2022.július.03. vasárnap.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A pihenés, a gyógyulás és a sportolás tökéletes összhangja – megújult és kibővült a Tisza-parti Termálfürdő

6 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if !mso]><object classid="clsid:38481807-CA0E-42D2-BF39-B33AF135CC4D" id=ieooui></object> <style> st1\:*{behavior:url(#ieooui) } </style> <![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/46864"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Image1_335.thumbnail.jpg" border="0" alt=" " title=" " width="100" height="66" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong> </strong></span></span>Tiszakécskén a folyamatosan fejlődő Tisza-parti Termálfürdő újabb nagy beruházást valósított meg. Az Európai Unió támogatásával a Dél-alföldi Operatív Program keretében megvalósuló fejlesztéssel új és felújított medencék, fényárban úszó tágas terek, egyedi szaunavilág, páratlan wellness élmények és magas színvonalú gyógyászati kezelések várják a vendégeket.

 Tiszakécskén a folyamatosan fejlődő Tisza-parti Termálfürdő újabb nagy beruházást valósított meg. Az Európai Unió támogatásával a Dél-alföldi Operatív Program keretében megvalósuló fejlesztéssel új és felújított medencék, fényárban úszó tágas terek, egyedi szaunavilág, páratlan wellness élmények és magas színvonalú gyógyászati kezelések várják a vendégeket.

 Tiszakécskén a folyamatosan fejlődő Tisza-parti Termálfürdő újabb nagy beruházást valósított meg. Az Európai Unió támogatásával a Dél-alföldi Operatív Program keretében megvalósuló fejlesztéssel új és felújított medencék, fényárban úszó tágas terek, egyedi szaunavilág, páratlan wellness élmények és magas színvonalú gyógyászati kezelések várják a vendégeket.

Példaértékű családi vállalkozás

 p7131258.thumbnail

A 4,5 hektáron elterülő Tisza-parti Termálfürdő tulajdonosának és családjának az élete több mint 25 éve összeforrt a fürdőével. 1984-ben még csak a vendéglátóipari egységet üzemeltették, később az egész fürdő az ő irányításuk alatt működött, majd a megvásárlását követően, 1999. óta a család tulajdonába került. Ekkor vette kezdetét a felújítások és a bővítések sora, és – a család vágyait és elhivatottságát alapul véve – a most befejeződött nagyszabású beruházás biztosan nem az utolsó volt.

 

Következetes fejlesztés

 p7131270.thumbnail

A 2000-től kezdődő fejlesztések során először megújultak a medencék, szaunát alakítottak ki, átépült a főbejárat és a fogadótér. Hiányt pótló beruházás keretében, a camping nyújtotta szálláslehetőség alternatívájaként 13 apartman házat is építettek. A fejlesztések során mindvégig fontos szerepet kapott a környezetbe simuló, ökologikus gondolkodáson alapuló kialakítás. A modern formák megfelelnek mai igényeknek, ugyanakkor ügyeltek arra, hogy mindezt természetes anyaghasználattal és környezetbarát gépészeti megoldásokkal ötvözzék. Utóbbi szempont érvényesült akkor is, amikor az apartman házakhoz hasonlóan a jelenlegi fejlesztés során kialakított épületrészek fűtését is a termálenergia hasznosításával alakították ki.

 A most befejeződött, 330 millió forintos Európai Uniós támogatással megvalósult 680 millió forintos beruházás keretében a fürdő központi medencéjének épülete kibővült, az új medencék kialakítása mellett a már meglévők egy része átalakult, valamint új wellness- és gyógyászati szolgáltatások segítik a vendégek kikapcsolódását és gyógyulását.

 A fürdő fedett medencéjének helyet adó épület egyik oldalának hatalmas üvegfalai az egész teret világosabbá varázsolják, ugyanakkor a bővítés lehetőséget teremtett egy frissítőket felszolgáló bár kialakításához is. A megnövelt pihenőterekben semmi nem akadályozza a fürdőzők relaxációját. Sőt, külön családi pihenőt is kialakítottak, alkalmazkodva a gyerekekkel érkezők igényeihez.

 A   fedett   térben   újonnan   kialakított   gyermekmedence   és   a   kültéri   gyermek kalandmedence felújítása az eddigieknél is több élménnyel gazdagítja a gyerekes családok kikapcsolódását.

 Az új épületszárnnyal összekapcsolt külső, kerek élményfürdő részbeni tetőfedésével megnyílt a lehetőség, hogy a vendégek egész évben zavartalanul használhassák ezt a medencét is. A kinti termálmedencéket az épülettel összekötő, nyáron nyitott, télen zárt pergolafolyosók a meleg időben nem gátolják a levegő mozgását, ám hidegben védelmet nyújtanak a zord időjárás ellen.

 Míg az építészeti elemek a Tisza közelségét és a hagyományos, alföldi tornácos házakat idézik, addig a belsőépítészeti elemek az Tiszakécskén őshonos rózsabarack motívumát hangsúlyozzák. A Dél-Alföld és a közvetlen környezet jellegzetességei a szaunavilágban és a wellness kezelések során is kiemelt szerepet kaptak, ezzel igazán egyedülálló élmények egész tárházát nyújtják a pihenésre és rekreációra vágyó vendégeknek.

 A jelenlegi fejlesztés építészeti terveinél az uszoda épületének adottságait nem lehetett figyelmen kívül hagyni: viszonylag nagy tömege kiemeli a környezetéből. A bővítéssel mindezt szellősebbé varázsolták úgy, hogy a funkciók – az úszás, a szaunázás, a wellness- és gyógy szolgáltatások – és az épület harmonikus egységet alkotnak.

 Fontos volt, hogy a fogadó épület, a kültéri gyógyvizes medencék, a fedett uszodának valamint a szaunáknak és a kezelő helyiségeknek otthont adó épületegyüttes összekötésével egy egész évben használható egységet alakítsanak ki. Az összekötő elemek tervezésekor Németh Csaba építészt a hagyományos alföldi épületek térstruktúrája inspirálta. Az alföldi tornácos házak elkerített belső udvarait idézik a pergolák, melyek nyáron nyitottan szellősséget, míg télen – üveges elemekkel lezárva – védettséget biztosítanak. A természetes anyagok és motívumok a belsőépítészeti elemek kialakítása során is lényeges szerepet játszottak. A Szabados Emese belsőépítész által megálmodott miliőben a rózsabarack motívum az egyik központi elem.

 A Tisza-parti Termálfürdő területén őshonos és ma már különös gonddal óvott és szaporított fa a Kécskei rózsabarack. A nyár derekán, az elsők között érő rózsabarck típusú kajszibarack valószínűleg magról keletkezett az ókécskei szőlőkben. A lapított gömb alakú korona ágain növő, sötét narancssárga színű, rostos húsú barack mindenkit elbűvöl édes zamatával. Nem csak a látványelemekben tűnik fel ez a helyi különlegesség! A rózsabarack-bioszaunában párologtatott rózsabarack aroma igazi ritkaságnak számít, ám ez csak egyike a wellness részleg különlegességeinek. A hangterápiás pihenőben a központi fémtálban mozgó víz hullámainak nyugtató hangja ugyanúgy feledhetetlen élmény, mint a „Dél-Alföld-Spa" pihenőhelyiséget feltöltő tiszai homok. A melegített homokban egy lazító program keretében -fényjátékkal kísérve – napfelkeltétől napnyugtáig élvezhetik a vendégek az alföldi nap melegét.

 A megújult, kibővített Tisza-parti Termálfürdő minden korosztály számára ideális körülményeket  teremt  a   kikapcsolódáshoz.   A  kényeztető  élmények  –  fürdés, szaunázás, wellness kezelések – feledtetik a mindennapok nehézségeit.

A több mint 1300 méter mélyből nyert 52 Celsius fokos gyógyvíz áldásos hatását nem csak a reumatikus és ízületi bántalmakban szenvedők élvezhetik. A magas fluorid-  és  nátrium-hidrogén-karbonát tartalmú  termálvíz  egyes  nőgyógyászati betegségekben is hatásos, de ivókúraszerűen alkalmazva gyomorsavtúltengésben is segítséget nyújt. A még jobb hatás érdekében a vízben rejlő gyógyhatásokat érdemes kiegészíteni orvos által rendelt gyógyászati kezelésekkel is.

 A fürdőtől 300 méterre folyó Tisza egyik legnagyobb kanyarulata igazi paradicsomi körülményeket biztosít a vízi sportok és a horgászat kedvelőinek. A 25 méteres feszített víztükrű úszómedence és a gyalogos-vagy biciklitúrákra csalogató környezet feledhetetlen élményt nyújt az aktív pihenésre vágyóknak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.