2022.június.27. hétfő.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Jó navigációval sokat spórolhatunk külföldön

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/52023"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/iGO_primo_app_on_holiday.thumbnail.JPG" border="0" width="100" height="90" /></a></span>Egy <a href="http://pressoffice.carphonewarehouse.com/news/item/rise_in_smartphones_leads_to_shock_holiday_mobile_bills/?phpMyAdmin=AHBslJMinbQ440hrdN48U9K1ZO9">friss felmérés</a> szerint a brit okostelefon-használók közel kétharmadát várta extrém magas telefonszámla külföldi útjáról hazatérve. Az emberek többsége itthon sincs igazán tisztában azzal, hogy az interneten való szörfözés, ha külföldről történik, milyen adatforgalmi költségekkel járhat. A legnagyobb adatfalók közé tartoznak a közösségimédia-oldalak, az alkalmazásletöltés - és a navigáció.

igo primo app on holiday.thumbnailEgy friss felmérés szerint a brit okostelefon-használók közel kétharmadát várta extrém magas telefonszámla külföldi útjáról hazatérve. Az emberek többsége itthon sincs igazán tisztában azzal, hogy az interneten való szörfözés, ha külföldről történik, milyen adatforgalmi költségekkel járhat. A legnagyobb adatfalók közé tartoznak a közösségimédia-oldalak, az alkalmazásletöltés – és a navigáció.

igo primo app on holiday.thumbnailEgy friss felmérés szerint a brit okostelefon-használók közel kétharmadát várta extrém magas telefonszámla külföldi útjáról hazatérve. Az emberek többsége itthon sincs igazán tisztában azzal, hogy az interneten való szörfözés, ha külföldről történik, milyen adatforgalmi költségekkel járhat. A legnagyobb adatfalók közé tartoznak a közösségimédia-oldalak, az alkalmazásletöltés – és a navigáció.

Kétségtelenül sokkal kényelmesebb az okostelefonon lévő navigációs alkalmazással nekivágni a külföldi nyaralásnak: az egyszerű tájékozódáson kívül a program folyamatosan informál a helyi turisztikai lehetőségekről, így megtervezhetjük a számunkra megfelelő útvonalat, érintve a kívánt boltokat, benzinkutakat és más látnivalókat. Nincs többé szükség útikönyvre a hotelek vagy éttermek felkutatásához – csak néhány érintés az okostelefon képernyőjén, és máris megtalálhatjuk a tökéletes helyet.

A navigációs megoldások az iTunes-ból való ingyenes vagy nagyon olcsó letöltése még nem jelenti azt, hogy külföldön is díjmentesen navigálhatunk velük. A valóságban a többszörösébe kerülhet egy-egy alkalmazás használata, mint amennyit eredetileg fizettünk érte. Ha nem szeretnénk, hogy hazatéréskor horribilis összegű telefonszámla várjon, előbb győződjünk meg róla, hogy onboard vagy off-board navigációt használunk-e.

Az off-board alkalmazások nem az iPhone-on tárolják a térképeket és az egyéb tartalmakat, hanem minden adatot 3G vagy Wi-Fi kapcsolaton keresztül töltenek le a navigáció használata közben. Ha idegen országban használjuk az off-board navigációt, minimum 3-400 kilobájt adatforgalommal és annak roaming díjával kell számolni, egy teljes várostérkép letöltése pedig akár több tucat megabájt is lehet.

Ha ellenben olyan onboard megoldást használunk, mint például az iGO primo app, a navigáció egyáltalán nem generál adatforgalmat. Csak egyszer kell megvenni az alkalmazást az iTunes-ban, a térképek pedig az iPhone-on tárolódnak, így sehol sem kell forgalmi díjakkal számolnunk. Az iGO primo app tökéletesen működik kizárólag a GPS-műholdak jeleit használva. Mindegy, hogy Párizsban, a Dolomitok között, vagy a Costa Rica-i tengerparton járunk, internet nélkül sem fogunk így sohasem eltévedni.

Az iGO primo app többféle regionális kiadása az App Store-ban kapható.

www.igomyway.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.