2024.április.15. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

IWiW: Keressük a 3 legizgalmasabb fejlesztést!

4 perc olvasás
<p><span class="inline left"><a href="/node/21414"><img class="image thumbnail" src="/files/images/Image1.thumbnail_79.jpg" border="0" alt="www.origo.hu" title="www.origo.hu" width="100" height="56" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong><a href="http://www.origo.hu/">www.origo.hu</a> </strong></span></span>Az Origo Zrt. fontos feladatának tartja a hazai webes innováció támogatását, ezért fejlesztői versenyt hirdet, hogy ösztönözze azokat a kreatív elméket, akik képesek hasznos, újszerű vagy szórakoztató alkalmazásokat készíteni az iWiW alapjaira építve. A pályázat címe: „Keressük a 3 legizgalmasabb fejlesztést!", amelyre a pályamunkákat 2009. január 15. és február 15. között várja a verseny szakmai zsűrije a <a href="http://dev.iwiw.hu/">http://dev.iwiw.hu</a>  portálon. </p><p>

www.origo.huwww.origo.hu Az Origo Zrt. fontos feladatának tartja a hazai webes innováció támogatását, ezért fejlesztői versenyt hirdet, hogy ösztönözze azokat a kreatív elméket, akik képesek hasznos, újszerű vagy szórakoztató alkalmazásokat készíteni az iWiW alapjaira építve. A pályázat címe: „Keressük a 3 legizgalmasabb fejlesztést!", amelyre a pályamunkákat 2009. január 15. és február 15. között várja a verseny szakmai zsűrije a http://dev.iwiw.hu  portálon.

www.origo.huwww.origo.hu Az Origo Zrt. fontos feladatának tartja a hazai webes innováció támogatását, ezért fejlesztői versenyt hirdet, hogy ösztönözze azokat a kreatív elméket, akik képesek hasznos, újszerű vagy szórakoztató alkalmazásokat készíteni az iWiW alapjaira építve. A pályázat címe: „Keressük a 3 legizgalmasabb fejlesztést!", amelyre a pályamunkákat 2009. január 15. és február 15. között várja a verseny szakmai zsűrije a http://dev.iwiw.hu  portálon.

A beérkezett fejlesztések elbírálásánál kiemelt szempont az ötletesség, a design, a technológiai megvalósítás és a közösségi funkciók kihasználása. Az alkalmazások készítőinek ez lehetőség arra, hogy rövid idő alatt széles körű ismertséget szerezzenek. A zsűri által legjobbnak ítélt három alkalmazás fejlesztője egyenként félmillió forint pénznyereményben is részesül. A megmérettetésen magánszemélyek, csapatok, de akár cégek is indulhatnak, a feltétel csupán egy működő, önállóan készített alkalmazás benevezése. Az Origo Zrt. alapvető célja a meghirdetett versennyel, hogy támogassa azokat a hazai fejlesztőket, akik képesek kreatív alkalmazásokat készíteni, de még nem rendelkeznek stabil felhasználói bázissal, a szolgáltatás népszerűsítéséhez szükséges forrásokkal. Az 500 000 forint megszerzése mellett kiváló alkalom adódik a bemutatkozásra – akár gimnazisták, egyetemisták, informatikusok, fejlesztő cégek dolgozói számára – felhasználók milliói előtt. Az iWiW-re programozott alkalmazások a szabványnak köszönhetően további oldalakon is hasznosíthatók.

2008. december 4-én megnyílt a lehetőség a fejlesztők számára, hogy olyan külső szolgáltatásokat, ötleteket, kiegészítéseket fejlesszenek, amelyek kihasználják a legnagyobb hazai kapcsolati hálóban rejlő erőt. 2009-től közel négymillió iWiW felhasználó számára tehetik ismertté szolgáltatásaikat programozók, webes alkalmazásokat működtető vállalkozások és hirdetők. Az OpenSocial szabvány alapján kialakított interfészen keresztül külső alkalmazások illeszthetők a közkedvelt közösségi portál felületébe. A széles körben alkalmazott nemzetközi sztenderd – mint „csatolófelület" – folyamatos korszerűséget és rugalmasságot biztosít. A jövőben megjelenő sokszínű, többrétű, szórakoztató alkalmazások számtalan új felhasználási élményt nyújtanak majd – pl.: játékokon, közösségi szolgáltatásokon keresztül -, mindezt úgy, hogy használatuk továbbra is a felhasználók egyéni döntésén alapul.

A 2002-ben elindított iWiW mára a magyar internet egyik legfontosabb csomópontja, kiemelkedően legnagyobb látogatottságú közösségi oldala lett. Közel négy millió regisztrált felhasználó életének szerves része, vagyis népszerűsége kortól, nemtől, lakóhelytől függetlenül egész Magyarországra kiterjed. Rengetegen vannak azok, akik számára az iWiW az első szolgáltatás, amelyen keresztül rendszeres kapcsolatba kerülnek az internettel. Sokan csak azért lépnek fel a világhálóra, hogy az iWiW révén megerősítsék, továbbfejlesszék személyes kapcsolatrendszerüket, akik pedig korábban is rendelkeztek interneteléréssel, a szolgáltatás révén válnak napi felhasználókká. Az iWiW nemcsak a magyar internet vezető közösségi portálja, hanem igazi „web 2.0"-s szolgáltatás is.

Nevezési feltételek, határidők és a pályázat pontos részletei a http://dev.iwiw.hu/verseny/  címen érhetőek el.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.