2022.05.22.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Sikeres KÖKI állásbörze

3 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/52021"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/y.thumbnail.jpg" border="0" width="86" height="100" /></a></span>A vártnál jóval többen, mintegy kétezren kerestek közvetlen munkalehetőséget a <strong>KÖKI</strong> állásbörzéjén, Kispesten. Az ősszel megnyíló üzletközpont egyedülálló kezdeményezésén mintegy tizenöt vállalat, üzlet kínált állásokat különböző munkakörökben. A kereslet jóval nagyobbnak mutatkozott a kínálatnál, ami egyértelműen jelzi: a munkát, állást keresők száma a fővárosban is jelentős.<strong> </strong>

A vártnál jóval többen, mintegy kétezren kerestek közvetlen munkalehetőséget a KÖKI állásbörzéjén, Kispesten. Az ősszel megnyíló üzletközpont egyedülálló kezdeményezésén mintegy tizenöt vállalat, üzlet kínált állásokat különböző munkakörökben. A kereslet jóval nagyobbnak mutatkozott a kínálatnál, ami egyértelműen jelzi: a munkát, állást keresők száma a fővárosban is jelentős.

A vártnál jóval többen, mintegy kétezren kerestek közvetlen munkalehetőséget a KÖKI állásbörzéjén, Kispesten. Az ősszel megnyíló üzletközpont egyedülálló kezdeményezésén mintegy tizenöt vállalat, üzlet kínált állásokat különböző munkakörökben. A kereslet jóval nagyobbnak mutatkozott a kínálatnál, ami egyértelműen jelzi: a munkát, állást keresők száma a fővárosban is jelentős.

A Kispesti Művelődési Ház épülete előtt fegyelmezetten kígyózó sorokban munkát keresők közül sokan órákat vártak a bebocsátásra. Fél órával a meghirdetett időpont előtt megnyitották a kapukat, a kint maradóknak pedig hűtött vizet kínáltak a rendezők.  A KÖKI Terminál  példamutató kezdeményezése nemcsak a helybeli lakókat, hanem más fővárosi kerületekből, sőt az agglomerizációs vidékekről is becsábította a munkát keresőket. Bus Mariann, a KÖKI Terminál kommunikációs és marketing igazgatója elmondta, hogy nagyszerű együttműködés született a KÖKI Terminál, a Kispesti Önkormányzat és az üzleti bérlőik között, ez tette lehetővé a külföldön már bevált, itthon kísérletnek számító sajátos állásbörzét.

Az állást  kínálók – többek között a Rossmann, a KFC, a TESCO, a Studio Moderna, az Euronics – munkaügyi képviselőinek egyöntetű véleménye, hogy a börzén jelentkezők közül ki tudják majd választani a számukra legmegfelelőbb munkatársakat. A magyar tulajdonú Libri Könykereskedelmi Kft.  25 állásra keresett munkatársat, mintegy 300 jelentkezőből választanak eladói és raktárosi munkakörökbe.  A nap folyamán összesen több megváltozott munkaképességű érdeklődő keresett és talált megfelelő munkalehetőséget. A KACKAC játszóház tíz állására mintegy háromszázan jelentkeztek, ők is megtalálták, akiket kerestek: pedagógusokat, animátorokat és egy szakácsot is. Nagy számban jelentkeztek a keresletnek nem megfelelő képzettségűek, akiknek több szervezet, többek között a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet ajánlott fel megfelelő tudás megszerzését biztosító lehetőséget. Az Andersen Munkaerő-piaci Támogató és Képzési Program és más, például az állásbörzének helyet adó kispesti kerület munkaerő-képzési programjai tudnak segítséget nyújtani a kereslet-kínálati követelmények és lehetőségek összhangjának a megteremtéséhez. Vinczek György, kispesti alpolgármester szerint az ősszel megnyíló üzletközpontnak a kerület megfelelő partnere kíván lenni, jól szolgálta ezt a KÖKI állásbörze. László Márton, az eseményt szervező R-Co Zrt. igazgatója felhívta a figyelmet, hogy az állás-, és más közérdeklődésre számot tartó információk a KÖKI Terminál honlapján olvashatóak. Az első fővárosi vállalati szervezésű állásbörze legnagyobb haszna, hogy egymásra találhattak a munkát keresők és munkaadók, ahol informális keretekben készülhettek fel a lehetséges munkakapcsolatra.

 

Lantai József               

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.