2022.szeptember.27. kedd.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Irány a Karácsony-szigetek!

2 perc olvasás

karacsony sziget

Tudomásul vettük a járvány miatti korlátozó intézkedéseket és nagy elhatározásra jutottunk feleségemmel. Itt hagyunk csapot-papot és elutazunk. Még pedig olyan helyre, amellyel elbűvöljük itthon sínylődő rokonainkat, barátainkat, kollégáikat, szomszédainkat.

Tervünk szerint a szentestét már a Karácsony-szigeteken töltjük, legalábbis a szigetek egyikén az Indiai-óceánon, Jávától délre, az Egyenlítő szomszédságában. Egy patinás hazai utazási irodát találtunk a keresőben a Christmas Island hívószóval. És máris mindent megtudtunk, ami az utazásunkhoz kell.  Majdnem mindent. Találtunk egy másik honlapot is „Hasznos adatok a Budapest-Karácsony-sziget útvonalról” címmel. Csupa jó és még jobb infó.

A Karácsony-szigetek olyan hely, ahol nincs járvány.  A beutazáshoz szükséges vízumhoz egy negatív koronavírus gyorsteszt és egy sárgaláz elleni oltás igazolása kell. Mindkettő a Liszt Ferenc Repülőtér orvosi rendelőjében az indulás előtt két órával megszerezhető.

Az időjárási előrejelzés szerint ottlétünkkor 27 fok Celsius lesz délutánonként, de az erős UV-sugárzás miatt a hőérzetünk legalább 5 fokkal melegebb lesz. Fizetési eszköz az ausztrál dollár. Egy ausztrál dollár 230 forint, a MasterCard bankkártyánk érvényes.

Ennyi információ egyelőre elég is, irány a patinás hazai utazási iroda. Az elegáns, csinos, harmincas, Chanel19-be burkolt ügyfélkapcsolati referens hölgy mosolygott. Szerencséjük van, éppen most kaptunk egy lemondást két személyre. Tizenhét nap, indulás december 20-án, érkezés január 5-én. Business-osztályú repülőjegy. Ötcsillagos tengerpatti szálloda, full ellátás, a hotelszobákban minibár, légkondicionálás, televízió, korlátlan internethasználat. Fakultatív négynapos hajókirándulás luxuskabinban Ausztráliába, a Korall-tengerpartra, Townsville üdülőhelyre.  Az utazás árában benne van a betegség és poggyász biztosítás, vízum és repülőtéri illeték a megérkezéskor,-.

És mennyibe kerülne, kérdeztem barátságosan. 2.181.600 forint. Kettőnknek? – szólt az ilyen kérdésben kissé tapasztalatlan feleségem. Az ügyfélkapcsolati referens részvétteljesen mosolygott. Természetesen személyenként.

Megköszönve az érdekes eszmecserét, már csak egy dolgunk akadt. Irány a legközelebbi lottózó. Miért ne lehetne már egyszer nekünk is szerencsénk?

 

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.