Kávé, kakaó, csokoládé, állateledel – gyártás csökkenő környezeti lábnyommal. A Nestlé Hungária Kft. 2006 óta kétszámjegyű mértékben csökkentette szerencsi, diósgyőri és büki gyárainak energia- és vízfogyasztását.

Kávé, kakaó, csokoládé, állateledel – gyártás csökkenő környezeti lábnyommal. A Nestlé Hungária Kft. 2006 óta kétszámjegyű mértékben csökkentette szerencsi, diósgyőri és büki gyárainak energia- és vízfogyasztását.

 

   Szerencsen például egy tonna kakaó- vagy kávétermék előállításához kevesebb, mint feleannyi víz és mintegy harmadával kevesebb gáz szükséges, mint 2005-ben, illetve több mint negyedével sikerült csökkenteni a diósgyőri gyár áramfogyasztását is.

A jogszabályi és hatósági előírásokon túlmenően a Nestlé több, mint 230 millió forintot fordított hazai környezeti lábnyomának csökkentésére 2006-2008 között – összhangban „Közös Értékteremtés" elnevezésű felelősségvállalási programjával.

„A Közös Értékteremtés programunk egyik sarokköve a működéssel járó környezeti hatások minimalizálása. E szemlélet jegyében évről évre csökkenteni igyekszünk az egy tonna késztermékre jutó energia- és vízfelhasználást" – nyilatkozta Martin Scott, a szerencsi gyár igazgatója, aki szerint „Az energia- és vízfogyasztás leszorításában az innovatív megoldások, új beruházások mellett a folyamatok és eljárások finomítása, a dolgozói javaslatok beépítése egyaránt meghatározóak voltak."

Szerencs: kakaó- és kávétermékek, feleannyi energiával
A Nestlé szerencsi gyárában tavaly gyakorlatilag a felére csökkent az egy tonna termékre vetített energia-fogyasztás (0,34 MWh/t csökkenés) 2005-höz képest. Mindez az egyes energiahordozókra vetítve azt jelenti, hogy
– 17,7%-kal, azaz 1075 MWh-val kevesebb áramot használtak fel a gyártás során;
– harmadával csökkent az éves földgázfogyasztás, amely több mint 366 ezer köbméter, azaz 4323 MWh energia-megtakarítást eredményezett;
– a csekélyebb energiafelhasználásnak köszönhetően legalább 1091 tonnával kevesebb széndioxid került a levegőbe;
– emellett az egy tonna termékre jutó vízfogyasztás 56%-kal, azaz mintegy egy köbméterrel csökkent. A gyár teljes fogyasztását tekintve ez közel 22 ezer köbméteres, azaz 45%-os csökkenésnek felelt meg.

Hogyan sikerült elérni a megtakarításokat?
2006-tól aprólékos részletességgel sikerült kiszűrni a technológiai lánc helyi, energiaveszteségeket okozó tényezőit, így például a fűtés, a sűrített levegő és nitrogén vezetékek és a hűtőrendszer szivárgásait.

Fontos volt emellett a felhasznált hőenergia megtartása. Szerencsen sor került az épületek és raktárak falának, födémeinek hőszigetelésére, amelyet kiegészített a kopolit üvegek és nyílászárók cseréje is. A vízfelhasználás csökkentését nagy mértékben elősegítette a vezetékek cseréje, illetve a kazánok fordított ozmózison alapuló vízkezelő rendszerének szabályzás-korszerűsítése.

„Terveink szerint 2010-ben jelentős lépés lesz Szerencsen a meglévő légkondicionáló rendszer cseréje, amellyel további jelentős áram-megtakarítást érhetünk el. Emellett folyamatosan keressük azokat a megoldásokat, amelyek tovább csökkenthetik környezeti lábnyomunkat, beleértve akár a megújuló energiaforrások bevonását is." – mondta el Martin Scott, a szerencsi gyár igazgatója.

Környezetbarátabb csokimikulás Diósgyőrben
Diósgyőrben, ahol az üreges csokoládétermékek formázása és tárolása alacsony hőmérsékletet követel, az energiafogyasztás csökkentésének együttes feltétele a légkondicionáló és elektromos berendezések fokozott karbantartása és az energiatudatos munkavégzés.

Diósgyőrben az átlagosnál gyakoribb karbantartás és a gondos finombeállítások eredményezték az energia-megtakarítás legjavát. A vízfelhasználás jelentős visszaesése a vízvezeték rendszer részleges átalakításának és felújításának köszönhető.

Diósgyőrben a 2005-ös értékekhez képest
– a vízfogyasztás 41,45%-kal csökkent, amely 2008-ban 7 109 m3 vízmegtakarítást hozott. Így az egy tonna termékre jutó vízfogyasztás közel ötödével, 0,88 m3-rel csökkent (18,8%),
– több mint negyedével, azaz 27,4%-kal csökkent az áramfogyasztás (794 MWh megtakarítás),
– a kisebb áramfogyasztásnak köszönhetően tavaly mintegy 287 tonnával kevesebb szén-dioxid jutott a levegőbe.

Zöldebb állateledel termelés Bükön
A Nestlé büki gyárában állateledeleket gyárt, ahol egyaránt jelentős a víz- és gázfelhasználás.

Bükön átfogó intézkedéscsomaggal sikerült csökkenteni a működés környezeti hatásait:
– Az évenkénti 110 ezer köbméter gázmegtakarítás (2%) annak köszönhető, hogy az egyik gázkazán csak tartalékként üzemel. Így egy tonna gőz előállításához 5 m3-rel kevesebb gáz szükséges, így a széndioxid-kibocsátás is 211 tonnával (5,7%-kal) csökken.
– 4%-os, azaz 0,8 MWh energia-megtakarítást hoztak az alkonykapcsolók és érzékelők, valamint a gőzszerelvények és vezetékek újraszigetelése.
– 2009 eleje óta naponta 50 m3-rel, azaz éves szinten 17 500 m3-el kevesebb szennyvíz keletkezik. Mindez annak köszönhető, hogy a kész konzervek gőzzel történő sterilizálásakor az autokláv által felhasznált vizet visszaforgatják, így lényegesen kevesebb víz kiemelésére van szükség a gyár saját rétegvíz kútjából.
– Egy új vegyszer alkalmazásával 85%-al sikerült csökkenteni a szennyvíz foszfortartalmát; így a büki városi tisztítóba átadott szennyvíz összetétele a lakossági szennyvízhez hasonlítható.

„A környezet iránti elkötelezettségünk folyamatos, így független a mindenkori piaci viszonyoktól. Örömteli számunkra, hogy e törekvésünk összhangban van a fiatal pályakezdő diplomások és szélesebb értelemben, a felnövekvő generációk fokozott környezeti érzékenységével1" – mondta el Suhajda Krisztina, a Nestlé vállalati kommunikációs vezetője.

http://www.nestle.com/csv

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük