszolgálása – ezek az új Jogtár legfőbb jellemzői. A közel kétéves fejlesztési folyamatba a kiadó már a kezdetektől bevonta ügyfeleit. A visszajelzések azt a célt szolgálták, hogy a kiadó olyan terméket fejlesszen ki, ami a mindennapi használókat nem készteti egy új rendszer megtanulására, mégis az eddigieknél jobban támogatja a napi munkavégzést.

Az új Jogtár a keresési mechanizmust is megújította: ahogy azt az interneten megszokhattuk, elég pár betűt beírni, és máris választhatunk a felkínált találati lehetőségek közül. Számos kényelmi funkció támogatja, hogy a felhasználók a jóval több, mint félmillió jogi dokumentum között a lehető leggyorsabban elnavigáljanak a számukra releváns megoldáshoz.

Természetesen sok hasznos újdonságot nyújt még az új Jogtár, amelyek mind a munkavégzés hatékonyságát szolgálják, azonban a korábban is használt és bevált felhasználói funkciók megmaradtak, ilyen például a gyorsbillentyűk működése.

A meglévő és leendő előfizetők a korábban használt Jogtáruk mellett vagy helyett, a részükre már korábban biztosított (számlájukon szereplő) online regisztrációs kóddal mostantól vehetik használatba az új Jogtárat.

Az új Jogtár a http://uj.jogtar.hu/ címen érhető el.