A Moha Kávéház és Kultúrtérben novemberben, és decemberben is találkozhatunk a hagyományos jazz programokkal: a MOHA JAZZ másképp, a Jazz-By-the-Way és a MOHA Jam Session továbbra is várja a műfaj kedvelőit.

 

A Moha Kávéház és Kultúrtérben novemberben, és decemberben is találkozhatunk a hagyományos jazz programokkal: a MOHA JAZZ másképp, a Jazz-By-the-Way és a MOHA Jam Session továbbra is várja a műfaj kedvelőit.

 

2013. november 14. csütörtök 19.30 – MOHA JAZZ másképp

Berki Tamás-Sárik Péter Duó, vendég: Gyémánt Bálint – gitár

A Berki-Sárik duó a budapesti jazz klubok és a Moha Jazz Színpad régi kedvencei.

Muzikalitásuk, közös zenei nyelvük, a szavakkal való játékuk és csodás improvizációjuk estéről estére elvarázsolnak bennünket.

Október 17-től a Moha Kávéház és Kultúrtérben új sorozatuk indult, melyben minden alkalommal maguk mellé invitálnak egyet a számos magyar jazz tehetség közül. Második vendégük Gyémánt Bálint jazzgitáros lesz. Jazz sztenderdeket és saját műveket szólaltatnak meg. Kihagyhatatlan!

Berki Tamás – ének, Sárik Péter – zongora, Gyémánt Bálint – gitár

Belépő: 1.000 Ft

 

2013. november 16. szombat 19.30 – Moha Jazz-By-the-Way

Hajdu Klára & Lamm Dávid Duó

Hajdu Klára és Lamm Dávid hosszú éveken keresztül játszottak együtt a Fonogram díjas Balázs Elemér Groupban. Ezután mindketten saját zenekaraikkal (Hajdu Klára Quartet, Delalamm) sikeres szólókarrierbe kezdtek.  

A duó családias hangulatú koncertjén saját szerzeményeik mellett jazz örökzöldeket, pop covereket, népdal jazz feldolgozásokat adnak elő.

Hajdu Klára – ének, Lamm Dávid – gitár

Ingyenes belépés

 

2013. november 22. péntek 19.30 – Moha Jazz-By-the-Way

OMIT FIVE (IT) jazz quintet

Az Omit Five kortárs jazz quintet 2010-ben alakult Olaszországban. A post-bop tradíción alapuló zenéjük megírt és improvizatív  elemeket vegyít. A fiatal csapat számos nemzetközi jazz fesztiválon és versenyen vett már részt, a "Barga Jazz Contest 2011" és a "Premio Nazionale delle Arti  Sezione Jazz 2011" versenyekről az első helyezéssel térhettek haza.

Belga és Franciaország-beli turnéjuk után, Magyarországon a Moha Café jazz színpadán a 2012- ben megjelent „Omit Five" című albumukkal debütálnak.

Ingyenes belépés

 

2013. november 23. szombat 19.30 – Moha Jazz-By-the-Way

Szakcsi Lakatos Róbert – Orbán György – Hodek Dávid

A 2011-es Jazz Showcase egyik kedvence az akkor 13 éves révkomáromi dobos, Hodek Dávid volt, aki az eseménysorozat záró napján nem csodagyerekként, hanem érett muzikalitásával, stiláris sokoldalúságával vette le lábáról a laikusokat éppúgy, mint a szigorú szakmabelieket. A 15 éves kivételes tehetségű dobos Szakcsi Lakatos Róbert és Orbán György, a hazai jazz élet megkerülhetetlen zenei személyiségeinek partnere lesz november 23-án szombaton a Moha Jazz színpadán.

Szakcsi Lakatos Róbert – zongora, Orbán György – nagybőgő, Hodek Dávid – dob

Ingyenes belépés

 

2013. november 29. péntek 19.30

Moha Jam Session with Oláh Krisztián Trio

A fiatal, tehetséges trió zongoristája, a jazz muzsikus családból származó Oláh Krisztián a Bartók Konzervatórium klasszikus zongora tanszakán tanul, emellett 14 éves kora óta foglalkozik jazzel. Schildkraut Vilmos a Tóth Aladár Zeneiskolában, Csuhaj-Barna Tibor növendéke jazz-bőgő szakon. Dobon Serei Dániel játszik, aki a Zeneakadémia jazz tanszakának hallgatója.

Repertoárukon elsősorban az '50-es, '60-as évek jazz örökzöldjei szerepelnek. Játékukban nagy szerepet tölt be a spontán, közös improvizáció. A koncertet követően a fiatal és az idősebb jazz generáció tagjaival jammelnek.

Oláh Krisztián – zongora, Schildkraut Vilmos – nagybőgő, Serei Dániel – dob

Ingyenes belépés

 

2013. november 30. szombat 19.30 – Moha Jazz-By-the-Way

Kanizsa Gina – Vikukel Dani Duo

Egy jazzkoncert, amely bensőséges beszélgetés, és melyet nem két különálló zenész interpretál, hanem kettőjük közös metszete. Egy est, ahol az ének olykor hangszerszerűen hat, a zongora pedig az éneklés természetességével szólal meg. Saját kompozíciók saját szöveggel, invenciózus gondolkodásmóddal és egyedi hangzásvilággal. 
Az énekesnő klasszikustól indult, de az első adandó alkalommal magával ragadta a szolnoki, majd nem sokkal később pesti underground világa. A jazz fokozatosan vált elsődlegessé, nagy szerepe volt ebben a Postás zeneiskolának és az Etűd konzinak.

A zongorista szintén klasszikus zenével kezdett, majd a jazz fokozatosan vette át az uralmat. Számtalan formációval dolgozott már, zeneszerzőként alapított saját triót, kvartettet és kvintettet, összművészeti társulatot vezetett, tagja volt a Verona Bora szextettnek, és a Budafok Big Bandnek.

Kanizsa Georgina – ének, Vikukel Dániel- zongora

Ingyenes belépés

 

2013. december 7. szombat 19.30 – Moha Jazz-By-the-Way

Bágyi Balázs – P. Szabó Dániel Duó

Bágyi Balázs és P. Szabó Dániel dobszerelés – cimbalom duója egyéni szín és egyedülálló produkció az etno-jazz és világzene területén. A duó zenéje és repertoárja arra a koncepcióra épül, hogy kiaknázza mindkét hangszer látszólag rejtett tulajdonságait. A cimbalom alap szerepköre elsősorban harmóniai és dallami, míg a dob a ritmus fő motorja.

Mindketten a hazai és a nemzetközi jazz illetve folk élet szakmailag elismert, meghatározó résztvevői. Játékmódjuk a kamarazenélés legszebb hagyományaira épül. Repertoárjuk javarészt Kárpát-medencei és balkáni népzenei alapokon nyugszik, jazz és szabad-zenei elemekkel fűszerezve. Több éves együttműködésük (Bágyi Balázs Quartet) és számos egyéni karrierjük során elért siker után, a formáció 2007-ben alakult, bemutatkozó lemezük "Duola" címmel 2009-ben jelent meg Borbély Mihály szaxofonművész közreműködésével.

Bágyi Balázs – dobok, ütőhangszerek; P. Szabó Dániel – cimbalom

Ingyenes belépés

 

2013. december 14. szombat 19.30 – Moha Jazz-By-the-Way

Fenyő Fruzsina és a Gáspár Károly Trió

– a betegség miatt elmaradt október 26-i koncert előadása –

Fenyő Fruzsina egy ígéretes jövő előtt álló, tehetséges énekesnő. Saját zenekarával már komoly népszerűségre tett szert a műfajt kedvelő közönség körében. Ezúttal Gáspár Károly zongorista triójával lép fel a Moha Kávéház  "Jazz By-the-Way" koncertsorozatában.

Gáspár Károly jónéhány alkalommal játszott már a Mohában, olyan nagyságokkal mint: Tony Lakatos, Szőke Nikoletta, Egri János és még lehetne folytatni a sort. Közismert jazz sztenderdek fognak elhangozni a koncerten, egyedi feldolgozásban. Fruzsinával izgalmas és jó hangulatú koncertre számíthat a közönség.

Fenyő Fruzsina – ének, Gáspár Károly – zongora, Egri János – bőgő, Lakatos „Pecek" András – dob

Ingyenes belépés

 

Moha Kávéház és Kultúrtér

1114 Budapest, Bartók Béla út 11-13.

 

www.mohacafe.com

 

Lantai József