2024.május.23. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Itt a Budapest Urban Games programja – hamarosan nyílik a regisztráció

3 perc olvasás

budapest-urban-games-2018-cover.jpgElindult a III. Budapest Urban Games (BUG) honlapja, augusztus elsejétől várják a profik és az amatőrök, de leginkább a városlakók jelentkezését a sporteseményekre.  Szeptember elsején három helyszínen, négy sportágban mérettethetik meg magukat a versenyzők a város legurbánusabb sporteseményén.

 

Immár a menetrend is biztos, a BUG egyik központi helyszíne a hetedik kerületi Klauzál tér lesz, ahol 10.00 és 18.00 óra között a grundfoci és a streetball csapatok vetélkednek az utcalimpia érmeiért. A grundfoci életérzést háromfős csapatok élhetik át.

 

A streetball a BUG egy teljesen új programja, a kosárlabda “underground” válfaját ötfős csapatok játsszák egymás ellen. Jelentkezni augusztus 1-től lehetséges a BUG hivatalos honlapján (www.budapesturbangames.hu).

 

A futók idén a Citadella tetejét vehetik birtokba, ahol négy és nyolc kilométeres távok várnak rájuk szeptember elsején. A pontos időpontot a szervezők augusztus elsején, a regisztráció kezdetekor hozzák nyilvánosságra. Korlátozott számban a helyszínen, a verseny kezdete előtt is elfogadnak nevezéseket.

 

A városi utcalimpia talán legjobban várt és legkülönlegesebb száma a Duna-átúszás, amelyre második alkalommal lesz lehetőségük a BUG résztvevőinek. Az időméréses versenyt idén 10.00 és 13.00 óra között tartják a Szabadság híd pesti hídfője és a Műegyetem rakpart között. A nevezés mellett szükséges az egy hónapnál frissebb háziorvosi, vagy sportorvosi igazolás bemutatása. A nevezés nem jelent automatikus indulási jogot, a szervezők válasz e-mailben erősítik meg a részvételt.

 

A rendezvény „arcai“ között ott van többek között Kiss Gergely világ- és olimpiai bajnok vízilabdázó és Szalay-Bobrovniczky Alexandra, a főváros humán főpolgármester-helyettese és Bujdosó Bianka is.

 

Kiss Gergely olimpiai és világbajnok vízilabdázó, a BUG egyik támogatója és nemzetközi arca számára “házhoz” jönnek a sportesemények.

„A Klauzál tér és környéke fontos szerepet játszik az életemben, mert itt nőttem fel. Bármilyen sportoló életében a közösségnek legalább olyan fontos szerepe van, mint a tehetségnek, vagy a kitartásnak, ezért fontos a BUG kezdeményezés, mert a közösségi életet és élményeket támogatni kell“ – mondta a háromszoros olimpiai bajnok.

 

Szalay-Bobrovniczky Alexandra, a főváros humán főpolgármester-helyettese mindig is fontosnak érezte, hogy támogassa az alulról jövő kezdeményezéseket, ezért arcával is, valamint idén először sportolóként is segíti az utcalimpia népszerűsítését.

“Hiszünk abban, hogy az erős sportközösségek szerepe pótolhatatlan az értékek megteremtésében, megőrzésében. Ezekből a közösségekből nőnek ki az ország példaképei is. Budapest mint sportos város minden tekintetben alkalmas a sportolásra. Remélem minél több budapestit sikerül majd bevonni ebbe a különleges kezdeményezésbe. A BUG egy látványos és izgalmas program, de fontos, hogy a városi sport ne csak egy napra legyen az életünk része, hanem egész évben, folyamatosan. 2019-ben Európa Sportfővárosaként is ezen célokért dolgozunk”  – mondta Szalay-Bobrovniczky Alexandra.

 

Csapjunk bele, találkozzunk szeptember elsején! A Budapest Urban Games a Fővárosi Önkormányzat által támogatott sportesemény, amelynek célja a városi sportolás népszerűsítése és a helyi sportközösségek kiemelt támogatása.

 

www.budapesturbangames.hu

https://www.facebook.com/bpurbangames

https://www.facebook.com/events/1684349051614018

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.