2022.augusztus.15. hétfő.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Itt a Windows Intune July 2011 Beta – még egyszerűbbé válik a PC-k távfelügyelete

4 perc olvasás
<span class="inline inline-left"><a href="/node/52028"><img class="image image-preview" src="/files/images/windows_intune_logo.jpg" border="0" width="150" height="100" /></a></span>Márciusi debütálása után kevesebb mint 4 hónappal a Microsoft bemutatta a PC-k hatékony felügyeletét segítő megoldásának, a Windows Intune July 2011-nek a béta verzióját, amely tovább egyszerűsíti a rendszergazdák munkáját.

windows intune logoMárciusi debütálása után kevesebb mint 4 hónappal a Microsoft bemutatta a PC-k hatékony felügyeletét segítő megoldásának, a Windows Intune July 2011-nek a béta verzióját, amely tovább egyszerűsíti a rendszergazdák munkáját.

windows intune logoMárciusi debütálása után kevesebb mint 4 hónappal a Microsoft bemutatta a PC-k hatékony felügyeletét segítő megoldásának, a Windows Intune July 2011-nek a béta verzióját, amely tovább egyszerűsíti a rendszergazdák munkáját.

Az ingyenes Windows 7 Enterprise – és a későbbiekben majd megjelenő Windows „8" Enterprise – upgrade licencet tartalmazó Windows Intune lényege, hogy a számítási felhő segítségével megszabadítja a rendszergazdákat, és ezáltal a vállalatokat a számítógépes infrastruktúra menedzselésének legtöbb terhétől, javítva mind az informatikai osztály, mind az általuk kiszolgált felhasználók hatékonyságát, és csökkentve az ehhez kapcsolódó költségeket.

A béta verzióban immár mindenki számára elérhető szolgáltatás legfőbb újdonságai az alábbiak:

  • Szoftverdisztribúció: segítségével a rendszergazdák a Microsoft és más fejlesztők által készített szoftvert, illetve szoftverfrissítést távolról telepíthetnek a felügyelt számítógépekre, az ehhez általában szükséges szerver infrastruktúra megléte, vagy az egyes felhasználók számítógépeinek meglátogatása nélkül.
  • Távoli feladatok: számos feladat, például a teljes vagy részleges vírusellenőrzés, a számítógép újraindítása, vagy a vírusdefiníciós adatbázis frissítése is végrehajtható a rendszergazdai irányítópultból, mindössze néhány kattintással.
  • Olvasási jogosultság: a rendszer irányítói adhatnak kizárólag olvasásra felhatalmazó jogosultságot egyes rendszergazdáknak, így azok hozzájuthatnak a számukra szükséges információkhoz, de nem hajthatnak végre feladatokat.

A márciusi megjelenés óta a szolgáltatáscsomag iránt Magyarországon is egyre nagyobb érdeklődés mutatkozott, a megoldást élesben alkalmazó vállalkozások kedvező tapasztalatokról és költségcsökkentő hatásokról számoltak be.

 

„Az Intune működése a felhasználók számára gyakorlatilag észrevehetetlen, a munkamenet sokat javult: megszűntek a szoftverhibák miatti leállások, akadálytalan a kommunikáció, a levelezés, így a munkatársak sokkal gyorsabban tudják elvégezni munkájukat. Kezdetektől fogva ilyen megoldásra vágytunk: alacsony, kiszámítható költségek mellett semmivel nem kell foglalkoznunk, mert a számítógépeink mindig kifogástalanul működnek. A megtakarítást is lehet mérni: az informatikai problémák miatt nincsenek többé rendszerleállások, nincs több kiesett munkaidő – vagyis nincsenek üzleti veszteségek." – foglalta össze tapasztalatait Kótay Bálint, a GIA-Hungária Kft. ügyvezető igazgatója.

 

Bátor Ferenc, a DM-Ker Kft. ügyvezető igazgatója is a Windows Intune gyakorlati előnyeit említette: „Mi csupán annyit érzékelünk a Windows Intune használatából, hogy nincs probléma a gépeinkkel, nincs leállás, folyamatosan tudunk dolgozni."

Tóth András Mihály, a Microsoft Windows üzletágának vezetője az újdonság megjelenése kapcsán elmondta: „Az Intune központilag kezelhetővé teszi a szoftverfrissítések kezelését, hatékony védelmet nyújt a legújabb fenyegetésekkel szemben, értesít a frissítésekről, a távsegítség révén a felhasználók számítógépeivel kapcsolatos problémák távolról is megoldhatók vele, ráadásul még a szoftver- és nyilvántartáshoz is jelentős segítséget nyújt. Bízom benne tehát, hogy az új funkciókkal kiegészített második verzió jelentősen hozzá fog járulni a magyar kkv-k és nagyvállalatok informatikai rendszerének stabilabbá és biztonságosabbá tételéhez."

A Windows Intune July 2011 Beta verziójában a teljes funkcionalitás tesztelhető, és 10 PC vonható be távfelügyelet alá a kereskedelmi forgalmazás megkezdését követő harmincadik napig.

 A bétaprogramba itt lehet regisztrálni[1]: http://technet.microsoft.com/windows/intune

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.