2010. szeptember 29-tól kezdődően- egészen október 5.-ig- ismét Thai Gasztronómiai Hetet rendez az Office of Commercial Affairs, Royal Thai Embassy és a Sofitel Budapest Chain Bridge. A hét folyamán thai divattervezők is bemutatkoznak aktuális kollekcióikkal, valamint egy csodálatos fotókiállításon keresztül betekinthetünk Thaiföld lenyűgöző világába és kalandozhatunk a thai ízvilág útvesztőjében.

 

2010. szeptember 29-tól kezdődően- egészen október 5.-ig- ismét Thai Gasztronómiai Hetet rendez az Office of Commercial Affairs, Royal Thai Embassy és a Sofitel Budapest Chain Bridge. A hét folyamán thai divattervezők is bemutatkoznak aktuális kollekcióikkal, valamint egy csodálatos fotókiállításon keresztül betekinthetünk Thaiföld lenyűgöző világába és kalandozhatunk a thai ízvilág útvesztőjében.

Egy másik egész hetes program, amivel a szervezők a látogatóknak kedveskednek, a lobbyban létrehozott rögtönzött masszázs szalon, ahova kéz- és fejmasszázsra ülhetnek be a vállalkozó kedvűek. (www.parisbudapest.hu/thaiweek)

A Sofitel thaiföldi testvérszállodáiból érkező séfek, Ms. Jaruwan Jongkumang, Mr. Anusak Chan-urai és Ms. Wanna Saengbuangam hétköznap délutánonként és esténként főzőkurzusok alkalmával tanítják meg a vállalkozó kedvűeket konyhájuk alapfogásaira. Egész héten különlegesen fűszerezett ételek illata lengi majd körül a szállodát, és a külön erre az eseményre összeállított menü segítségével képzeletbeli utazást tehetünk a csodák földjére, ahol a halolaj, a bambuszrügy, a darált mogyoró, és a chili mind elengedhetetlen összetevők. A vasárnapi büféasztalos ebéd során még több thai különlegesség kóstolható meg. Aki kipróbálja a menüt és részt vesz a vasárnapi ebéden is, annak lehetősége nyílik megnyerni az 1 hetes, 2 főre szóló thaiföldi utazást szállással és reggelivel a Sofitel és a Quatar Airlines jóvoltából.

Extra program, hogy a szállodában 2010. szeptember 29-én négy thai kortárs divattervező is bemutatkozik márkájával és aktuális kollekciójával. A Bécsi Fashion Show alkalmából Európába érkező tervezőkkel aznap személyesen találkozni és beszélgetni is lehet a szállodában, így aki kíváncsi az ázsiai divattrendekre, és néhány különleges kortárs designer ruhadarabra, az ne mulassza el a velük való találkozást. Pichet Suksanrungruang, Ptave Srisopha, Khatikasemlert Chalermkiat és Warot Subsrisunjai várja az érdeklődőket.

Ízelítő a menüből:

Előételek

Sült vegetáriánus Thai tavaszi tekercs szilvaszósszal

Sült garnélarák torta uborkamártással

Fűszeres grillezett marhahús saláta

Grillezett nyársválogatás mogyorószósszal

Zöld papaya saláta grillezett rákkal

Fűszeres darált kacsasaláta friss zöldségekkel

Levesek

Kókusztejes csirkeleves galangal gyökérrel

Fűszeres rák és citromfűleves

Fűszeres tenger gyümölcsei leves csípős bazsalikommal

Főételek

Tenger gyümölcsei

Kesudiós sült rákok

Sült sügér édes-savanyú mártással

Fokhagymás, borsos sült tintahal

Húsok

Gyömbéres sült csirke

Sült marhahús feketebabbal

Currys ételek

Currys marhahús Massaman módra

Kókusztejes sertés vörös curryvel

Északi stílusú sárga currys csirkeropogós tésztával és fűszerekkel

Rizs, tészta és zöldségek

Thai sült tészta csirkével, marhahússal vagy tenger gyümölcseivel

Sült rizses tészta rákkal

Sült zöldségek osztrigaszósszal

Desszertek

Mangós rizs

Kókusztejes szágó és fekete bab

Gőzölt tojás sodó sütőtökkel

Kókusztejes édes banán

Thai ízek kóstolója

Előétel kóstoló: Grillezett nyársak, ráktorta, tavaszi tekercs

Kókusztejes csirkeleves galangal gyökérrel

Kesudiós sült rákok

Currys csirke Massaman módra

Sült zöldségek osztriga szósszal

Párolt jázminrizs

Mangós rizs

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük