2022.01.25.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Iz-Feszt – Újbudán

2 min read
 <span class="inline left"><a href="/node/11726"><img class="image thumbnail" src="/files/images/biocsodak.thumbnail.jpg" border="0" alt="Bio-ételcsodák" title="Bio-ételcsodák" width="100" height="75" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>Bio-ételcsodák</strong></span></span> <p>Mindig az illat után! Így is adhatnánk útbaigazítást, és így is odatalálnánk a Petőfi híd budai hídfőjénél megrendezésre kerülő Íz-Feszt, Élelmiszer Kiállítás és Vásár-ra, mely április 18-20.-ig várja az ízkedvelő érdeklődőket.</p><p>

 Bio-ételcsodákBio-ételcsodák

Mindig az illat után! Így is adhatnánk útbaigazítást, és így is odatalálnánk a Petőfi híd budai hídfőjénél megrendezésre kerülő Íz-Feszt, Élelmiszer Kiállítás és Vásár-ra, mely április 18-20.-ig várja az ízkedvelő érdeklődőket.

 Bio-ételcsodákBio-ételcsodák

Mindig az illat után! Így is adhatnánk útbaigazítást, és így is odatalálnánk a Petőfi híd budai hídfőjénél megrendezésre kerülő Íz-Feszt, Élelmiszer Kiállítás és Vásár-ra, mely április 18-20.-ig várja az ízkedvelő érdeklődőket.

Krébecz József az Assa Kft. ügyvezetője a sajtótájékoztatón beszámolt arról, hogy az évek óta megrendezésre kerülő Íz-feszt idén is arra törekszik, hogy a gasztronómiában a hagyományokat  megőrizzék, bemutassák, egyes vidékek jellegzetes ételeit népszerűsítsék. A program keretében Székelyudvarhely folklór és ízkülönlegeségekkel, Kozárd-Galga mente Palóc-vidék kulturális programokkal, mangalica termékekkel, borokkal, kézműves termékekkel mutatkozik be.

Tálalni is tudni kell - fűszeres paradicsomszószTálalni is tudni kell – fűszeres paradicsomszószSzatmárcsekéről Komárom Judit és csapata érkezett, akik szeretnék megismertetni Szatmárcsekét  a rendezvényre látogatókkal. Elhozzák a jellegzetes ételeiket, zenekarukat, énekeseiket, majorett-csoportjukat. Megismerhetjük a Nemzetközi Cinkefőző (puliszka) Verseny „főszereplőjét", a tiszabecsi Rákóczi-korabeli ételeket és a tiszakóródi rétest.

A sajtótájékoztatón igazi meglepetésben volt részünk, hiszen a Napfényes Ízek, Bio-vegetáriánus étterem hozott kóstolót. Őszintén bevallom, kissé nehezen merészkedtem oda, az amúgy csodálatos küllemű bioételekhez, de kíváncsiságom győzött bátortalanságom felett. Megkóstolhattuk a kusz.-kusz tabule-t, a gabonakolbásszal töltött hassét, a zabfasirtot, a cheeslyt, a körözöttes paprikát, és mindehhez egy fantasztikus kiegészítőt, a fűszeres paradicsom-szószt. Roppant kellemes csalódás volt.

Vasárnap a „Gulyáskirály" Csányi Sándor a Szolnoki Gulyásfesztivál főszervezője kóstoltatással egybekötött főzőbemutatót tart az érdeklődőknek. És ne feledjük! Mindent a szemnek, és szájnak.

Az Újbudai Íz-feszt Élelmiszer Kiállítás és Vásár április 18-20.-ig látogatható a Petőfi híd budai hídfőjénél.

Németh Krisztina

http://www.assa.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük